Atkal Rīgā -3

Artis Kurmēns, parsportu.lv

Arī Latvijas virslīgas čempionāta pusfināla sēriju uzsākām ar zaudējumu, NBS sporta zālē Dobeles “Tenax” handbolistiem piekāpjoties ar 25:28 (13:12).

Atbildes spēli aizvadīsim jau otrdien 12. maijā plkst. 19:00 Dobelē. Finālā, kurā pāra uzvarētāja tiksies ar “ASK/AB.LV” un “Jūrmalas sports” dueļa uzvarētāju, iekļūs vienība, kas triumfēs divu spēļu summā.

Dobeles komandas rindās šodien nespēlēja Sandris Veršakovs un Agris Trifonovs, savukārt mūsu vienībā ierindā bija visi labākie.

Spēles pirmo puslaiku aizvadījām labāk mēs. Mača sākumā viesus vadībā izvirzīja Sergejs Kalniņš, tomēr rezultatīvi spēlējām uzbrukumā, pavilka arī mūsu vārtsargi, ļaujot ilgāku laiku noturēt divu vārtu pārsvaru. Puslaika otrajā pusē daudz pieļāvām tehniskās kļūdas, kā rezultātā dobelnieki pēc Artūra Meluškāna precīzā metiena piecas minūtes pirms puslaika beigām pārņēma vadību (11:10). Turpinājumā rezultātu izlīdzināja Lauris Rūtiņš, bet pēdējā minūtē +1 (13:12) panāca Kaspars Lisovskis.

Pēc pārtraukuma visu spēli kājām gaisā pagrieza “Tenax” vārtsargs Dainis Putra, kurš līdz mača 47. minūtei ielaida tikai trīs vārtus, bet viņa komandas spēlētāji labi nospēlēja uzbrukumā, panākot +5 (21:16). Beidzot vārtus mūsu komandā pēc pārrunām minūtes pārtraukumā guva Artis Kurmēns, bet pēc tam rezultatīvi nospēlēja arī Raimonds Trifanovs (19:22). Pēdējās minūtēs vairs savus mīnusus nespējām samazināt – 25:28.

Līdz ar to viss izšķirsies mačā Dobelē. Līdz šim “Tenax” mājas zālē uzvaru neesam izcīnījuši, tomēr pienācis tradīcijas lauzt un izcīnīt uzvaru ar vismaz četru vārtu pārsvaru, kas neizdevās dažas nedēļas atpakaļ AB.LV Latvijas kausa izcīņā.

Uzvarētājiem 7/3 vārtus guva Sergejs Kalniņš, bet piecreiz precīzs bija Artūrs Meluškāns un Oskars Arājs. Mūsu vienībā septiņreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Raimonds Trifanovs un Artis Kurmēns, bet 6/2 – Lauris Rūtiņš.

Latvijas virslīgas čempionāts.
Pusfināls.
9. maijs.
LSPA – Dobeles Tenax 25:28 (13:12)

LSPA: Kurmēns un Trifanovs 7, Rūtiņš 6/2, Lisovskis 3, Lejnieks un V. Borisenko 1. 7 m: 2/2, 3 brīdinājumi, 4 soda minūtes, 1 sarkanā kartīte (Blome).
Tenax: Kalniņš 7/3, Meluškāns un Arājs 5, Krastiņš un Apals 4, Aig. Lazdiņš 2, Bisenieks 1. 7 m: 3/3, 2 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tiesneši: E. Bogdanovs/I. Čerņavskis

8 komentāri “Atkal Rīgā -3

  1. Raiti… atkal jau raksts ar kludam… es tev jau soriit teicu par kluudam.. gan te, gan e-sporta ir kludas.. un ko tagad teiksi, kad mums ar Ruuchu ir vienadi iemesti gali? :D

  2. Nu pēc šis spēles var paslāvēt vartsargus, malači! Bet ja runāt par spēles rezultātu, tad… vajag Dobelē +4 un miers :)

  3. Ķirsi!!!! В смысле…? Pirms spēles tev bija grūti paziņot nosacijumus?!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.