Armijnieki atriebjas

Artis Kurmēns un Elvijs Borodovskis

Kaut arī 47. minūtē bijām vadībā ar 23:18, tomēr Latvijas virslīgas čempionāta otrajā spēlē vīriešiem NBS sporta zālē ar 32:28 (14:16) panākumu izcīnīja ilggadējie turnīra uzvarētāji, ASK/AB.LV handbolisti.

Latvijas čempionu rindās spēlē nepiedalījās Arnolds Straume un, kā jau bija domāts, arī Aivis Jurdžs. Turpretī mūsu komandā bija ierindās visi labākie spēlētāji.

Mačs iesākās līdzīgi. Pirmos svara kausus uz savu pusi izdevās nosvērt ASK/AB.LV handbolistiem, kuri 9. minūtē pēc trīs precīziem Agra Kušnera metieniem izvirzījās vadībā ar 7:3.  Tikmēr mūsu spēlētāji Mārtiņš Kazinieks un Vitālijs Borisenko šajā laikā nerealizēja divus 7 metru soda metienus.

Pēc tam veiksmīgi izmantojām skaitlisko mazākumu, kopīgiem spēlētāju un vārtsarga spēkiem rezultātu izlīdzinot 7:7. Ļoti labi darbojāmies aizsardzībā, reti ļaujot pretiniekiem iespēlēt bumbu līnijas spēlētājam. Tāpat veiksmīgi pēc armijnieku pieļautajām kļūdām realizējām pusātros un ātros uzbrukumus, kā arī no ārējās līnijas vairākkārt precīzs bija Elvijs Borodovskis.

Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā. Minūte pirms puslaika beigām pirmo reizi pēc Borodovska realizētās pendeles panācām +3 (16:13). Pēdējās puslaika minūtes Andris Gulbis no līnijas uz ārējo pozīciju izvilka armijnieku Jāni Glušaku, kurš 30. minūtē samazināja rezultāta starpību līdz diviem vārtiem – 14:16.

Pēc pārtraukuma pirmos vārtus puslaikā tikai ceturtajā minūtē guva Kaspars Lisovskis, panākot atkal +3 (17:14). Turpinājums bija vēl veiksmīgāks. Labi darbojoties aizsardzībā savu pārsvaru ar pusātro uzbrukumu palīdzību palielinājām līdz pieciem vārtiem. Tāda situācija uz tablo bija arī 42. minūtē (23:18), taču tad notika neizskaidrojamais. Iespējams pārāk ātri atslābinājāmies. Nākošos vārtus mūsu labā tikai pēc desmit minūtēm guva Mārtiņš Kazinieks, kad jau bijām spiesti samazināt savus mīnusus līdz diviem vārtiem (24:26).

Šajās desmit minūtēs ASK/AB.LV komandai parādījās metieni no ārējām pozīcijām – vairākkārt precīzs bija Jānis Glušaks. Tikmēr vārtos nevainojami darbojās Aleksandrs Babra, atvairot visus mūsu vienkāršos metienus. Nelīdzēja pat mūsu trenera Jāņa Žīdena pieprasītais minūtes pārtraukums.

Viesi trīs minūtes pirms beigām panāca piecu vārtu pārsvaru (30:25), bet līdz mača beigām to pratām samazināt līdz četriem vārtiem – 28:32. Rezultātā pirmais zaudējums čempionātā, taču cīņa ar armijniekiem solās būt interesanta visas sezonas garumā.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Elvijs Borodovskis, kurš guva 7/2 vārtus, savukārt piecus vārtus guva Kaspars Lisovskis. Uzvarētājiem pa deviņiem vārtiem guva Agris Kušners un Jānis Pavlovičs.

Intriga par pirmo vietu ir saistoša skatītājiem. Uz šo spēli bija pulcējušies jau krietni vairāk abu komandu līdzjutēji, kopskaitā vairāk nekā 120, kas ir lielāks skaitlis nekā mūsu abu iepriekšējo tikšanās reizē pirms nedēļas, kad Rīgas čempionāta fināla ietvaros mēs svinējām uzvaru ar 32:31.

Nākošo spēli Latvijas čempionātā aizvadīsim jau piektdien 10. oktobrī, kad Ulbrokas vidusskolas sporta zālē plkst. 19:45 tiksimies ar līgas debitantiem, Stopiņu NHK handbolistiem.

