Starts Baltijas cīņām

Lauris Rūtiņš

Nedēļas nogalē Ulbrokas vidusskolas sporta zālē aizvadīsim pirmās Baltijas līgas spēles, tiekoties ar Somijas čempioniem “Riihimaen Cocks” un divām Igaunijas vienībām “Chocolate Boys” un HC “Kehra”.

Piektdien spēlēsim ar pēdējo divu gadu Somijas čempioniem, kuri šogad jau piedalījās EHF “Cup Winners” kausa izcīņā, divreiz piekāpjoties Izraēlas klubam “ASA Tel-Aviv” – 19:27 un 28:35. Rezultatīvākais somu sastāvā bija Igaunijs handbolists Kristo Jerve, kurš divās spēlēs guva 16 vārtus.Kopumā “Riihimaen Cocks” komandā spēlē trīs leģionāri – divi igauņu un viens ukrainis. Pēdējo spēli pirms došanās uz Latviju, somi aizvadīja trešdien, Somijas kausa izcīņas pusfinālā ar 35:22 (14:10) pieveicot “Atlas Ke” handbolistus.

Mūsu sestdienas pretinieki Igaunijas “Chocolate Boys” pirmo EHF “Cup Winners” kausa izcīņas kārtu pārvarēja bez problēmām. Moldovas komandai “Olimpus-85-USEFS” netika atstātas nekādas cerības – 41:33 un 42:25. Veiksmīgi Igaunijas trešā spēcīgākā komanda uzsāka arī vietējo valsts čempionātu, pirmajā spēlē ar 36:27 pieveicot HC “Tallas”. Jāatzīmē, ka augusta beigās “Kalev Sport Cup 2008” turnīrā “Chocolate Cup” handbolisti neizcīnīja nevienu uzvaru, piekāpjoties arī Latvijas čempioniem “ASK-AB.LV”.  Šokolādes puišiem galvenie rezultāta taisītāji būs brāļi Nodlas – Valdars un Martins, kā arī Deners Jānimas.

Nedēļas nogales pēdējā dienā tiksimies ar pagājušā gada otro spēcīgāko Igaunijas komandu HC “Kehra”, kuri šogad piedalīsies EHF kausa izcīņā.  No šī pretinieku trijnieka “Kehra” handbolisti uzskatāmi par pašiem spēcīgākajiem, kaut arī komandā spēlē tikai pašmāju handbolisti. Pirmajā Igaunijas čempionāta spēlē “Kehra” handbolisti izcīnīja pārliecinošu pār “Tallinna Käsipallikool” handbolistiem – 47:21.

Interesanti, ka Baltijas līga sākās jau priekšlaicīgi – četras spēles pret Baltkrievijas komandām aizvadījusi Kauņas “Granitas/Karys” komanda. Pie tam divas spēles tika izspēlētas vienlaicīgi ar EHF Čempionu līgas kvalifikācijas mačiem ar Brestas ” HC Meshkov”, abas reizes cīnoties neizšķirti. Pret Minskas “ASK” un Minskas “Dinamo” gan lietuvieši bija spiesti atzīt sakāvi.

Spēles Baltijas līgā nedēļas nogalē aizvadīs arī abi stiprākie Latvijas klubi “ASK-AB.LV” un Dobeles “Tenax”. Komanda ar katru no desmit pārējām vienībām sacentīsies divas reizes, bet pēc tam pirmās sešas komandas iekļūs finālturnīrā, kas sezonas beigās notiks Rīgā.

Piektdiena, 19. septembris
Minska SKA (Baltkrievija) – Dobeles TENAX pl. 17 Minskā
LSPA – Riihimaen Cocks (Somija) pl. 17.30 Ulbrokā
ASK/AB.LV – Chocolate Boys (Igaunija) pl. 19 NBS sporta zālē
Sestdiena, 20. septembris
LSPA – Chocolate Boys pl. 16 Ulbrokā
Minskas Dinamo (Baltkrievija) – Dobeles TENAX pl. 17 Minskā
ASK/AB.LV – HC Kehra (Igaunija) pl. 19 NBS sporta zālē
Svētdiena, 21. septembris
LSPA – HC Kehra pl. 10 Ulbrokā
ASK/AB.LV – Riihimaen Cocks pl. 16 NBS sporta zālē
Brestas HC Meshkov (Baltkrievija) – Dobeles TENAX pl. 16 Brestā

Rezultāti.
HC Granitas-Karys – HC Meshkov Brest 27:27 (11:16)
HC Meshkov Brest – HC Granitas Karys 32:32 (14:15)
Dinamo Minsk – HC Granitas Karys 39:27 (22:15)
SKA Minsk – HC Granitas Karys 35:28 (17:11)

3 komentāri “Starts Baltijas cīņām

  1. Retais ticēja, ka “Dinamo” hokejisti paņems deviņus punktus no deviņiem mājas spēlēs… tā kā jātic vien Lācim… bumba ir apaļa! ;)
    Tiekamies Ulbrokā!!!!

  2. Gunti! Labi Lācis nestrādā un sēž internetā, bet tev vai tad nav jāstrādā???????!!!!! tiekamies vakarā :-)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.