Atkal neizšķirts

Diemžēl Latvijas Virslīgas čempionāta sērijas otrajā spēlē par 3. vietu piedzīvojām zaudējumu “Jūrmalas Sports” handbolistiem ar 27:29 (12:15), tādējādi panākot sērijā izlīdzinājumu 1:1.

Spēli lieliski ar Rolandu Ivanovu un Edvīnu Latkovskis priekšgalā iesāka “Jūrmalas Sports” handbolisti, izvirzoties vadībā 11. minūtē ar 7:3. Iegūto pārsvaru mājiniekiem izdevās nosargāt līdz pat puslaika beigām – 15:12.

Spēles sižets nedaudz mainījās otrajā puslaikā, kad četru  minūšu laikā mūsu vienībai pēc Oskara Arāja precīzā metiena, izmantojot skaitlisko vairākumu, izdevās rezultātu izlīdzināt 16:16. Spēle gāja kā pa viļņiem – jūrmalnieki atjaunoja +3, pēc tam mēs rezultātu atkal izlīdzināja, bet “Jūrmalas Sports” 48. minūtē ieguva +3 (25:22).

Četru minūšu laikā mūsējie labi nospēlēja aizsardzībā, bet Rihards Leja un Normunds Blome guva četrus bezatbildes vārtus, jau izvirzot vadībā viesus – 26:25.

Mirkli vēlāk +2 bija iespēja panākt Andim Ērmanim no 7 metru atzīmes, taču viņa metiens lidoja garām vārtiem. Uzreiz rezultātu izlīdzināja Artis Laganovskis (26:26), pēc tam lieliski laukuma saimnieku vārtos darbojās Viktors Beznosenko, nodrošinot pēdējās minūtēs “Jūrmalas Sports” uzvaru ar 29:27.

Mūsējiem pa septiņiem vārtiem guva Rihards Leja un Andis Ērmanis. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Edvīns Latkovskis, kurš guva deviņus vārtus, savukārt sešas reizes precīzs bija Kristaps Ence.

Trešo un ceturto sērijas spēli aizvadīsim nākošajās brīvdienās ASK sporta zālē – 12. maijā plkst. 13:30, bet 13. maijā plkst. 17:00. Sērijā uzvarēs komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras.

Latvijas čempionāts.
5. maijs.
Jūrmalas Sports – LSPA 29:27 (15:12)

Jūrmalas Sports: Latkovskis 9, K. Ence 6, Ivanovs 5/1, Laganovskis 4, Ķuze un Narme 2, R. Ence 1.
LSPA: Leja 7, Ērmanis 7/4, Arājs 5, Blome 3, Rūtiņš 2, Vadzītis, Lejnieks un Černousovs 1.

16 komentāri “Atkal neizšķirts

  1. nav ko klusēt, ja ir ko teikt jāsaka.dažreiz tas palīdz.iespējams tiek noklusēts kas tāds, kas var nākt par labu komandai.

  2. Man IR ko teikt :D
    Neesmu SKIF sistema ieksa jau aptuveni 2,5 gadus. Bet no savas pieredzes varu teikt, ka ne jau tikai speletaji ir vainigi pie ta visa, kas ar un ap SKIF notiek. Tas rezultats, kas tiek paradits laukuma ir atkarigs aptuveni 70% no speletajiem un 30% (kuri ir ne mazak svarigi) – no organizatoriskas puses. Respektivi – komandas vadibas darbs, rupes par treninju/spelju apstaklju uzlabosanu, arpus sporta pasakumu organizesana (Eglites, turklat ar obligatu ierasanos :D ), inventara nodrosinasana, utt utp.

    Saksu ar organizatorisko darbu (jeb arejiem faktoriem). So pusi ir iespejams nodrosinat zinama kvalitate ilgaka laika posma un vienmeriga limeni (atskiriba no rezultata laukuma). Neiet runa par idealu sakartotibu vai organizaciju kluba ieksiene, bet gan par ikdieniskam, passaprotamam lietam – inventara nodrosinasana, veselibas aprupe (fizioterapeits un mediciniska puse), samaksa speletajiem (kaut vai neliela premesana par panakumiem) u.c.

    Runajot par parejiem 70%, tad tas ir loti stiepts jedziens. Jo ir atkarigs pirmkart no pasu speletaju fiziskas un emeocionalas sagatavotibas, dotumiem, spejam, talanta, pieredzes utt utt. Tiesi tapec, lai sie 70% funkcionetu labi, parejiem 30% teiksu, ka ir jastrada laba un ljoti laba limeni. Protams katru speletaju individuali ietekme visadi citi socialas un materialas dabas apstaklji – darbs, macibas, gimenes dzive, atputa, ka ari tie apstaklji, kuri saistiti ar handbolu (tie ir tie 30% no 100, kuriem jabut limeni visu laiku). Piebildisu, ka speletaju atlasi veic pati kluba vadiba.

