Dubultuzvara LČ pusfinālos (+video)

Helmuts Tihanovs (Foto: Sandra Škutāne)

Abas mūsu komandas šodien svinēja uzvaras Latvijas Virslīgas čempionāta pusfinālos. Dāmas ar 29:22 (15:12) pieveica “SK Latgols” un nodrošināja vietu finālā, bet vīri pirmajā pusfināla mačā ar 29:25 (18:13) arī pārspēja “SK Latgols”.

Video. Labākie spēles momenti, pilna spēle.

ASK sporta zālē jau mača pirmajās 12 minūtēs mūsu handbolistes ieguva četru vārtu pārsvaru (7:3). Ludzas handbolistēm vēl izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (6:8), tomēr tuvāk viešņām neizdevās tikt. Otrajā puslaikā mūsu dāmas ieguva arī astoņu vārtu pārsvaru (22:14), taču “SK Latgols” astoņas minūtes pirms spēles beigām izdevās samazināt savus mīnusus līdz trīs vārtiem (20:23). Mača pēdējās minūtēs atkal rezultatīvi nospēlēja mūsu komanda un izcīnīja uzvaru ar 29:22.

Mūsu komandā astoņus vārtus guva Linda Brikmane, bet sešus – Kristīne Kirejeva. Viešņām astoņas reizes izcēlās Anita Puncule, bet sešas – Inese Šļubčenko. Finālā būs jāspēlē ar čempionēm “Stopiņu NHK”.

Savu pusfinālu pārliecinoši iesāka arī mūsu vīri, kuri sešu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 6:2. “SK Latgols” pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura nomainīja aizsardzības zīmējumu, kas vairs neļāva mūsu vienībai palielināt rezultāta starpību.

Puslaika otrajā pusē, realizējot vairākus ātros uzbrukumus, “SK Latgols” samazināja rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (12:14), tomēr pēdējās minūtēs rezultatīvi atkal nospēlēja mūsu vienība, atjaunojot +5 (18:13).

Otrajā puslaikā pēc Arta Laganovska un Laura Rūtiņa precīzajiem metieniem panācām arī astoņu vārtu pārsvaru (21:13). Pakāpeniski pretiniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību, taču tuvāk par četriem vārtiem tikt neizdevās (20:24). To galvenokārt liedza mūsu agresīvā spēle aizsardzībā, kā arī fantastiskais Helmuta Tihanova sniegums vārtos. Līdz ar to pusfināla sēriju sākām ar uzvaru – 29:25.

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva Rihards Leja, bet piecas reizes izcēlās Artis Laganovskis, Lauris Rūtiņš un Artis Kurmēns. Viesiem astoņas reizes atzīmējās Austris Tuminskis, septiņas – Kaspars Lisovskis.

Paldies visiem skatītājiem, kas bija ieradušies atbalstīt mūsu komandu. Atmosfēra sporta zālē bija lieliska!

Otro un, ja nepieciešams, trešo spēli aizvadīsim nākamajā nedēļas nogalē Ludzā. Pirmā spēle notiks 4. maijā plkst. 17:00, bet trešā paredzēta 5. maijā plkst. 13:00. Sērija notiks līdz divām uzvarām. Nākamajās brīvdienās sāksies cīņa arī par Latvijas Virslīgas čempionāta medaļām sievietēm.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
27. aprīlis.
LSPA – SK Latgols 29:22 (15:12)
LSPA: Brikmane 8, Kirejeva 6, Gieseler 5, Krievāne 4, Eihvalde, Bornheimer un Sidorova 2.
Latgols: Puncule 8, Šļubčenko 6/1, Oļipova un Matisāne 3, Daukste un Zaščerinska 1.
LSPA/NB SAN – SK Latgols 29:25 (18:13)
LSPA/NB SAN: Leja 7, Laganovskis un Rūtiņš 5, Kurmēns 5/1, Lejnieks 4, Ērmanis 2, Latkovskis 1.

10 komentāri “Dubultuzvara LČ pusfinālos (+video)

  1. Nesmuka, bet uzvara paliek uzvara… Latvijā tiesnešus ir viegli iespaidot un par to vēsture klusēs, bet rezultāts paliks! Galvenais, lai LSPA paši būtu mierā ar šāda veida uzvarām :)

  2. Jāni, bet uzvara paliek uzvara!
    Un runājot par tiesniešiem… Labi, ka tie nebija V.J. un E.Ž.!

  3. Šodien uzvarēja Komanda – ar pašatdevi, cīņassparu, taktiku!
    Kentonam visus komplimentus jau A.K. tiešraides laikā izteica. Neatkārtošos.
    Fani kā vienmēr lieliski! Kā tagad modē teikt – jāsāk komplektēt fanu buss! :)
    p.s. Arī Latgols fani malači!

  4. Kāds te sakars ar tiesnešiem -Latgols: neiemest 3 pendeles, norakt četru ātros… neiemeta savus un zaudēja…
    P.S. Tā jau ir, ka visu vainu jāuzveļ tiesnešiem….Tik gudri – kāpēsctad to ir tik maz???? Laikam jau muldēt ir vieglāk, kā spēlēt, trennēt, tiesāt vai vienkārši – darīt un rādīt rezultātu!

