Raitis Puriņš (Foto: GL Sports Photography)

Izraujam uzvaru pirmajā pusfinālā (+video)

SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas pusfināla sēriju mūsu “Celtnieks” vīri sāka ar smagu uzvaru, mača izskaņā nodrošinot uzvaru savā laukumā pār “SK Latgols” handbolistiem ar 27:21 (12:12). Sērijā līdz divām uzvarām esam vadībā ar 1-0.

Sērija mūsējiem iesākās ļoti smagi. Mača sākumā vairākkārt neizdevās no labām metiena pozīcijām pārspēt “SK Latgols” vārtsargu Kasparu Piševu, kas ļāva viesiem puslaika vidū iegūt jau četru vārtu pārsvaru – 4:8. Tomēr pamazām mūsējie atguva vārtu garšu un strauji samazināja rezultāta starpību. Pateicoties diviem Kaspara Lisovska un trīs Artūra Lazdiņa precīzajiem metieniem līdz puslaika beigām “Celtnieks” arī beidzot rezultāta starpību izlīdzināja.

Jau no spēles sākumā mūsu vīri individuāli sedza turnīra rezultatīvāko spēlētāju Austri Tuminski, bet otrajā puslaikā tādu pašu taktiku pret mūsu Artūru Lazdiņu izvēlējās arī viesi. Uzreiz pēc pārtraukuma “SK Latgols” atjaunoja divu vārtu pārsvaru (13:15). Ilgu laiku izvirzīties vadībā mūsējiem neļāva arī muļķīgi pieļautās kļūdas, taču puslaika otrajā pusē viss salikās pa plauktiņiem.

Pēc diviem Aleksandra Pegasova gūtajiem vārtiem “SK Latgols” 46. minūtē atkal ieguva +2 (19:21), tomēr tas bija arī viss… Savus vārtu līdz pat mača beigām aizslēdza vārtsargs Raitis Puriņš, bet uzbrukumā dzirksteļoja Kaspars Lisovskis (100% precizitāte). Mūsējie pirmo reizi spēlē beidzot izvirzījās vadībā. Kopumā mūsu “Celtnieks” guva astoņus (!) bezatbildes vārtus, nodrošinot uzvaru sērijas pirmajā mačā ar 27:21.

Ar astoņiem vārtiem mūsējiem izcēlās Kaspars Lisovskis, bet septiņus – Artūrs Lazdiņš. Viesiem pa sešiem vārtiem guva Raivis Gorbunovs un Austris Tuminskis.

“Pašiem jāspēlē ar vēsāku prātu,” pēc mača atzina mūsu vārtsargs Raitis Puriņš. “Bija daudz pastulbas kļūdas, kuras mums nevajadzētu pieļaut. Ja no viņām tiksim vaļā, tad arī spēlēt būs vieglāk nākamajā sērijas mačā.”

Sērijas otro cīņu aizvadīsim 15. aprīlī plkst. 15:00 Ludzā. Ja būs nepieciešama trešā cīņa, tā 21. aprīlī plkst. 20:15 notiks Rīgā.

SynotTip handbola Virslīga. Pusfināls
7.aprīlis.
Celtnieks Rīga – SK Latgols (Ludza) 27:21 (12:12)
Celtnieks: Lisovskis 8, Lazdiņš 7, Balceris 5/4, Čikuts 2, Eglītis 2, Leja 1, Lejnieks 1, Kļaviņš 1.
Latgols: Gorbunovs 6/1, Tuminskis 6/2, Pegasovs 3, Pavlovičs 3, Borisenko 3.
Sērijā: 1-0 Celtnieks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.