Rihards Leja (Foto: Raivo Sarelainens)

Divi zaudējumi pret Nīderlandi

Starp SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsērijas mačiem četri mūsu “Celtnieks” vīri – Rihards Leja, Raitis Puriņš, Artūrs Lazdiņš un Igors Ignatjevs – aizstāvēja Latvijas valstsvienības krāsas 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Nīderlandi.

Pirmajā spēlē trešdien savā laukumā Valmierā laukumā devās visi četri mūsu vīri, taču ar vārtu guvumiem neviens neizcēlās. Diemžēl sīvā cīņā latvieši piedzīvoja zaudējumu ar 27:29 (13:15).

Uz Nīderlandi devās tikai trīs mūsu handbolisti – Leja, Ignatjevs un Lazdiņš. Diemžēl arī šoreiz Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu – 24:25 (14:13). Ar trīs vārtu guvumiem izcēlās Rihards Leja. 

Šī Latvijas izlasei bija jau ceturtā neveiksme četrās spēlēs, kamēr Nīderlande izcīnīja otro uzvaru un nodrošināja vismaz trešo vietu. Latvijas valstsvienība, neatkarīgi no rezultātiem pēdējās divās spēlēs pret Ungāriju (15.jūnijā Valmierā) un Dāniju (18.jūnijā izbraukumā), augstāk par ceturto vietu vairs nevar tikt.

SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsērija starp “Celtnieks” un Dobeles “Tenax” turpināsies 14. maijā plkst. 15:00 Dobelē. Sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-0 vadībā ir mūsu “Celtieks”.

Eiropas čempionāta kvalifikācija. 1. apakšgrupa
3.maijs.
Latvija – Nīderlande 27:29 (13:15)
Latvija: Krištopāns 8, Jurdžs 7, Veršakovs 4/3, Lielais 3, Dude 3, Pavlovičs 2.
7.maijs
Nīderlande – Latvija 24:23 (13:14)
Latvija: Krištopāns 6, Jurdžs 6, Dude 3, Leja 3, Veršakovs 3/3, Lielais 2, Ērmanis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.