Sensācija! Dobele krīt!

Kaspars Lisovskis

Otrreiz sezonā tiekoties ar Latvijas vicečempioniem Dobeles “Tenax/Dzirnavnieks” parūpējāmies par sensāciju, šodien NBS zālē viesus Latvijas čempionāta ietvaros pieveicot ar 33:28 (16:18). Lielisku spēli “LSPA” sastāvā aizvadīja Kaspars Lisovskis un Andris Molotanovs.

Maču aktīvi iesākām mēs, pēc diviem Kirila Meļņika realizētajiem metieniem izvirzoties vadībā ar 2:0. Turpinājumā līdz pat puslaika vidum noteikumus laukumā diktēja dobelnieki – 14. minūtē pēc Sergeja Kalniņa gola jau +4 (10:6) viesiem. Rezultāta starpība varēja būt vēl lielāka, taču mūsu vārtsargs Andris Molotanovs atvairīja divus 7 metru soda metienus.

Pēc četrām minūtēm rezultāta starpību samazinājām līdz minimumam (10:11), tomēr izlīdzināt spēli mums izdevās tikai 27. minūtē, kad divus vārtus pēc kārtas guva Lauris Rūtiņš. Pēdējais vārds puslaikā piederēja “Tenax/Dzirnavnieks” komandai, kuri pēc Renāra Kozlovska un Sergeja Kalniņa vārtiem savai vienībai panāca +2 (18:16).

Otro puslaiku atkal teicami iesāka mūsu komanda. Vispirms precīzs bija Kaspars Lisovskis, bet pēc tam divreiz arī Andris Melnalksnis, panākot +1 (19:18). Pēc tam triju vārtu sērija sekoja no Dobeles puses (vārtus guva Kolovskis, Trifonovs un Arājs), atjaunojot divu vārtu pārsvaru 21:19.

Mača gaitu mēs spējām līdzsvarot un 12 minūtes pirms spēles beigām panācām arī izlīdzinājumu (25:25), bet uzreiz pēc tam potro reizi mačā panācām arī +2 (27:25). Sešas minūtes pirms beigu svilpei Renārs Kozlovskis, realizējot “pendeli”, rezultāta starpību samazināja līdz minimuma (27:28). Atlikušajā laikā precīzāk un pārliecinošāk nospēlējām mēs, kas pērnajā čempionātā izcīnījām bronzas medaļas, kopīgiem spēkiem gūstot piecus vārtus pēc kārtas un izšķirot mača likteni (33:27). Pretinieki spēja atbildēja tikai ar vairākiem neprecīziem un sasteigtiem metieniem. Pēdējā minūtē vienus vārtus pēc savas nerealizētā 7 metru soda metiena guva vairākkārt pieminētais Renārs Kozlovskis, taču uzvara šoreiz palika Rīgā – 33:28.

Rezultatīvākais mūsu sastāvā bija Kaspars Lisovskis, kurš guva desmit vārtus, pa sešiem vārtiem guva Kirils Meļņiks, Artis Kurmēns un Rolands Ivanovs, savukārt viesiem deviņus precīzus metienus izdarīja Renārs Kozlovskis, bet piecus Agris Trifanovs.

Pēc nospēlētajām 14 spēlēm turnīra tabulā esam nostiprinājušies otrajā vietā, taču šīsdienas pretiniekiem, kuri šobrīd ir trešie, ir aizvadījuši par divām spēlēm mazāk. Nākošo spēli Latvijas čempionātā aizvadīsim nākošajā nedēļas nogalē 23. februārī, kad NBS zālē plkst. 17:50 tiksimies ar principiālajiem pretiniekiem, “K-Rauta” handbolistiem.

Latvijas čempionāts handbolā.
17. februāris.
LSPA – Dobeles Tenax/Dzirnavnieks 33:28 (16:18)

LSPA: Lisovskis 10, Kurmēns un R. Ivanovs 6, Meļņiks 6/1, Rūtiņš un Melnalksnis 2, V. Borisenko 1. 7 m: 2/1, 2 brīdinājumi, 4 soda minūtes.
Tenax/Dzirnavnieks: R. Kozlovskis 9/3, Trifonovs 5, Kalniņš, Bitenieks un Krastiņš 3, Apals un Meluškāns 2, Arājs 1. 7 m: 6/3, 3 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tiesneši: V. Jaškins/E. Žabko.

9 komentāri “Sensācija! Dobele krīt!

  1. Paldies komandai par labo sniegumu, jo ja godiigi pec vakardienas spēles ista pārlieciibas nebij, bet šodien pavisam cita komanda un ciņas spars, Kad tad Aigarinsh uzstājas?? :))

  2. beidzot dzirdesim Aigarina sen loloto Debija albūmu :))) Kā nekā Aigarinsh uzstājas!!!

  3. Malaci!Tiklidz nonjem gipsi taa uzstaajos!Godigi-domaju, ka nevajadzees, bet ir patikami par tadaam lietaam uzstaties:)

  4. prieks par komandas sniegumu:)bet nedrīkst atslābināties, jo sestdien būs ļoti nopietns pretinieks!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.