Spēle skatītājiem

Ivars Lācis, Egils Politers, Kaspars Naglis un Guntars Lejnieks (Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com)

Spraigā un interesanta cīņā šovakar izcīnījām uzvaru pār otru spēcīgāko Rīgas komandu “ASK”, uzvarot Latvijas čempionāta cīņu ar 32:28 (13:14).

Spēli vareni iesāka “ASK” handbolisti, pirmajās divās minūtēs ar Ērika Blūma un Kaspara Nagļa palīdzību gūstot trīs vārtus, un izvirzoties vadībā ar 3:0. No mača sākuma šoka izdevās atgūties lēnām – sākumā nespējām realizēt divu vīru pārsvaru, tāpēc pirmo reizi rezultātu pēc Edgara Vadzīša precīzā metiena izlīdzinājām tikai 17. minūtē (7:7). Lai arī veiksmīgi “ASK” vārtos spēlēja Aleksandrs Babra, četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām jau pieminētajam Vadzītim pirmo reizi izdevās mūsu vienību izvirzīt vadībā – 12:11.

Pēc tam Lauris Rūtiņš nopelnīja noraidījumu, kuru pretinieki veiksmīgi izmantoja un, gūstot trīs vārtus pēc kārtas, atguva vadību. Pēc pirmā puslaika +1 (14:13) “ASK” handbolistiem.

Pēc pārtraukuma trīs vārtus pēc kārtas guva mūsu handbolisti, pirmo reizi iegūstot +2 (16:14). Pēc tam veiksmīgi spēlēja arī “ASK”, kas pēc diviem Jāņa Gremzdes realizētajiem 7 metru soda metieniem  39. minūtē jau panāca divu vārtu pārsvaru savai vienībai (22:20). Līdzīga svaidīšanās ar rezultātu turpinājās arī atlikušajā laikā.

Deviņas minūtes pirms mača beigām “ASK” handbolistus, izmantojot vairākumu, pēdējo reizi spēlē vadībā izvirzīja Agris Kušners (25:24). Mirkli vēlāk no 7 metru soda metiena līnijas precīzs bija Andis Ērmanis, bet Artis Kurmēns, kuru visu spēli sedza individuāli, ar diviem neatvairāmiem metieniem panāca +2 (27:25). Vēl gan Kasparam Naglim un “ASK” izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (28:29), tomēr pašu pieļautās kļūdas mača izskaņā neļāva pacīnīties par uzvaru. Vārtus guva Kaspars Lisovskis, Oskars Arājs, bet maču ar metienu pāri visam laukumam dažas sekundes pirms mača beigām noslēdza vārtsargs Raitis Puriņš – 32:28.

Ar savu sniegumu nevaram būt īsti apmierināti (līdzjutēji gan bija labi un skaļi), taču “ASK”  handbolisti šodien cīnījās kā īstas lauvas, kuriem nebija ko zaudēt. Rezultatīvākais uzvarētāju vienībā bija Edgars Vadzītis, kurš guva septiņus vārtus, bet sešas reizes precīzs bija Artis Kurmēns. Pretiniekiem 13/4 vārtus guva Jānis Gremzde, bet sešus – Ēriks Blūms.

Izcīnītā uzvara ļāva atkal pārņemt līderpozīcijas Latvijas čempionātā, kurā atlikušas aizvadīt vairs tikai trīs spēles. Sestdien plkst. 17:30 NBS sporta zālē tiksimies ar šobrīd piekto spēcīgāko vienību “SK Latgols”, bet pēc tam atlikušas divas spēles ar “RTU” un “RVR-Inčukalns” komandām.

Latvijas čempionāts.
10. marts.
LSPA – HK ASK 32:28 (13:14)

LSPA: Vadzītis 7, Kurmēns 6, Lejnieks 4, Arājs, Lisovskis un Blome 3, Ērmanis 3/2, Puriņš 2, Rūtiņš 1.
ASK: Gremzde 13/4, Blūms 6, K. Naglis 4, Kušners 3, Samulis 2.

8 komentāri “Spēle skatītājiem

  1. who is this player – Gremzde or Bonis and why his not in National team?

  2. malači puikas.
    Ask tā ir īstā vieta, trijniekā tā pat viņi netiks.
    LSPA ir pirmie un būs.
    malači!

  3. komentārs no sportcentra:
    balkons: Uz doto brīdi pat handbols ir interesantāks no sportiskā līmeņa un intrigas viedokļa.Bimbambols ar 3.šķiras nēģeriem un zemo līmeni pelnīti virzās uz skuju taku.Laikam pelnīti!

  4. droši vien komentētājs te domājis ‘badmintonu’… nekas, nekļūdās tikai tie, kas neko neraksta! Katram sava ‘skuju taka’, tā teikt…

  5. nobanoja Bimbambolu e-sportā! Bet viņa viedoklis bija tiešām interesants – varbūt pārnāks uz gandbola sadaļu?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.