Latvijas čempionāts vīriešiem.
8. otkobrī.
LSPA – ASK/AB.LV 28:32 (16:14)

LSPA: Borodovskis 7/2, Lisovskis 5, Kazinieks, Lejnieks, Rūtiņš un Kurmēns 3, Trifanovs 2, V. Borisenko un Veļikanovs 1. 7 m: 4/2, 2 brīdinājumi, 4 soda minūtes.
ASK/AB.LV: Kušners 9, Pavlovičs 9/2, Glušaks 6, Gremzde 4, Blūms 3, Dude 1. 7 m: 2/2, 3 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tiesneši: R. Līcis/Z. Stoļarovs.

Arī par šo spēli tiks veidots video sižets, bet tikmēr piedāvāju apskatīties video no mūsu iepriekšējā savstarpējā mača.

22 komentāri “Armijnieki atriebjas

  1. ASK izturēja ilgāk…būs labi- prieks par skatītājiem, spēle bija intresanta, kas tikai sola arī intrigu nākamajos mačos! līdz 47 minūtei LSPA spēlēja skatāmu, ātru handbolu un par to arī liels prieks:)
    Priekā ar Lācplēsi:)

  2. Raiti, paldies par video!!!Tikko noskatījos.Tas džeks kurš to ir sataisījis ir savējiais džeks no šīs denas:)

  3. vnk PALDIES līdzjutējiem/ām! Mēs varējām labāk, bet Jūs gan bijāt uzdevumu augstumos! Paldies! ;)

  4. Super, malchi LSPA.. tas tik bija ko verts.. sen nebiju skatijies handbolu ar tadam emocijaam.. uz nakamo machu bushu klat ar visu brigaadi!

  5. .. un atriebiiba bija tikai formaala.. ASK izlida caur adatas aci un var but loti priecigi, ka iznakums bija shads!

  6. Nu LSPA sogad ir stipri un par sis dienas speli – malaci, bet domaju, ka tomer ASK ir specigaki, neaizmirsisim, ka ASK vadosie speletaji nemaz nespele un tie kas spele ari nav isti veseli….Visu cienu LSPA bet sodien tomer bija labaki ASK. LSPA tomer nespeja panemt to kas viniem bija iedots

  7. Visu cieņu līdzjutējiem un puišiem! Sponsori ir apmierināti ar komandas spēli, bet uzvaras nāks!!!!!!!!!!!!!! un iesvētīsanas laikam vajadzētu svētdienas atcelt ;-)

  8. Šodien protams labāki bija ASK -rezultāts +4 to pierāda.Pie pašreizējās situācijas Latvijas handbola ASK nevar atļauties nebūt stiprāki, savādāk es kā nodokļu maksātājs varētu sākt palikt neapmierināts:)

  9. nu šito spēli vajadzēja vinēt… bet bija ar prieks skatīties..
    es jau liku uz lspa, bet gan jau nākamreiz..

  10. 45 min. LSPA kļuva par Latvijas čempioniem /galvās/ ! Ja Jūs neapspēlējāt ASK vakar , tad to būs ļoti grūti izdarīt vēlāk!!!!! ASK būs tikai stiprāki , bet LSPA vairs ne..

  11. Līdz Latvijas čempioniem tāls ceļš ejams un gan mēs, gan ASK vēl daudz trenēsies. Viss vēl priekšā. Aivis viens maču jau arī nevar uzvarēt.

  12. Ir vismaz atkal kur tiekties, savādāk jau latiņa, pateicoties iepriekšējāi uzvarai bišķu par augstu tika uzstādīta! Ja jau būtu vēl šito uzvarējuši, tad jau jebkurš zaudējums Baltijas līgā arī tiktu uzskaīts par neveiksmi:)

  13. ASK kļūs spēcīgāki uz papīra..(atgriezīsies Aivis, Arnolds…sāks Kirils..)…bet LSPA pieliks fiziskajā , psiholoģiskajā un taktiskajā…tāpēc neuzskatu, ka mūsu akcijas tagad krītas…

  14. Tik shitaadu machu deelj vien ir veerts buut handbolaa! Puikas,visu cienju!Emocijas bija…. :))
    Eu,organizeejiet fanu kreklus;)

  15. Fanu kreklus,shovu, karsejmejtenes, dj muziku u.t.t. cukurvati, popkornu un alu…tas ir limenis…vai ari orkjestri…viss tas buss tikai bishku jauzgaida…es domaju ja mums butu budzhekts ka KSA-BA.VL tas viss butu …trukst tikai radoshu cilveku un darbs ar Medijiem….
    Ticiet man ASK.LV Kritis…es pielikshu visas pules…tam…

    Kamert man nebus zelta medalja kakla vel nohandbola neieshu prom:)

  16. Bet fanu kreklus vajag ;)

    Un mazliet vairāk pie mārketinga ar jāpiestrādā ir!
    BET salīdzinājumā ar pagājušo gadu jau ir labāk, un progress ir jūtams

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.