Celtnieks - Rīgas čempioni 2018 (Foto: Sandra Škutāne)

Rīgas čempioni 2018!

Par Rīgas atklātā čempionāta uzvarētājiem svētdien kļuva mūsu “Celtnieks Rīga”, kas finālspēlē ar 31:28 pieveica iepriekšējās sezonas čempionus Dobeles “Tenax”.

Sestdien pusfinālos pašreizējā čempione “Tenax” ar 31:22 apspēlēja ASK/LSPA, savukārt “Celtnieks Rīga” tika galā ar Ogres pretestību, izšķirošo izrāvienu veicot pēdējās 15 minūtēs un uzvarot ar 32:26. “Tenax” un “Celtnieks” Rīgas čempionāta finālā tikās jau ceturto gadu pēc kārtas.

Finālspēli veiksmīgāk iesāka dobelnieki, kas pēc Nila Kreicberga un Egila Politera vārtiem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet rīdzinieki pirmos vārtus guva vien astotajā minūtē, precīzi uzbrūkot Artūram Lazdiņam. Vēlāk “Tenax” panāca arī 3:1, bet mazākumā, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ielaida divus vārtus, kad nekļūdīgi no laukuma otra gala divreiz meta “Celtnieka” vārtsargs Raitis Puriņš – 3:3. Dobelnieki gan ātri atguva vadību un astoņas minūtes līdz puslaika beigām panāca +3 (10:7), tomēr Lazdiņa rezultatīvais sniegums ļāva rīdziniekiem pretiniekus panākt. Divarpus minūtes līdz puslaika beigām “Celtnieks” pirmoreiz izvirzījās vadībā, un, lai gan “Tenax” rezultātu izlīdzināja, Vladislava Košmana metiena pēdējās sekundēs ļāva puslaiku savā labā noslēgt “Celtniekam” – 14:13.

Otrā puslaika sākumā turpinājās līdzvērtīga cīņa, pārmaiņus esot neizšķirtam vai minimālai “Celtnieka” vadībai. Izmantojot rīdzinieku noraidījumu Dobele pēc Kreicberga metiena uz brīdi atguva vadību (20:19), bet Rihards Leja ar diviem ātrajiem uzbrukumiem vadību atguva “Celtniekam” – 21:20. Vēlāk rīdzinieki pārsvaru palielināja līdz trijiem vārtiem, taču tikpat ātri izsēja iegūto atrāvienu, “Tenax” komandai atkal rezultātu līdzsvarojot – 23:23. Ar trīs vārtu izrāvienu pēc tam gan arī atbildēja arī “Celtnieks”, panākot 26:23, turklāt diskvalifikāciju par trešo noraidījumu saņēma viens no dobelnieku līderiem Nils Kreicbergs. Mača galotnē rīdzinieki nospēlēja pārliecinoši, lai uzvaru nosargātu – 31:28. “Celtnieks” pēc gada pārtraukuma Rīgas čempionu godā.

Rīgas atklātais čempionāts handbolā.
2.septembris, fināls.
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 28:31 (13:14)

Tenax: Pančenko 8/3, Kreicbergs 6, Politers 5, Bilkštis 5, Ērmanis 2, Miķelsons 1, Hovratovičs 1.
Celtnieks: Košmans 8/3, Lazdiņš 7, Kurmēns 5, Leja 4, Puriņš 2, Lisovskis 2, Freibergs 2, Eglītis 1.
1.septembris, pusfināls.
Celtnieks Rīga – HK Ogre 34:28 (15:16)
Celtnieks: Košmans 9, Leja 7, Lazdiņš 5, Kurmēns 4, Freibergs 4, Lejnieks 2, Eglītis 1, Čikuts 1, Petuhovs 1.
Ogre: Art. Laganovskis 7, Dravnieks 5, Art. Laganovskis 5, Lepers 4, Rozenbergs 2, Svārups 2, Brics 2, Bauze 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.