Dobele uzvarēta, rītdien somi (+video)

Jauno Baltijas handbola līgas sezonu uzsākām ar uzvaru, izbraukumā ar 27:23 (17:13) pieveicot Latvijas vicečempionus Dobeles “Tenax”. Jau rītdien aizvadīsim nākošo spēli, plkst. 17:00 Rīgā tiekoties ar Somijas “Riihimaen Cocks”.

Vārtus jau savā pirmajā uzbrukumā guva mājinieki, kad precīzs bija Kristaps Pintāns – 1:0. Tomēr arī veiksmīgi pretējā laukuma pusē no ārējās līnijas darbojās mūsu handbolisti, ātri pārņemot vadību. Ar Arti Kurmēnu, Oskaru Arāja un Andi Ērmani priekšgalā desmitajā minūtē mūsējie bija iekrājuši jau piecu vārtu pārsvaru (8:3), kas lika dobelniekiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā precīzi spēlēja Gints Grandbergs un Aleksandrs Krastiņš, samazinot rezultāta starpību līdz trīs vārtiem (5:8), tomēr mūsējie ātri vien atguva vārtu garšu, līdz puslaika beigām atjaunojot četru vārtu pārsvaru (17:13).

Otrajā puslaikā turpinājās līdzīga spēle. Fantastiski mūsu vārtos spēlēja Helmuts Tihanovs, kurš neļāva dobelniekiem samazināt vārtu starpību vairāk par diviem vārtiem (21:23, 23:25). Īstajā mirklī precīzi mūsējiem nospēlēja pieredzējušais Mārtiņš Kazinieks, kā arī roka izšķirošajos brīžos nenotrīcēja Oskaram Arājam. Punktu spēlei pielika Artis Kurmēns, kurš pēc Laura Rūtiņa piespēles no gaisa raidīja bumbu praktiski tukšos mājinieku vārtos – 27:24.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Oskars Arājs, kurš guva deviņus vārtus, bet septiņas reizes precīzs bija Artis Kurmēns. Pretiniekiem sešus vārtus guva Nauris Auziņš, bet četrus – Gints Grandbergs. Jāatzīmē, ka “Tenax” komandas sastāvā spēlēja arī “Stopiņu NHK” vienības handbolists Andris Lazda, kurš guva vienus vārtus.

Jau rītdien plkst. 17:00 ASK sporta zālē aizvadīsim nākošo Baltijas līgas spēli, tiekoties ar Somijas vicečempioniem “Riihimaen Cocks”.

Baltijas līga.
23. septembris.
Dobeles Tenax – LSPA 23:27 (13:17)

Tenax: Auziņš 6, Grandbergs 4, Bisenieks 3, Krastiņš 3/1, Meluškāns 2, Juzups 2/1, Lazda, Pintāns un Politers 1.
LSPA: Arājs 9/2, Kurmēns 7, Ērmanis 4, Kazinieks 3, Eglītis, Lejnieks, Černousovs un Rūtiņš 1.

3 komentāri “Dobele uzvarēta, rītdien somi (+video)

  1. Paldies abām komandām par vakar parādīto cīņassparu un spēli, var redzēt ka ir sezonas sākums un abām komandām vel ir daudz pie kā piestrādāt, bet domāju ka sanākušajiem skatītājiem bija interesanti paskatīties, kā izskatās šīs sezonas komandu modeļi. Tikai vēlos izteikt nožēlu par to ka šādas spēles LHF uztic tiesāt vieniem no manās acīs sliktākajam tiesnešu pāriem Jaškinam/Žabko, kuri reizēm izskatās ka paši nesaprot ko dara. Piedodiet bet šiem puišiem spēles izpratne ir tuvu nullei :( Labi vismaz ka uz abām pusēm svilpa vienādi slikti un nevienai no komandām neradās priekšrocības. Labāk būtu jaunie Dobeles džeki tiesājuši vai Bogdānovs/Čerņavskis, bet ne jau šie.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.