Sākam ar uzvaru

Izcīnījām uzvaru pirmajā spēlē par Latvijas Virslīgas čempionāta 3. vietu Spuņņciemā, ar 32:28 (17:13) pieveicot “Jūrmalas Sports” vienību.

Pusfināla spēlē ar Dobeles “Tenax” iegūtā sarkanās kartītes dēļ šis mačs bija jāizlaiž vienam no “Jūrmalas Sports” līderiem Edvīnam Latkovskim (rītdien viņš spēlēs), kas traucēja mājiniekiem veiksmīgi izspēlēt uzbrukumu no abām pusēm.

Rezultatīvi spēlējot uzbrukumā, mūsu handbolisti jau ar spēles pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā, desmitajā minūtē pēc Laura Rūtiņa realizētā 7 metru soda metiena panākot 7:3. Ik pa laikam mums izdevās gūt vairākus bezatbildes vārtus, desmit minūtes pirms puslaika beigām pēc diviem Edgara Vadzīša un Riharda Lejas precīzajiem metieniem iegūstot +6 (12:6).

Turpinājumā sekoja vairākas veiksmīgas epizodes jūrmalnieku izpildījumā – rezultatīvi nospēlēja Rolands Ivanovs, bet viņa komandas biedri realizēja ātros uzbrukumus, kas ļāva pretiniekiem atpūtā doties vairs tikai ar -4 (13:17).

Otrajā puslaikā mājiniekiem vēl vairāk izdevās saasināt spēli, astoņu minūšu laikā pēc diviem precīziem Ivanova metieniem rezultāta starpību samazināt līdz diviem vārtiem – 19:21.

Tomēr vēl tuvāk “Jūrmalas Sports” handbolistiem tikt neizdevās. Mūsējie atbildēja ar trīs bezatbildes vārtiem, puslaika vidū atkal panākot +5 (25:20). Deviņas minūtes pirms mača beigām Normunds Blome mums jau panāca septiņu vārtu pārsvaru (31:24), izšķirot spēles likteni. Atlikušajā laikā vairs nekas būtiski nemainījās un bronzas sēriju sākām ar uzvaru – 32:28.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar septiņiem gūtajiem vārtiem bija Edgars Vadzītis, bet sešus vārtus guva Normunds Blome. Pretiniekiem septiņas reizes precīzs bija Rolands Ivanovs, piecas – Raitis Ence.

Jau rītdien plkst. 13:00 Spuņņciemā aizvadīsim sērijas otro maču. Bronzas medaļas izcīnīs vienība, kas pirmā izcīnīs trīs uzvaras.

Tāpat plkst. 13:00 rītdien mūsu dāmu komanda aizvadīs otro Latvijas sieviešu čempionāta finālspēli, Ulbrokā tiekoties ar “Stopiņu NHK” komandu. Sērija, kas ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām, vadībā ar 1:0 atrodas “Stopiņu NHK”.

Latvijas čempionāts.
4. maijs.
Jūrmalas Sports – LSPA 28:32 (13:17)

Jūrmalas Sports: Ivanovs 7/1, R. Ence 5, Ķuze 4, Laganovskis 4/1, Narme un K. Ence 3, Tukāns 2.
LSPA: Vadzītis 7, Blome 6, Leja 5, Arājs 5/1, Ērmanis 3/1, Rūtiņš 3/2, Šteinbergs 2, Eglītis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.