Ērmanis: Paldies, komandas biedri!

Andis Ērmanis (Foto: Sandra Škutāne)

Pirms gaidāmajām divām Baltijas līgas spēlēm 27. un 28. novembrī pret Baltkrievijas čempioniem Minskas “Dinamo” piedāvājam interviju ar rezultatīvāko mūsu vienības spēlētāju Andi Ērmani, kurš tikai šogad pievienojās sāka spēlēt un mācīties LSPA.

19 gadus vecais Auces handbola skolas audzēknis pagājušajā sezonā, kad vēl mācījās Murjāņu sporta ģimnāzijā, pārstāvēja mūsu sīvākos konkurentus Dobeles “Tenax” vienību. Aizvadītajās sešās Latvijas čempionāta spēlēs Andis guvis 49/16 vārtus, bet divos Baltijas līgas mačos pretinieku vārtsargu pārspējis piecas reizes.

– Pēc aizvadītajām sešām spēlēm Latvijas čempionātā “LSPA” rezultatīvāko spēlētāju tabulā ieņem pirmo vietu. Jāspriež, ka komandā esi iejuties diezgan labi?
– Par to, ka atrodos kluba rezultatīvākā spēlētāja statusā, varu teikt paldies tikai saviem komandas biedriem. Priecē, ka mums ir viena no retajām vienībām Latvijā, kuras spēlētāji visi gūst vārtus.
LSPA jūtos ļoti labi – esmu apmierināts ar spēlētājiem, treneri, spēles stilu un sev atvēlēto mača laiku.

– Iepriekš Dobeles “Tenax” sastāvā tu tik daudz vārtus neguvi.
– Pietrūka pieredzes. Turklāt būt rezultatīvākajam nav mans mērķis, taču tā ir patīkama piedeva. Kad spēlēju “Tenax”, vēl mācījos Murjāņu Sporta ģimnāzijā, tāpēc nevarēju izbraukāt uz visiem treniņiem. Tieši tas sagādāja grūtības iekļūt dobelnieku pamatsastāvā.

– Kādas sajūtas bija šogad spēlēt pret savu veco komandu?
– Dīvaini! Tomēr tāda ir dzīve, un izglītības dēļ šosezon nācās mainīt komandu.

– Ko sagaidi no gaidāmās cīņas ar Baltkrievijas čempioniem Minskas “Dinamo”?
– Mūsu komandai tā būs lieliska iespēja uzspēlēt pret augsta līmeņa spēlētājiem, kuri vairums pārstāv savu valstu izlases. Šajā mačā būs jāparāda grūto treniņu darba rezultāts. Katra spēle sākas ar rezultātu 0:0, tāpēc mēs cīnīsimies.

– Ko “LSPA” komanda iegūst no spēlēšanas Baltijas līgā?
– Tas ir ļoti labs turnīrs, kurā mēs spēlējam ar komandām, kas ir spēcīgākas par mūsu. Tādā veidā gūstam labu rūdījumu un varam uzlabot savu sniegumu. Prognozēt, kuru vietu izcīnīsim Baltijas līgā, gan es nevēlos. Cīnīsimies un rezultāts neizpaliks.

Andis Ērmanis (centrā) Foto: Sandra Škutāne

– Ko jaunu esi apguvis pie “LSPA” trenera Andra Molotanova?
– Kā jau bijušais vārtsargs, viņš pastāstīja par vārtsargu vājajām vietām un iemācīja tiekties precīzi izpildīt nospraustos mērķus. Kopumā interesants treneris ar savu spēles vadīšanas stilu.

– Salīdzinot ar citiem handbolistiem, tu neesi īpaši padevies augumā (170 cm). Tā ir priekšrocība vai trūkums?
– Man mazais augums handbolā nav šķērslis. Piemēram, no Zviedrijas handbola aprindām arī nākuši vairāki spēlētāji, kas ir manā augumā, bet spēlējuši lieliski.

– Vai tev ir arī kāds sava sporta veida elks?
– Man patīk, kā spēlē francūzis Luks Abalo un dānis Hans Lindbergs. Manuprāt, viņi ir atlētiski spēcīgi un ļoti gudri spēlētāji.

– Ko tu gribi sasniegt handbolā?
– Tuvākais mērķis ir uzvara Latvijas čempionātā, kā arī iekļūšana Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Esmu nedaudz māņticīgs, tāpēc par pārējiem mērķiem pastāstīšu, kad tie piepildīsies.

2 komentāri “Ērmanis: Paldies, komandas biedri!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.