Lauris Eglītis (Foto: Meelis Heli)

Pirmo posmu noslēdzam ar uzvaru

Pēdējā spēlē ar 33:27 (20:14) pieveicot “HK Vaiņode”, mūsu handbolisti “Celtnieks” SynotTip Latvijas Handbola Virslīga pirmo posmu noslēdza otrajā vietā.

Spēles sākumā Rīgā vairākkārt minimālā vadībā bija viesi, tomēr puslaika vidū pie neizšķirta rezultāta (9:9) mūsu handbolisti veica atrāvienu, izvirzoties vadībā ar 13:9. Arī turpinājumā mūsējie guva vairākus bezatbildes vārtus, dodoties atpūtā ar +6 (20:14).

Otrā puslaika sākumā pēc Ričarda Jablonska un Laura Eglīša metieniem jau panācām astoņu vārtu pārsvaru (22:14). Lielāku pārsvaru neļāva iegūt pašu pieļautās kļūdas un nerealizētie metieni. Tāpēc arī turpinājumā rezultāta starpība turējās 5-8 vārtu robežās, ļaujot izcīnīt dr0šu uzvaru un divus punktus – 33:27. Šoreiz vārtus guva visi pieteiktie spēlētāji, atskaitot vārtsargu Raiti Puriņu.

Sešus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet piecus pievienoja Lauris Eglītis un Ritvars Balceris. Pretiniekiem septiņas reizes izcēlās Ainārs Pāvils, sešas – Andis Grundmanis un Oskars Pāvils.

Izcīnītie divi punkti ļāva SynotTip Latvijs Handbola Virslīgas pirmo posmu noslēgt otrajā vietā, par vienu punktu apsteidzot “SK Latgols”, bet par četriem atpaliekot no čempioniem Dobeles “Tenax”.

Otro Virslīgas posmu uzsāksim labāko četriniekā ar trīs punktiem turnīra tabulā. Pēc aizvadītiem diviem apļiem pirmās divas komandas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā un ceturtā vienība tiksies ar vājākā četrinieka divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā.

Esam nodrošinājuši vietu arī LHF kausa izcīņā, kur pusfinālā 28.janvārī Ludzā plkst. 19:00 spēlēsim ar “HK Ogre/Miandum”. Dienu vēlāk turpat tiks aizvadīts arī fināls.

Nākamo maču pēc nedēļas aizvadīsim Lietuvā, kad Baltijas līgas spēlē 21.janvārī plkst. 14:00 izbraukumā tiksimies ar Klaipēdas “Dragunas”.

SynotTip handbola Virslīga
15.janvāris
Celtnieks Rīga – Vaiņode 33:27 (20:14)
Celtnieks: Lazdiņš 6, Eglītis 5, Balceris 5/2, Jablonskis 4, Freibergs 4/2, Lisovskis 3, Leja 3, Čikuts 1, Liepiņš 1, Kļaviņš 1.
Vaiņode: A. Pāvils 7, O. Pāvils 6/1, Grundmanis 6, Mickus 3, Taujēns 3, Orlovs 1, Plūme 1.

SynotTip Latvijas Virslīga.
2.posms.
1.-4.vieta.
1. Dobeles Tenax, 4 punkti
2. Celtnieks Rīga, 3 punkti
3. SK Latgols, 2 punkti
4. HK Ogre/Miandum, 1 punkts

5.-8.vieta.
1. HK Vaiņode, 4 punkti
2. MSĢ/LAT-98, 3 punkti
3. Jūrmalas Sports, 2 punkti
4. ASK/LSPA, 1 punkts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.