    Atkartosos velreiz.
    Svarigi ir iegaumet! Lai no speletajiem (komandas) dabutu ara 100% atdevi (vai vismaz 80-85 %) ir jabut ljoti labi sakartotiem blakus apstakljiem komanda.

    Nemsim par piemeru “Latgols” komandu sosezon. Ar ko vinji ir labaki par SKIF un Dobeli? Pirmkart, tapec, ka viniem ir lieliski lidzjuteji! Lidzjuteji nak tikai uz tadam spelem, kur halle ir lieliska atmosfera un komanda rada labu speli. Tatad ir japrot pardot produkts varda “HANDBOLS” un ir jarada lieliska atmosfera un labi blakus apstaklji.
    Vel viens faktors – par uzvaram komanda tiek atalgota – vai tie 10 lati par uzvaru vai alus kaste komandas gerbtuve pec uzvaras, vienalga. Bet tam IR jabut. Tas ir milzigs socialais darbs, kas ir jadara arpus laukuma. To var darit fani, komandas draugi, menedzeris vai kads cits. Vai LSPA to kads dara? Visi ir parak aiznemti ar saviem tiesam pienakumiem darba un es nedomaju, ka tas tiek darits labi.

    Jautajums ir tads – vai LSPA ir sava majas zale ar pilnam skatitaju tribinem? Ar labu atmosferu halle, kur nak 600 lidzjuteji uz speli (ka tas piemeram ir florbola), kur pec iemestiem vartiem spele didzejs un spelju starplaikos tiek izspeletas sponsoru sarupetas davanas un tad vel skatitaji maksa par ieeju. (Florbolu piemineju tapec, ka sis sporta veids gadu gaita no nulles ir attistijies un apsteidzis handbolu) Varbut ari tapec, ka sporta veids ka tads ir jauns un tur strada jauni cilveki, ar inovativu domasanu. Nevar domat pragmatiski, vecmodigi. Laiki ir mainijusies. Mainijies ir handbols. Mainijies ir skatitatajs, ari parastais lidzjutejs, kuram ir augusas prasibas. Skatitajs grib iet skatities tikai tadus sporta veidus, kur tiek nodrosinats serviss – laba halle ar sedvietam, ediens, dzerieni, muzika (kas rada labu atmosferu), un protams labs un skatams handbols.
    IR kur augt. SKIFAM nav savas majas zales. Un sosezon jaatzist, ka ari vadosie speletaji ir traumeti (Kurmis). Butu Kurmis, butu savadak. BET tas ir sports. Un kas butu, ja tantei butu ritenji… Ta var spriedelet un spriedelet… Bumba ir apalja (Ka teiktu Ivars Lacis) :D un ir japrot izvilkt maksimumu no ta, kas paslaik ir. Vel viens – Ludza ir laba jauniesu sistema, kur no apaksas katru gadu iznak pa kadam speletajam uz augsu. SKIFAM tas nav. Jamekle speletaji no citurienes. Bet kur ir problema uztaisit pasiem savu sistemu apaksa? Par to jau tiek runats paris gadus, bet rezultata ka nav, ta nav. Tatad ir jaruna atkal un atkal, kamer tie jautajumi tiek ievirziti.

    Teikt varu vienu. Sosezon saglabt vair sneko nav iespejams. BET -> BRONZA IR JANEM! :D
    Ir viela pardomam. Varbut tas ir tiesi labi, ka sita notiek. Cerams, ka tas ir veca gals un jaunaa sakums. Veiksmi cinja par 3.vietu! ;) Turesu ikskus!

  3. Es savas idejas jau esmu izteicis gan Norcham, gan Aigaram. Vinju uzdevums ir izvertet ka ir labak un pienemt savu lemumu turpmakajai kluba attistibai (ja tada ir paredzeta). :)
    Bet nu si sezona parada, ka kluba ieksiene viss tomer nav kartiba. Pec 2 – 3 ieprieksejiem eiforijas gadiem, kad tika izciciniti 2 cempiontituli, attistiba ir apstajusies (vai pat gajusi uz leju). Un tapec ir jadoma ka stradat talak.

    Ludza piemeram ir jaunas asinis, jauni chalji, kuriem gribas kaut ko sasniegt un tapec vinji ari sobrid ir labaki gan par LSPA, gan par Dobeli.
    Kaut kas IR jadara.

    Lai glabtu ASK vardu ir atradusies cilveki, kas strada ASK kluba laba, par to neko nesanemot. LSPA vajag tikai pameklet. Noteikti atradisies ari cilveki, kas stradas LSPA laba. Tapec nevar teikt, ka nav cilveku, kas negrib stradat. Neviens vinjus vienkarsi nav meklejis. Vai ari nav pietiekami citigi meklejis. Varbut ir cilveki (studenti varbut, un nav noteikti teikts, ka tiem ir jabut LSPA studenitiem), kuri butu gatavi kaut ko darit kluba laba par nelielu samaksu (50 varbut 100 latiem). Ari variants… Vajag domat un meginat. Parejais atrisinasies darba gaita.

