Fināls!!

LSPA Priekulē

Pēc vairāku gadu pārtraukuma beidzot iekļuvām Latvijas virslīgas čempionāta finālā. Otrajā pusfinālā izbraukumā pieveicām Dobeles “Tenax” handbolistus ar 31:24 (15:14), triumfējot divu spēļu summā ar 56:52.

Līdz ar to lauzām mūžīgo tradīciju, beidzot uzvarot Dobeles sporta hallē. Atgādinām, ka pirmajā pusfināla spēlē piedzīvojām zaudējumu ar 25:28, tomēr otrajā mačā triumfējām ar pārliecinošāku pārsvaru un iekļuvām Latvijas virslīgas čempionāta finālā, kurā līdz divām uzvarām tiksimies ar ilggadējo čempioni “ASK/AB.LV”.

Pirmā puslaikā labāk nospēlēja “Tenax” handbolisti, gandrīz visu laiku atrodoties vadībā. Astoņas minūtes pirms pārtraukuma mājinieku pārsvars sasniedza jau trīs vārtus (12:9), tomēr pašā izskaņā rezultatīvi nospēlēja Kaspars Lisovskis, izvirzot pirms otrā puslaika sākumā vadībā beidzot mūs (15:14).

Otrajā puslaikā jau septītajā minūtē Guntars Lejnieks izlīdzināja rezultātu divu spēļu summā (19:16). Turpinājumā fantastisku sniegumu vārtos demonstrēja Raitis Puriņš, līdz 52. minūtei savos vārtos ielaižot otrajā puslaikā tikai piecas bumbas (26:19), kamēr rezultatīvi mūsējie spēlēja uzbrukumā, jau izvirzoties vadībā arī divu spēļu summā. Mača izskaņā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, vairs neizmainot īpaši spēles rezultātu – 31:24.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Guntars Lejnieks, kurš guva astoņus vārtus. Septiņas reizes precīzs bija Raimonds Trifanovs, bet sešas – Artis Kurmēns. Pretiniekiem 8/2 golus guva Sergejs Kalniņš, bet pa sešiem Aigars Bisenieks un Oskars Arājs.

Pirmo finālspēli ar “ASK/AB.LV” aizvadīsim jau sestdien 16. maijā NBS sporta zālē plkst. 14:40, bet otro – dienu vēlāk tajā pašā vietā un laikā. Ja būs nepieciešama trešā spēle, tad tā tiks izspēlēta 23. maijā. Mačā par bronzas medaļām Dobeles “Tenax” handbolisti tajās pašās dienās spēlēs ar “Jūrmalas sports”.

Latvijas čempionāts.
Pusfināls.
12. maijs.
Dobeles Tenax – LSPA 24:31 (14:15)

Tenax: Kalniņš 8/2, Arājs un Bisenieks 6, Meluškāns, Krastiņš, Auziņš un Aig. Lazdiņš 1. 7 6m: 2/2, 3 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
LSPA: Lejnieks 8, Trifanovs 7, Kurmēns 6, Rūtiņš 5/1, Lisovskis 3, Blome un V. Borisenko 1. 7 m: 4/1, 4 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tiesneši: R. Līcis/Z. Stoļarovs

10 komentāri “Fināls!!

  1. Patiess prieks par jums puishi…!APSVEICU!:):)Turu iikshkjus par jums finaala!!:):):)

  2. Meitenēm jāņem piemērs no mums un rīt arī jaizcīna vieta uz finālu. Uz priekšu Jūs to varat :))

  3. Lai veicas… Pasi dobelnieki sevi noraka… Kā saka nejau jūs vinējāt bet gan paši dobelnieki zaudeja!! Tākā lai ASK krīt!! Bet Lāci vārtos labāk ;) Raiti neapvainojies ;)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.