Kaspars Lisovskis (Foto: Polva Cup 2018)

Igaunijā finišējam sestie

Gatavojoties jaunajai sezonai, mūsu “Celtnieks” handbolisti piedalījās pārbaudes turnīrā “Polva Cup 2018”, kur astoņu komandu konkurencē finišēja sestajā vietā. Spēlē par piekto vietu ar 34:35 (16:18) piekāpāmies Lietuvas čempionvienībai Klaipēdas “Dragunas”.

Kopumā trīs dienās mūsu vīri aizvadīja četras pilna garuma spēles. Apakšgrupas cīņā piektdien ar 28:44 (14:24) zaudējām Minskas SKA-2, bet sestdien ar 35:33 (19:18) pieveicām Somijas trešo spēcīgāko komandu “Siunto IF” un ar 22:40 (14:18) zaudējām mājiniekiem Igaunijas čempioniem “Polva Serviti”.

Turnīrā “Celtnieks” sastāvā atgriezās Artis Kurmēns, bet debitēja krievu leģionārs Vladislavs Košmans un Ulbrokas skolas vārtsargs Ģirts Upmalis.

“Turnīru vērtēju ar lielu pluss zīmi,” pēc atgriešanās Rīgā atzina komandas treneris Normunds Blome. “Pirmajā spēlē pret Minsku, kuru aizvadījām uzreiz pēc trīs pavadītajām stundām autobusā, bija ļoti daudz tehniskā brāķa. Arī komanda vēl nebija tā pa īstam saspēlējusies, tāpēc arī pieļāva aptuveni 25 kļūdas.”

Otrajā dienā mūsu vīri jau bija atpūtušies no garās darba nedēļas un rādīja citu sniegumu: “Pret somiem puiši nospēlēja ļoti labā līmenī, kas rezultējās arī uzvarā. Pret Pilvu 40 minūtes nospēlējām līdzīgi, bija interesanta spēle, un tikai disciplīnas neievērošanas dēļ tā pārvērtās par sagrāvi – beigās katrs laukumā mēģināja glābt komandu, nerealizējām drošās vārtu gūšanas iespējas, arī rezervisti netika pāri mājinieku aizsardzībai.”

“Pret Klaipēdu spēle bija lieliska,” komandu slavēja Blome. “Aizvadīta augstā līmenī, taču finālā minimāls zaudējums. Spēlētāji pildīja treneru uzdevumus un tas nesa arī augļus – otrā puslaika vidū atspēlējāmies no 21:25 un pat izvirzījāmies vadībā. Cīnījāmies bez pārtraukumiem, par ko paldies visai komandai.”

Treneris atzina, ka pozitīvi pārsteidza Toms Popens. Savā līmenī nospēlēja Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš, Kaspars Lisovskis, Roberts Freibergs, aizsardzībā Guntars Lejnieks, vārtos – Raitis Puriņš. Agresīvu sniegumu demonstrēja Rihards Leja. “Leģionārs Košmans nospēlēja rezultatīvi,” atzina treneris. “Tas, protams, priecē, taču vēl jāpiestrādā pie fiziskās noturības.”

Pirmo oficiālo spēli “Celtnieks” aizvadīs sestdien 1. septembri, kad Rīgas atklātā čempionāta pusfinālā plkst. 15:00 O.Kalpaka RTDP sporta zālē tiksies ar “HK Ogre/Miandum” vai ASK/LSPA handbolistiem. Dienu vēlāk turpat mūsējie aizvadīs cīņu par medaļām.

Polva Serviti 2018
24.augusts.
Celtnieks Rīga – SKA Minsk-2 28:44 (14:24)
Celtnieks: Kurmēns 8, Košmans 6, Lazdiņš 5, Freibergs 3, Lisovskis, Lejnieks un Leja 2.
25.augusts.
Celtnieks Rīga – Siunto IF 35:33 (19:18)
Celtnieks: Leja 10, Košmans 8, Lazdiņš un Kurmēns 5, Lisovskis 3, Jablonskis, Eglītis, Lejnieks un Freibergs 1.
Polva Serviti – Celtnieks Rīga 40:22 (18:14)
Celtnieks: Lazdiņš 7, Leja 4, Jablonskis 3, Kurmēns, Popens un Lisovskis 2, Petuhovs 1.
26.augusts.
Celtnieks Rīga – Klaipēdas Dragunas 34:35 (16:18)
Celtnieks: Lazdiņš 8, Freibergs 7, Košmans un Leja 6, Eglītis 3, Puriņš, Popens, Lisovskis, Čikuts 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.