  5. Objektīvi – jautājums Tev: Ko var uzskatīt par objektīvu viedokli? Jebkurš viedoklis ir subjektīvs un tas nevar būt pareizs vai nepareizs. (tas tā – izglītojošos nolūkos, jo šķiet, ka Tev tā trūkst) Viss Tevis teiktais par neizmantotajām realizācijas iespējām ir OK, bet par savu darbu tiesnešiem (pie tam, ja par to saņem samaksu, kura veidojas no klubu iemaksātajām dalības maksām čempionātam) ir jānes vismaz mazākā (!!!) atbildība. Latvijas handbolā tiesneši tiesā kā grib, pieļauj kļūdas neskaitāmas reizes, nekas nemainās….(šeit runa nav par Līci/Stoļarovu) un tie turpina saņemt to pašu naudiņu. Skumji, bet tā nu tas ir. Šodienas spēle pierādīja, ka spēlētāji ir bezspēcīgi pret tiesnešiem…tiesneši vienkārši darīja, ko gribēja, svilpa kā uzskatīja pareizāk un iespaids bija, ka arī kā izdevīgāk sev. Tu te kaut ko raksti par darīšanu un rezultātu rādīšanu – Tavuprāt, darīt un radīt negatīvu rezultātu ir labāk nekā nedarīt neko, nekaitēt esošajai situācijai un ļaut darīt to cilvēkiem, kuriem tas padodas?????
    A.K. izteica savus komplimentus vārtsargam, nav šaubu – malacis! Viennozīmīgi spēles varonis! BET viņš, ja nemaldos, ir arī viens no slavenā nolikuma varoņiem, kurš sastādīja šo nolikumu, kuru tas pats A.K. sākumā kritizēja. Man patika vārdi: būtu jāpadomā pie nolikuma sastādīšanas… izskatās ar to darbību “domāt” šim cilvēkam īpaši nav labas attiecības. Bet tas atkal ir subjektīvs viedoklis. Jebkurā gadījumā vēlu LSPA komandai panākumus turpmāk.

  6. V.J — Spēlētāji ir bezspēcīgi pret tiesnešiem…tiesneši vienkārši darīja, ko gribēja, svilpa kā uzskatīja pareizāk un iespaids bija, ka arī kā izdevīgāk sev.

    A, kā viņiem vajadzēja svilpt? Tā kā likās pareizi citiem? :D:D:D:D

  7. Briedi – jāsvilpj ir tā, kā ir pareizi pēc handbola spēles noteikumiem nevis kā pašiem liekas pareizāk :) ja aizsardzības spēlētājs metiena laikā kavē spēlētāju atrodoties 6m zonā, tad par to ir jādod 7m. Un vienalga, ka tas notiek 3-4 vai pat 10 aizsardzības pēc kārtas – vienkārši ir jādod atbilstoši spēles noteikumiem sods :) Tāpēc jau noteikumi tiek veidoti, lai visiem būtu vienādi spēles noteikumi un lai visiem tos traktētu vienādi spēles laikā! Vai Jūs, Briedi, man nepiekritīsiet teiktajā?

    Diemžēl Latvijā tiesāšanas līmenis ir tāds kāds viņš ir – vai neredz, vai negribēja redzēt, vai vienkārši nezin…tas vairs nav tik būtiski.

  8. Es neaizstāvēju tiesnešus, jo kļūdu bija daudz, un, spriežot gan subjektīvi, laikam gan vairāk kļūdu bija pret Latgolu, bet tās neizšķīra spēles gaitu.
    Mana doma vairāk bija tāda – Ja Latgols būtu izmantojis savas izdevības pie esošās tiesāšanas, kā arī Tuminkis nebūtu laidis vairākus nesagatavotus metienus pa vārtiem, tad būtu cits rezultāts…
    Es tiesāšanu neņemšos kritizēt, jo 100% ir nianses, kuras nezinu, jo pats savā laikā daudz diskutējot, kad biju pārliecināts par savu taisnību, izrādījās, ka kļūdījos. Pie tam šie vīri, kas svilpa, sezonas laikā nebija paris, iespējams, arī tas rada nianses, nesaprašanos, bet to neņemšos kritizet, jo Renārs ar Zigi nevar visu un visur tiesāt, jo, protams, viņi ir daudz reiz labāki par pārējiem soģiem…..

  9. Un papildinot, Reini – ja būtu V.J. un E.Z – tad Latgols stabili vinnētu, jau pagājušogad ar viņu atbalstu Latgols vinnāja pirmajās divās finālspēlēs!!!

  10. to: Valeiko Jānis
    100% tiesnešu svilpes neizšķīra spēles likteni!
    Par A.K. un nolikumu…ja jau pieminēji to, ka vajag padomāt… kāpēc noklusēji to, ka vajag arī izlasīt nolikumu pirms apstiprināšanas?
    Šī cepšanās par nolikumu norāda to, ka apkārt ir pilnīgs bērnudārzs…Klasiskais latvietīts, kko domā domā savā galvā, pietrūks uzņēmības izdarīt… bet kad ierauga, ka kāds cits izdarījis…sāk celt brēku… jo to mēs protam… it sevišķi http://www...
    Kur problema izlasīt nolikumu pirms sezonas, kad tiek izsūtīts projekts… kur diskusija par to… 0. Visi tikai čīks un pīkst… cik slikti.
    Skaidrs, ka nolikums nav ideāls, bet es vismaz redzu kāda situācija ir LV klubos…iedod tik iespēju un spēlētāji gatavi par 3 banāniem aizskriet uz citu klubu…nolikumu var izmainīt uz nākošo sezonu, bet vai klubos izveidosies tradīcijas un spēlētājiem tiks pievērsta lielāka uzmanība jau pēc gada…atliek cerēt!

    Paldies čaļi par lieliskam emocijām :)
    Labprat Ludzā paliktu pa nakti, bet citu dienu…pie ezera teltī :)
    tiekās jau rīt….vai arī ar Dimu uz Ogri?!?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.