Lauris Eglītis (Foto: Kārlis Brieidis)

Uzvaram pirmajā finālspēlē Dobelē (+video)

SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsēriju mūsu “Celtnieks” vīri sestdien sāka ar uzvaru, izbraukumā spraigā cīņā ar 31:30 (14:13) pieveicot pašreizējos čempionus Dobeles “Tenax”. Sērijā līdz trīs uzvarām esam vadībā ar 1-0.

Spēli, izvirzoties vadībā ar 2:0, veiksmīgāk iesāka “Tenax” handbolisti. Kā vēlāk izrādījās, tas bija lielākais mājinieku pārsvars spēlē. Pēc Artūra Lazdiņa un Kaspara Lisovska precīzajiem metieniem ātri vien rezultātu izlīdzinājām (2:2). Līdzīga cīņa ritēja visu pirmo puslaiku.

Mūsējie nopelnīja vairākus noraidījumus, taču tas netraucēja vairākkārt izvirzīties vadībā – 8:5, 10:9 un, puslaiku noslēdzot, 14:13. Labi vārtos spēlēja Raitis Puriņš, labi iespējas ar Rihardu Leju priekšgalā izmantojām ātrajos un pusātrajos uzbrukumos, bet īstajā brīdī iniciatīvu uzņēmās Artūrs Lazdiņš.

Pirmā puslaika izskaņā īsā brīdī nopelnījām divus noraidījumus, tomēr “Tenax” handbolisti pēc pārtraukuma rezultātu vien izlīdzināja (17:17). Rezultatīvi otro puslaiku mūsējiem iesāka Lauris Eglītis, gūstot četrus no mūsu komandas pirmajiem astoņiem vārtiem un palīdzot izvirzīties vadībā ar 22:18.

Diemžēl turpinājumā neizmantojām divus Kaspara Straumes noraidījumus. Spēlējot vairākumā, zaudējām ar 1:3, ļaujot mājiniekiem panākt divu vārtu pārsvaru – 24:22. Lai arī dobelniekiem turpinājumā vairākkārt izdevās samazināt rezultātu starpību līdz minimumam (pirmo reizi 53. minūtē 26:25), tomēr lieliski uzbrukumā darbojās Artūrs Lazdiņš un Lauris Eglītis, ikreiz atjaunojot divu vārtu pārsvaru.

Izšķirošie notikumi ritēja spēles izskaņā. Artūrs Lazdiņš nepilnas divas minūtes mūsējiem katru reizi panāca +2 (31:29). Turpinājumā laukuma saimnieku Nila Miķelsona metienu ātrajā uzbrukumā atvairīja Raitis Puriņš. Taču ar to viss nebeidzās – pēdējā minūtē “Tenax” līderis Oskars Arājs iemeta 7 metru soda metienu, atkārtoti samazinot rezultātu līdz minimumam, bet 15 sekundes līdz spēles beigām nerealizēja metienu no sešiem metriem, kas liedza panākt izlīdzinājumu un pagarināt spēli līdz pēcspēles septiņu metru metienu sērijai. Līdz ar to “Celtnieks” svinēja uzvaru pirmajā mačā ar 31:30. Sērijā 1-0.

Mūsējiem rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Rihards Leja, astoņus pievienoja Artūrs Lazdiņš, septiņus – Lauris Eglītis. Dobelniekiem ar septiņiem vārtiem izcēlās Ņikita Pančenko.

“Tas bija mūsu mērķis atgriezties Rīgā ar uzvaru,” pēc mača atzina Rihards Leja. “Tas būs tāds neliels grūdiens, lai otrajā spēlē noticētu, ka varam uzvarēt sēriju.”

Nākamā spēle norisināsies 30. aprīlī plkst. 16:00 Rīgā, O.Kalpaka RTDP sporta zālē. 

Par labākajiem spēlētājiem abās komandās tika atzīti to vārtsargi Raitis Puriņš (Celtnieks) un Ivars Lācis (Tenax).

SynotTip handbola Virslīga. Finālsērija.
22. aprīlis.
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 30:31 (13:14)
Tenax: Pančenko 7/1, Kurzemnieks 4, Politers 4, Bilkštis 3, Miķelsons 3, Krastiņš 3, Kreicbergs 3, Arājs 2/2, Straume 1.
Celtnieks: Leja 9, Lazdiņš 8, Eglītis 7, Freibergs 3, Lisovskis 2, Balceris 2/2.
Sērijā: Tenax 0 – 1 Celtnieks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.