Foto: rekurzeme.lv

Desmit vīru sastāvā uzvaram Vaiņodē

Pirmo apli SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā mūsu “Celtnieks” vīri noslēdz ar uzvaru, izbraukumā ar 30:23 (12:12) pieveicot “HK Vaiņode”.

Uz izbraukuma maču mūsējie dažādu iemeslu dēļ devās vien desmit spēlētāju sastāvā. Savainojumu dēļ joprojām nespēlē Ričards Jablonskis un Artūrs Kļaviņš, darbā aizņemts bija Linards Drukmanis, bet “MSĢ/LAT-98” sastāvā tajā dienā spēlēja Igors Ignatjevs.

Spēles sākumā mūsējiem Vaiņodē ilgāku laiku neizdevās tikt pie labām vārtu gūšanas epizodēm. Arī mājiniekiem ar vārtu gūšanu neveicās krietni labāk, ļaujot mūsējiem desmitajā minūtē atrasties viena ātra attālumā – 3:4.

Arī turpinājums nebija sevišķi spožāks mūsu handbolistu izpildījumā – Rihards Leja nopelnīja uzreiz divus 2 minūšu noraidījumus, kas ļāva Vaiņodes handbolistiem jau iekrāt trīs vārtu pārsvaru – 3:6. Tiesa, uzreiz pēc atgriešanās laukumā Leja guva divus vārtus pēc kārtas samazinot mūsu mīnusus (5:6). Taču arī turpinājumā uz savas ādas izjutām tiesnešu bardzību, nopelnot vairākus noraidījumus. Mājinieki gan šīs iespējas neizmantoja pilnībā un mūsējie 23. minūtē pēc Artūra Lazdiņa, Kaspara Lisovska, Roberta Freiberga aun Riharda Lejas metieniem jau ieguva +2 (10:8). Puslaika pēdējās piecās minūtēs nopelnījām vēl trīs (!) noraidījumus, kas rezultējās neizšķirtā rezultātā – 12:12.

Otrajā puslaikā astoņu minūšu laikā jau ieguvām četru vārtu pārsvaru (18:14). Nepelnījām arī nevajadzīgos noraidījumus, ieguvām nepieciešamo pārliecību un tikai turpinājām palielināt rezultāta starpību. Desmit minūtes pirms beigām pēc Aivara Čikuta un Laura Eglīša metieniem jau ieguvām astoņu vārtu pārsvaru – 27:19. Finālā mačs noslēdzās ar “Celtnieks” uzvaru – 30:23.

FOTOGALERIJA

Septiņus vārtus mūsējiem guva Rihards Leja, bet sešas reizes izcēlās Artūrs Lazdiņš, Kaspars Lisovskis un Lauris Eglītis. Mājiniekiem astoņas reizes atzīmējās Ainārs Pāvils, sešas – Oskars Pāvils.

Ar 13 punktiem astoņos mačos SynotTip Latvijas Virslīgas turnīra tabulā ieņemam otro vietu. Nākamās spēles “Celtnieks” aizvadīs jau Baltijas līgā, kad 12. un 13. novembrī Salaspilī uzņems Ukrainas “ZTR Zaporozhye” un Minskas SKA no Baltkrievijas.

SynotTip Latvijas Handbola Virslīga.
29.oktobris.
HK Vaiņode – Celtnieks Rīga 23:30 (12:12)
Vaiņode: A. Pāvils 8, O. Pāvils 6, M. Mickus 3, Taujēns 3, N. Pāvils 2, Ķergalvis 1.
Celtnieks: Leja 7, Eglītis 6, Lisovskis 6, Lazdiņš 6/1, Freibergs 3, Čikuts 1, Balceris 1/1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.