    Varbut vajag vel kadus jaunos speletajus pameklet no citiem virsligas klubiem vai MSG vai vel sazin no kurienes un stradat ar viniem. Viss tas ir izdarams, ja dara. Ja neko nedara, tad nav ari rezultats.

  4. Varbūt kluba vadībai vairs nav motivācijas attīstībai un strādāšanai?

  5. Raimi, paldies Tev, ka atradi laiku un nenoslinkoji uzrakstīt savas domas. Piekrītu par visiem 100% tam ko Tu raksti- gan par to kādai būtu jābūt komandas organizatoriskai pusei, gan par to, ka nepieciešams motivēt spēlētājus, ka jāstrādā ar skatītājiem, sponsoriem un ka jāmācās pārdot „produkts HANDBOLS” (labi teikts:)).

    Nepiekrītu tikai vienai lietai- neviens, nekad nav vainojis tikai lspa spēlētājus pie visa tā, kas tagad notiek ap komandu. Un tā nekad arī lspa komandā nenotiks.

    Katram no mums- te es domāju lspa komandas spēlētājus, treneri, vadību ir jāskatās uz to, ko katrs no mums ir (vai arī nav) šosezon izdarījis, lai lspa arī šogad būtu pirmā vietā. Un patiesībā runa jau nav tikai par vietām turnīra tabulās, bet gan par attieksmi pret darbu ko mēs darām.

    Par sevi un savu motivāciju – noteikti varu teikt, ka šosezon ne tuvu nebiju savu uzdevumu augstumos un uzņemos atbildību par to, ka nespēju nodrošināt komandai visu to, ko tā būtu pelnījusi. Tas, protams, arī zināmā mērā ietekmēja noskaņojumu komandā un rezultātu (man vismaz tā gribētos domāt). Esmu pats bijis lspa spēlētājs, tāpēc zinu cik milzīga nozīme ir sīkumiem, kuriem šosezon man diemžēl nepietika laika un laikam jau arī motivācijas. Par to es atvainojos visai komandai.

    Ir pilnīgi skaidrs, ka visiem mums pēc šīs sezonas būs ko izvērtēt un pārvērtēt, jo mācību stunda ir bijusi pietiekami smaga un tā nebūt vēl nav galā…

    p.s. pirms gadiem pieciem, sēžot kopā ar maniem diviem handbola draugiem kādā handbolistiem tik ļoti zināmā iestādījumā Dzingel mēs uzskicējām handbola arēnu, ikviens tajā vakarā ņēma rokā zīmuli un papildināja to skici ar lietām, kuras uzskatīja par svarīgām. Es uzzīmēju balkonu ar lielu logu uz sporta zāli, kur komandai pēc spēles satikties ar saviem draugiem un atbalstītājiem. Šī lieta mani joprojām iedvesmo.

  6. Galvenais ir alus kaste pec uzvaretas speles un “Eglite” Ziemassvetkos un pec sezonas (ka jau teicu – ar obligatu ierasanos)! :D :D :D

    Tiksimies pludmale! Bus ko izrunat…

    P.S. Atsuti man to arenas skici! Mani ka toposo arhitektu tas ljoti interese!
    Kas zina… Varbut tuvaka vai talaka nakotne mes to uzbuvesim… :)

  7. Nu redz kā sanāk-pat savs arhitekts mums jau ir:) noteikti uzbūvēsim, agrāk vai vēlāk, bet uzbuvēsim!

  8. Kā spēlētājs varu pateikt vienu par rezultātu, neapmeklējot treniņus nav iespējams veidot komandas spēli un kur nu vēl runāt par sadarbībām . Skumji bet fakts aptuveni 70 % treniņos mēs neesam bijuši vairāk par sešiem cilvēkiem no kuriem 3 ir lspa spēlētāji + pa laikam Aivars (stopiņi) Brics (ludza) un PLONIS un vispārējā rotācija no pārējo spēlētāju puses un treneriem. Piekrītu trifim , par motivācijām un plāniem, bet problēma jau ir jārisina pašā saknē. Plus vēl tam visam mēs spēlējām baltijas līgā kurā mēs itkā gūstam pieredzi un spēļu praksi pret komandām kuras TRENĒJAS vismaz 14 cilvēki katrā treniņā. nebūs rezultāts, kamēr nebūs treniņu apmeklētība, jātiek ar sho problēmu galā un par tālāko jau ir jādomā vēlāk!! p.s. tas tā uz priekšdienām.

  9. Nja, skarbi. Sava laika, kad mes (es, Selis, Vadzis, Kurmis u.c.) spelejam SKIFA pietika ari ar bassiiti/futbolu & florbolu treninjos. Bet nu laukuma mes sapratamies lieliski! Nezinu kas tagad noticies. Bet ja tadi rezultatai, tad kaut kas ir jamaina (jauni speletaji, treneris, sistema utt). Treneris jau mainas cik zinu. Visam savs laiks. Jaunas vesmas, parmainjas… Domaju, ka nakamsezon bus labak. Veiksmi turpmak! Un tiekamies biichaa!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.