Ceturto reizi uzvaram Rīgā

Izšķirošajā mačā ar 26:24 (13:12) ASK sporta zālē pieveicot Dobeles “Tenax” handbolistus, jau ceturto gadu pēc kārtas triumfējām Rīgas čempionātā.

Spēli veiksmīgāk ASK sporta zālē iesāka “Tenax” handbolisti, kuri puslaika vidū izvirzījās vadībā ar (6:5). Pēc sešu minūšu klusēšanas rezultātu uz tablo sakustināja Gints Grandbergs, viesiem atjaunojot +2 (7:5). Turpinājumā mūsu handbolisti izmantoja skaitlisko vairākumu, 28. minūtē pēc diviem Arta Kurmēna precīzajiem metieniem rezultātu izlīdzinot (11:11). Atlikušajā laikā vēlreiz precīzs bija Kurmēns, tomēr dobelnieki ar Gintu Grandbergu un Arvi Juzupu priekšgalā atlikušajās puslaika minūtēs atjaunoja savai komandai vienu vārta pārsvaru – 13:12.

Pēc pārtraukuma lieliski turpināja Artis Kurmēns, ar kuru priekšgalā mūsu vienība ne tikai pārņēma vadību, bet 43. minūtē jau ieguva sešu vārtu pārsvaru (22:14). Puslaika pirmajās minūtēs dobelnieki Raita Puriņa sargātos vārtus spēja iekarot tikai vienu reizi, kad precīzs bija Nauris Auziņš.

Spēles liktenis vēl nebija izšķirts. Abas komandas apmainījās ar savstarpējiem noraidījumiem, tomēr “Tenax” handbolistiem neizdevās samazināt savus mīnusus vairāk par diviem vārtiem. Nelīdzēja arī Artūra Kuģa teicamā spēle vārtos un dobelnieki piedzīvoja zaudējumu, savukārt  mūsu vienība triumfēja Rīgas čempionātā jau ceturto gadu pēc kārtas, šajā spēlē izcīnot panākumu ar 26:24.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Artis Kurmēns, kurš guva astoņus vārtus, savukārt pa četriem precīziem metieniem izdarīja Lauris Rūtiņš, Jānis Šteinbergs un Oskars Arājs. Pretiniekiem sešus vārtus guva Gints Grandbergs, bet četrus – Arvis Juzups un Nauris Auziņš.

Mūsu komandā par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Artis Kurmēns, bet šajā mačā – vārtsargs Raitis Puriņš.

Nākošo spēli aizvadīsim jau 8. oktobrī, kad pirmajā Latvijas čempionāta spēlē plkst. 15:20 ASK sporta zālē tiksimies ar “Stopiņu NHK” vienību, kas Rīgas čempionātā izcīnīja ceturto vietu.

Rīgas čempionāts.
LSPA – Dobele Tenax 26:24 (12:13)
LSPA: Kurmēns 8, Rūtiņš un Šteinbergs 4, Arājs 4/1, Ērmanis 3/1, Černousovs, Kazinieks un Leitis 1.
Tenax: Grandbergs 6, Auziņš 4, Juzups 4/4, Meluškāns, Bisenieks, Krastiņš, Pintāns, Cālbergs un Sproģis 1.

2 komentāri “Ceturto reizi uzvaram Rīgā

  1. Apsveicu Rigas cempionus! :))
    Skatos somenes daudziem jaliek sakara ar vardadienam! :D :D :D

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.