Helmuts Tihanovs (Foto: Kārlis Briedis)

Otrreiz piekāpjamies Dobeles Tenax

Diemžēl arī otrajā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas savstarpējā spēlē mūsu “Celtnieks” handbolisti trešdien Rīgā ar 20:23 (9:13) piekāpās valsts čempioniem Dobeles “Tenax”.

Mūsējiem šajā mačā nevarēja palīdzēt Roberts Freibergs, bet pirmo maču sezonā aizvadīja pieredzējušie Guntars Lejnieks un Edgars Vadzītis. Pēc ilgāka laika “Celtnieks” rindās atgriezās arī Ričards Jablonskis. Tikmēr dobelnieku sastāvā iztrūka tās rezultatīvākais spēlētājs Ansis Bilkštis.

Līdzīgi kā pirmajā savstarpējā turnīra spēlē septembra beigās Dobelē arī šoreiz mūsējiem lielas grūtības sagādāja uzbrukums. Mača sākumā nonācām iedzinējos ar 2:5. Iegūto deficītu pēc Normunda Blomes pieprasītā minūtes pārtraukuma, pateicoties precīziem Artūra Lazdiņa un Kaspars Lisovska metieniem, izdevās samazināt līdz minimumam (6:7). Turpinājumā atkal uzbrukumā pieļāvām vairākas kļūdas, kas viesiem ļāva gūt vieglus vārtus un pārtraukumā doties jau ar četru vārtu pārsvaru – 9:13.

Pēc pārtraukuma viesi pat ieguva septiņu vārtu pārvaru (10:17), ko centāmies lēni un pacietīgi samazināt. Teicami mūsu vārtos pēdējās 20 minūtes darbojās Helmuts Tihanovs un astoņas minūtes pirms fināla svilpes pēc Laura Eglīša metiena samazinājām rezultāta starpību vairs tikai līdz diviem vārtiem (17:19), tomēr atkal sekoja vairākas kļūdas, dobelnieku ātrie uzbrukumi un finālā piedzīvojām zaudējumu ar 20:23. 

Sešus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet četrus – Kaspar Lisovskis. Uzvarētājiem septiņas reizes izcēlās Oskars Arājs, piecas – Andis Ērmanis.

Nākamo maču aizvadīsim jau 23. novembrī, kad savā laukumā plkst. 20:15 SynotTip Virslīgas mačā tiksimies ar MSĢ/LAT-98. Turnīra tabulā ar 13 punktiem deviņās spēlēs joprojām ieņemam otro vietu.

SynotTip handbola Virslīga
16.novembris.
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 20:23 (9:13)
Celtnieks: Lazdiņš 6, Lisovskis 4, Eglītis 3, Vadzītis 2, Balceris 2/2, Čikuts 1, Leja 1, Jablonskis 1.
Tenax: Arājs 7, Ērmanis 5, Straume 3, Politers 3, Miķelsons 2, Zvejnieks 2, Hovratovičs 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.