Ritvars Balceris (Foto: Sandra Škutāne)

Trešo gadu pēc kārtas iekļūstam finālā (+video)

Tikai pēcspēles metienu sērijā uzvarot “SK Latgols” ar 32:30 (16:13, 29:29), mūsu “Celtnieks” vīri nodrošināja vietu SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālā. Tajā mūsējie tiksies ar čempioniem Dobeles “Tenax”.

Maču mūsu vīri iesāka pārliecinoši, jau no spēles pirmajām minūtēm kontrolējot spēles gaitu. Pēc Ritvara Balcera un Roberta Freiberga precīzajiem metieniem ieguvām trīs vārtu pārsvaru (6:3). Lai arī puslaika gaitā mājiniekiem vairākkārt samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr divi Kaspara Lisovska precīzie metieni izskaņā mūsējiem atjaunoja +3 (16:13).

Pēc pārtraukuma “Celtnieks” vīri palielināja rezultāta starpību līdz pieciem vārtiem (43. minūtē 21:16). Taču tad savu vārdu teica daudzie noraidījumi. Tas ļāva “Latgols” handbolistiem uzbrukumā daudz vairāk izmantot iepriekš individuāli segto Austri Tuminski, ar kuru priekšgalā desmit minūšu laikā laukuma saimnieki pat pārņēma vadību – 26:27. Mača izskaņā uzvaru izraut bija abām komandām. Sākotnēji vadībā pie paceltas tiesnešu rokas mūsējos izvirzīja Artūrs Lazdiņš, bet nākamajā uzbrukumā Jānis Pavlovičs rezultātu izlīdzināja – 29:29. Mūsu treneris Normunds Blome pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura mūsējie kļūdījās… bumba nonāca pie Raivja Gorbunova, kurš savu iespēju arī neizmantoja. Tam sekoja pēcspēles metienu sērija.

Pirmajā sērijā mūsu Ritvars Balceris un Vitālijs Borisenko trāpīja pa vārtu pārlikni. Pēc tam ar precīziem metieniem atbildēja Roberts Freibergs un Jānis Pavlovičs. Trešajā sērijā precīzs bija mūsu līderis Artūrs Lazdiņš, bet ar Normunda Seņkāna metienu tik galā vārtsargs Raitis Puriņš. Ceturtajā metienu sērijā nekļūdīgs bija Igors Ignatjevs, savukārt mājiniekiem atkal savu izdevību neizmantoja Raivis Gorbunovs, nodrošinot mūsu “Celtnieks” uzvaru spēlē (32:30), sērijā (2-0) un vietu finālā!

Piecus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš un Artūrs Kļaviņš, bet viesiem deviņus vārtus guva Jānis Pavlovičs, septiņus – Austris Tuminskis.

“Ludzai bija ļoti liels atbalsts, pilnas tribīnes,” sīvo cīņu komentēja mūsu Artūrs Lazdiņš. “Pirms spēles bija skaidrs, ka nebūs viegla spēle. Būs punkts punktā.”

Finālā “Celtnieks” handbolisti iekļuva trešo gadu pēc kārtas. Tāpat kā iepriekš arī šoreiz mūsējie tiksies ar Dobeles “Tenax”, kas savā pusfināla duelī ar 2-0 pieveica HK “Ogre/Miandum”.

Paredzams, ka finālsērija, kas ilgs līdz trim uzvarām, sāksies jau nākamajā nedēļas nogalē.

SynotTip handbola Virslīga. Pusfināls
15.aprīlis.
SK Latgols – Celtnieks Rīga 30:32 (13:16, 29:29)
Latgols: Pavlovičs 9/1, Tuminskis 7/2, Borisenko 3, Strazds 3, Gorbunovs 3, Kušners 2, Rancāns 1, Pegasovs 1, Seņkāns 1.
Celtnieks: Kļaviņš 5, Lazdiņš 5/1, Lisovskis 4, Eglītis 4, Ignatjevs 4/1, Freibergs 4/1, Balceris 4/3, Čikuts 1, Leja 1.
Sērijā: 2-0 Celtnieks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.