Artūrs Kļaviņš

Sīvā cīņā uzvaram Ludzā

Mūsu “Celtnieks” vīri sestdien Ludzā izcīnīja svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā, ar 30:28 (15:13) pieveicot “SK Latgols”.

Diemžēl šajā mačā muguras savainojuma dēļ mūsējiem nevarēja palīdzēt saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis, kamēr “SK Latgols” nespēlēja Raivis Gorbunovs un Vitālijs Borisenko.

Pēc līdzīga spēles sākumā, kurā “SK Latgols” handbolisti bija nopelnījuši jau četrus 7 metru soda metienus (8:8), mūsējie ar Laura Eglīša, Riharda Lejas, Artūra Lazdiņa un Artūra Kļaviņa precīzajiem metieniem veica izrāvienu, iegūstot četru vārtu pārsvaru (13:9). Līdz puslaika beigām mājinieki prata nedaudz samazināt rezultāta starpību – 15:13.

Pēc pārtraukuma mūsējie desmit minūšu laikā pēc Roberta Freiberga un Artūra Lazdiņa precīzajiem metieniem ieguva jau piecu vārtu pārsvaru (21:16). Spītējot nopelnītajiem noraidījumiem, “Celtnieks” ilgu laiku prata iegūto pārsvaru nosargāt – septiņas minūtes līdz mača beigām joprojām +5 (27:22). Diemžēl turpinājumā, spēlējot pat četru laukuma spēlētāju sastāvā, nepratām realizēt vairākas vārtu gūšanas iespējas, kamēr “SK Latgols” ar Austri Tuminski priekšgalā rezultātu izlīdzināja (27:27).

Jau nākamajā uzbrukumā Artūrs Lazdiņš vadību mūsējiem atjaunoja. Pēc tam Tuminska metiens lidoja garām vārtiem, bet Artūrs Kļaviņš no malas bija nekļūdīgs, panākot 29:27. Mājinieki steidzās, ko veiksmīgi izmantoja Aivars Čikuts, pārķerot bumbu un to nogādājot ātrajā uzbrukumā, kur punktu mačam pielika Rihards Leja. Laukuma saimnieki pēdējās 30 sekundēs vienus vārtus vēl atguva, bet svarīgu uzvaru ar 30:28 svinēja mūsu “Celtnieks”.

Astoņus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet pa pieciem precīziem metieniem izdarīja Lauris Eglītis, Rihards Leja un Artūrs Kļaviņš. Laukuma saimniekiem ar 13 precīziem metieniem izcēlās Austris Tuminskis, bet astoņus pievienoja Jānis Pavlovičs.

“Īpaši gatavojamies pret katru komandu – skatāmies, vērtējam, ko kurš dara un tamlīdzīgi. Diemžēl ceturtdien Kaspars [Lisovskis] savilka muguru, vakar vispār nevarēja pakustēties, tāpēc šodien viņš arī nespēlēja. Veselības dēļ pagaidām nespēlē arī Edgars Vadzītis. Tas viss laikam lika puišiem vairāk mobilizēties un parādīt labu sniegumu. Protams, bija kļūdas, bet tas ir normāli,” atzina mūsu komandas vadītājs Normunds Blome.

Jautāts, par spēles izskaņu, kad tika izsēts piecu vārtu pārsvars, Blome atzina, ka tas saistāms ar noraidījumiem: “Dabūjām nevajadzīgus noraidījumus. Vispirms Roberts Freibergs saņēma noraidījumu, kur it kā parāva aiz krekla, pēc tam arī Rihards Leja tika pie divām minūtēm. Vēl būs jāpaskatās video par šīm situācijām. Domāju, ka, ja nebūtu noraidījumu, spēles beigas būtu mierīgākas.”

“Ļoti labu sniegumu nodemonstrēja vārtsargi. Raitis Puriņš no otrā puslaika desmitās minūtes līdz pat beigām paņēma visus savus metienus, un varbūt pat tādus, kurus nevajadzēja ņemt. Tāpat arī Artūrs Buračevskis izgāja un tika galā ar Austra Tuminska pirmo soda metienu, tas, protams, uzreiz puišiem pacēla noskaņojumu. Tāpat šodien arī bija komandas spēle nevis katrs vilka deķi uz savu pusi,” panākuma galvenos iemeslus nosauca Blome.

Turnīra tabulā ar septiņiem punktiem ieņemam otro vietu, tuvākos sekotājus “SK Latgols” tagad jau apsteidzot par trīs punktiem.

Nākamās spēles aizvadīsim jau pēc nedēļas Baltijas līgā – 4. martā plkst. 16:00 Spuņciemā spēlēsim ar Igaunijas “HC Kehra”, bet dienu vēlāk plkst. 18:00 Salaspilī uzņemsim Igaunijas “Viljandi HC”.

SynotTip handbola Virslīga
25. februāris.
SK Latgols – Celtnieks Rīga 28:30 (13:15)
Latgols: Tuminskis 13/4, Pavlovičs 8, Kušners 2, Rancāns 2, Strazds 1, Pegasovs 1, Seņkāns 1.
Celtnieks: Lazdiņš 8, Leja 5, Eglītis 5, Kļaviņš 5, Freibergs 3, Balceris 2, Čikuts 1, Sasuļins 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.