Ar Kurmēnu pret Dobeli

Šovakar plkst. 19:00 Dobeles sporta hallē aizvadīsim svarīgāko Latvijas čempionāta spēli šajā aplī, tiekoties ar sīvākajiem konkurentiem, Dobeles “Tenax” handbolistiem. Visticamāk, ka šajā mačā arī izšķirsies čempionāta zelta medaļu liktenis.

Abas komandas šajā sezonā jau ir spēlējušas četras reizes. Trīs reizes (Rīgas atklātajā čempionātā un divreiz Baltijas līgā) pārāka bijusi mūsu komanda, bet vienīgajā Latvijas čempionāta spēlē uzvaru ar 24:23 svinēja dobelnieki. Izšķiroša nozīme šīsdienas mačā būs vārtsargu darbībai, kas gandrīz visās spēlēs spēlējusi lielu lomu.

Mačs šovakar būs citādāks. Dobeles vienību, pārejot uz Vācijas 3. līgas klubu “Stralsunder HV”, pametis viens no tās līderiem Mārtiņš Lībergs, savukārt daudzi pamatsastāva spēlētāji visu sezonu cīnās ar savainojumiem. Mūsu komandā pēc savainojuma sadziedēšanas laukumā atkal dosies Artis Kurmēns un Egils Politers, savukārt pirms dažām dienām sastāvā atkal atgriezās Guntars Lejnieks, spēcinot aizsardzības un uzbrukuma līniju.

Rezultatīvākais Dobeles komandas spēlētājs ar 106/18 gūtajiem vārtiem ir Aleksandrs Krastiņš, bet 55/1 vārtus pievieno 18 gadus vecais Nauris Auziņš. Mūsu komandas labā 84 vārtus guvis Artis Kurmēns, bet 81/13 reizi precīzi bijis bijušais “Tenax” spēlētājs Andis Ērmanis.

Salīdzinājumam var iekļaut, ka Latvijas izlases kandidātu sarakstā no mūsu komandas iekļauti četri spēlētāji (Edgars Vadzītis, Artis Kurmēns, Helmuts Tihanovs un Andis Ērmanis), bet no Dobeles tikai viens – Artūrs Kuģis. Mūsu komandai, kaut arī vienīgie esam aizvadījuši tikai 14 spēles, ir labākā gūto un zaudēto vārtu attiecība visā līgā +245.

Līdz šim dobelnieki Latvijas čempionātā piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, pirmajā aplī piekāpjoties “ASK” vienībai. Par vienu vairāk ir mūsu komandai, kas mūsējiem turnīra tabulā ļauj ieņemt otro vietu, bet līderi, protams, ir Dobeles “Tenax” handbolisti.

7 komentāri “Ar Kurmēnu pret Dobeli

  1. Jūs šodien sitīs, un sitīs vienā sišanā! Spēle uz dzīvību un nāvi!

  2. Oho kas par naidu no Dobeles puses – beidzot!!! Tāds saspīlējums sen gaidīts LV handbolā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.