Foto: GL Sports

Zaudējumi pret turnīra favorītiem

Diemžēl abās divās pirmajās gada spēlēs Baltijas handbola līgā pret turnīra galvenajiem favorītiem mūsu “Celtnieks” handbolisti piedzīvoja zaudējumus.

Sestdien spēlē pret Baltkrievijas vicečempioniem Minskas SKA mūsu handbolisti lielāko spēles daļu atradās iedzinējos, tomēr pēc Kaspara Lisovska precīzā metiena sešarpus minūtes līdz spēles beigām izdevās izvirzīties vadībā 21:20 (vēlāk arī 22:21). Noslēdzošās minūtes ritēja punkts punktā un pēdējā pusminūte iesākās pie neizšķirta (24:24). 19 sekundes līdz beigām vadību Minskai panāca Aleksandrs Sotņiks. Mūsējiem bija iespēja pēdējā uzbrukumā līdzsvarot rezultātu, tomēr tā netika izmantota – sāpīgs zaudējums ar 24:25.

“Celtnieks” 13 vārtus guva Artūrs Lazdiņš, bet pa trīs pievienoja Roberts Freibergs un Lauris Eglītis.

Dienu vēlāk mūsējie uzņēma jau Ukrainas vicečempionus “ZTR Zaparozhye”. Pēc pirmā puslaika “Celtnieks” bija vadībā ar 14:13, tomēr jau otrā puslaika vidū mūsējiem bija jau četru vārtu deficīts (19:23). Turpinājumā rezultāta starpība tikai pieauga, sasniedzot arī astoņus vārtus (22:30). Visā spēlē mūsu “Celtnieks” piedzīvoja zaudējumu ar 24:31.

Arī šoreiz rezultatīvākais, gūstot astoņus vārtus, bija Artūrs Lazdiņš, savukārt piecus pievienoja Rihards Leja.

FOTOGALERIJA Foto: GL Sports Photography

Pēc septiņām aizvadītām spēlēm (no 10) mūsu “Celtnieks” ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, tiesa, tikpat punktu ir arī ceturtajā vietā esošajai “Tallinn” (aizvadījusi par spēli mazāk) un “Granitas”, kas ir sestā. Ceturtdaļfinālam kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas, tāpēc mūsējie joprojām saglabā labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Nākamo cīņu “Celtnieks” vīri aizvadīs jau 28. janvārī, kad plkst. 15:00 SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas otrās kārtas cīņā spēlēs ar “SK Latgols”. Savukārt Baltijas līgā nākamās cīņas 3. un 4. februārī notiks Rīgā, kad pie mums viesosies igauņi “Polva Serviti” un “HC Tallinn”. Arī šīs spēlēs video tiešraidē demonstrēsim mūsu Facebook lapā.

Baltijas handbola līga
20.janvāris.
SKA Minsk (BLR) – Celtnieks Rīga 25:24 (14:10)

Celtnieks: Lazdiņš 13/2, Freibergs 3, Eglītis 3, Lisovskis 1, Čikuts 1, Ignatjevs 1, Kļaviņš 1, Balceris 1.
21.janvāris
ZTR Zaporozhye (UKR) – Celtnieks Rīga 31:24 (13:14)

Celtnieks: Lazdiņš 8/2, Leja 5, Kļaviņš 3, Lisovskis 2, Balceris 2/1, Puriņš 1, Ignatjevs 1, Freibergs 1, Petuhovs 1.

Ieskaties:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.