Foto: Ritvars Raits

Nodrošinām kārtējo finālu pret Dobeli (+foto, video)

Otrajā SynotTip Latvijas Handbola virslīgas pusfināla cīņā uzvarot izbraukumā “HK Ogre/Miandum” ar 31:28 (17:9), mūsu “Celtnieks” vīri nodrošināja vietu turnīra finālā, kur tiksies ar Dobeles “Tenax”. Sērijā uzvarējām ar 2-0.

Spēles pirmajās epizodēs abas divas komandas apmainījās ar kļūdām, pirmos vārtus gūstot vien ceturtajā minūtē – no 7 metru soda metiena līnijas precīzs bija mājinieku līderis Arvis Laganovskis. Turpinājumā iniciatīva nonāca mūsu “Celtnieks” handbolistu rokās. Pārliecinoši ar Artūru Lazdiņu priekšgalā spēlējām uzbrukumā, bet pretēja pusē vārtos droši darbojās Raitis Puriņš – puslaika vidū mūsējiem jau +7 (10:3).

Mājinieki centās mainīta aizsardzības modeli, sedzot individuāli brīžiem Lazdiņu vai pat Lazdiņu un Lisovski, taču tas spēles gaitu nelauza. Pārtraukumā mūsu “Celtnieks” vīri devās ar komfortablu astoņu vārtu pārsvaru – 18:10.

Otrā puslaika sākumā “Celtnieks” pēc Riharda Lejas un Artūra Kļaviņa metieniem pirmo reizi panācām +10 (19:9). Spēle ritēja pēc mūsu plāna līdz 37. minūtē, izejot uz pārķeršanu un neveiksmīgi nospēlējot cīņā par bumbu, diskvalifikāciju saņēma mūsu vārtsargs Raitis Puriņš.

Ogrēnieši dažu minūšu laikā dažus vārtus atguva (22:16), tomēr tāpat desmit minūtes pirms mača beigām mūsu vīriem bija deviņu vārtu pārsvaru (29:20). Vēl gan mājinieki veica izrāvienu un lika panervozēt… Tomēr vārtu starpība bija pārāk liela un laiks bija atlicis pārāk maz. Līdz ar to “Celtnieks” svinēja uzvaru (31:28) un iekļūšanu SynotTip Virslīgas finālā.

Deviņus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet astoņus pievienoja Kaspars Lisovskis. Mājiniekiem ar 21 vārtus (no 28) guva brāļi Laganovski – 13 Arvim, astoņi Artim.

FOTOGALERIJA (Foto: Ritvars Raits)

“Viss bija labi līdz manai sarkanai kartītei,” spēli komentēja “Celtnieks” vārtsargs Raitis Puriņš. “Ogre nebija par mums stiprāka. Viņa bija tik stipra, cik mēs atļāvām – mēs daudz paši kļūdījāmies. Mums jāspēlē savs kvalitatīvais handbols. Tad arī ar Dobeli finālā būs sīvas cīņas, un mēs pacīnīsimies, lai aizstāvētu savu čempionu titulu un otro gadu pēc kārtas kļūtu par čempioniem.”

Izcīnītā uzvara mūsējiem ļāva ceturto gadu pēc kārtas iekļūt finālā, kur arī šoreiz mums pretī sērijā līdz trīs uzvarām stāsies Dobeles “Tenax”. Pirmā spēle – pēc divām nedēļām Dobelē.

SynotTip handbola Virslīga. Pusfināls.
29.marts.
Ogre/Miandum – Celtnieks Rīga 28:31 (9:17)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 13/2, Art. Laganovskis 8, Bauze 2, Dravnieks 2, Kurmēns 2, Mancurovs 1.
Celtnieks: Lazdiņš 9/2, Lisovskis 8, Leja 4, Balceris 4/2, Kļaviņš 2, Eglītis 2, Ignatjevs 1, Freibergs 1.
Sērijā: Ogre/Miandum 0-2 Celtnieks Rīga

Labākie spēle momenti:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.