Helmuts Tihanovs, Artūrs Buračevskis un Raitis Puriņš (Foto: Sandra Škutāne)

Ar Tihanovu laukumā sagraujam ASK/LU

Latvijas Virslīgas čempionātā “Celtnieks/LSPA” piektdien savā laukumā trešo reizi sezonā pieveica ASK/LU – 40:26 (21:14). Jau svētdien mūsējie izbraukumā spēlēs ar “SK Latgols”.

Paralēli Inčukalnā notika arī 1.līgas spēle, kurā “Celtnieks/Vangaži” viegli ar 31:20 (17:9) pieveica Salaspils SS handbolistus. Šī iemesla dēļ mūsējiem nevarēja palīdzēt vairāki spēlētāji, kā arī šīs komandas treneris Rihards Leja.

Nespēlēja arī Artūrs Lazdiņš, Matiass Johansons un Lauris Rūtiņš, tāpēc, kā laukuma spēlētājs, šīsdienas mačā tika pieteikts vārtsargs Helmuts Tihanovs. Tihanovs spēlēja galvenokārt aizsardzībā, no kurienes aizskrēja vairākos ātrajos uzbrukumos un guva piecus vārtus.

Arī pretinieki nebija savā spēcīgākajā sastāvā. Slimības dēļ ASK/LU handbolistiem nevarēja palīdzēt tās rezultatīvākais vīrs Ēriks Drobots, kā arī vārtsargs Kaspars Piševs.

Minētie iemesli mūsējiem netraucēja jau spēles pirmajās 13 minūtēs iegūt piecu vārtu pārsvaru (10:5). Demonstrējām brīvu handbolu, otrajā puslaikā ļāvām pretiniekiem nedaudz pietuvoties (22:28), taču tāpat finālā nodrošinājām pārliecinošu uzvaru ar 40:26. Visticamāk, ka tieši ar ASK/LU vienību spēlēsim izslēgšanas kārtas ceturtdaļfinālā.

Pa astoņiem vārtiem mūsējiem guva Aivars Čikuts un Lauris Eglītis, bet piecas reizes izcēlās Helmuts Tihanovs un Žanis Malahovs. Viesiem septiņus vārtus guva Ingus Kivlenieks.

Jau 1. martā plkst. 14:45 “Celtnieks/LSPA” dosies uz Ludzu, kur priekšpēdējā Latvijas Virslīgas čempionāta regulārā turnīra mačā tiksies ar “SK Latgols”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
27.februāris.
Celtnieks/LSPA – ASK/LU 40:26 (21:14)
Celtnieks/LSPA: Eglītis 8, Čikuts 8, Tihanovs 5, Malahovs 5, Jablonskis 4, Blome 4, Maslaks 3/2, Freibergs 3.
ASK/LU: Kivlenieks 7/2, Reniņš 5, Strazds 4, Ranka 3, Šibins 2, Grants 2, Sūnaitis 1, Vilsons 1, Liepiņš 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.