Neizšķirts kā uzvara

Artis Kurmēns (Foto: Sandra Škutāne)

Jau otro reizi Baltijas līgas spēlē cīnījāmies neizšķirti, šoreiz punktus uz pusēm dalot ar Baltkrievijas un Baltijas čempioniem Minskas “Dinamo” – 28:28 (14:15).

Jau ar spēles pirmajām minūtēm veiksmīgi darbojās mūsu aizsardzība un vārtsargs Raitis Puriņš, neļaujot baltkrieviem izpausties uzbrukumā. Līdz puslaika vidum rezultatīvi mūsu komandā nospēlēja Artis Kurmēns un Edgars Vadzītis, gūstot katrs pa trīs vārtiem un noturot līdzvērtīgu rezultātu – 6:6. Pēc tam ar īsu intervālu divi “Dinamo” handbolisti nopelnīja 2 minūšu noraidījumus, ļaujot mums gūt četrus vārtus pēc kārtas un izvirzīties vadībā ar 11:8. Turpinājumā arī mūsu komandā Normunds Blome un Vadzītis nopelnīja pa noraidījumam, ļaujot pretiniekiem pārņem vadību un puslaiku noslēgt ar +1 (15:14).

Pēc pārtraukuma pirmajās desmit minūtēs Minskas handbolisti ieguva trīs vārtu pārsvaru (20:17), tomēr trīs minūšu laikā, kad precīzi bija Egils Politers un divreiz Lauris Rūtiņš, rezultātu izlīdzinājām (20:20). Līdzīga spēle turpinājās arī atlikušajā mača gaitā, ko ļoti ietekmēja daudzie noraidījumi. Tieši to dēļ “Dinamo”sešas minūtes pirms mača beigām izdevās iegūt trīs vārtu pārsvaru (27:24), tomēr pēdējās minūtēs Raiti Puriņu pretiniekiem izdevās pārspēt vairs tikai vienreiz, bet mūsējie ar Andi Ērmani, Arti Kurmēnu un Lauri Rūtiņu priekšgalā izrāva neizšķirtu – 28:28. Pēc beigu signāla sekoja neliela pagrūstīšanās, tomēr nekā lielākā tā nepārauga. Tiesa, “Dinamo” komanda bija neapmierināta ar tiesnešu darbības stilu, tāpēc pat no mums neatsveicinājās. Soģu Žabko un Jaškina attaisnošanai jāsaka, ka abas komandas nopelnīja gandrīz vienādu skaitu noraidījumu, taču, ja nevar iemest, tad nevar arī uzvarēt.

Fantastisks bija līdzjutēju atbalsts. Lieliska bija komandas aizsardzība, neskaitāmas reizes no vārtu zaudējuma glāba Raitis Puriņš, savukārt astoņus vārtus guva Artis Kurmēns, bet septiņas reizes precīzs bija Lauris Rūtiņš. Pretinieku rindās Mārtiņš Lībergs spēli uzsāka sākumsastāvā, guva divus vārtus un nopelnīja divus noraidījumus.

Līdz ar to tas bija mūsu otrais punkts Baltijas līgā. Iepriekš neizšķirti cīnījāmies ar Igaunijas čempioniem “Kehra”. Šo neizšķirtu pret profesionālu komandu var uzskatīt par vienu no lielākajiem “LSPA” komandas panākumiem.

Baltijas līga.
28. novembris.
Minskas Dinamo – LSPA 28:28 (15:14)

LSPA: Kurmēns 8, Rūtiņš 7, Ērmanis 6/4, Vadzītis 4, Politers, Trifanovs un Lejnieks 1. 7 m: 4/4, 8 noraidījumi, 1 sarkanā kartīte (Lejnieks 3x2min.)

14 komentāri “Neizšķirts kā uzvara

  1. spēle jau laba, bet ja būtu profesionālāks tiesnešu pāris tad rezultats arī varetu būt cits…bet ja būtu tad būtu :D :D bet spēle bija ļoti skatama… un Karali Puriņ, laikam tā bija tava diena.. Labi konpensēji vakardienas spēli :D :D

  2. ņemot vērā nelielos, bet būtiskos sīkumus kā auguma, pieredzes pārsvaru utt. LSPA parādīja, ka pie mums LV spīrdīši ar ko var panākt. Paldies, par fantastisko spēli un rezultātu.
    P.S ērmanis jau gan varēja pacensties, un iemest vārtos,ne pa vārtu stabu. :D

  3. Jums tā Zianīda(Nelaiķa Arvīda sieva) diezgan labi paļīdz ar savu gramatiņu :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  4. Baigi normāli ;) Prieks kad nau -20 :) es jau nenovēlēju bet izteicu domas ;)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.