Roberts Freibergs (Foto: Kārlis Briedis)

Iekļūstam Rīgas finālā

Uzvarot MSĢ/LAT-98 ar 32:27 (17:14), šovakar mūsu “Celtnieks” handbolisti nodrošināja vietu Rīgas atklātā čempionāta finālā, kur svētdien tiksies ar Dobeles “Tenax”.

Mūsu “Celtnieks” šovakar spēlēja bez sava līdera Artūra Lazdiņa, toties pirmo maču aizvadīja Kaspars Lisovskis.

Spēli veiksmīgāk iesāka mūsējie, pirmo minūšu laikā iegūstot vadību 5:2, vēlāk arī 7:4 taču puslaika vidusdaļā pēc vairākām veiksmīgām epizodēm MSĢ/LAT-98 izmantoja vairākumu un guva četrus vārtus pēc kārtas, ne tikai panāktot pretiniekus, bet arī izvirzoties vadībā – 8:7. Praktiski līdz puslaika beigām rezultāts ritēja punkts punktā, un tikai tā pašā galotnē mūsējie izmantoja pretinieku kļūdas un iekrāja vairāku vārtu pārsvaru – 17:14.

Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs mūsējie vēl vairāk palielināja atrāvienu, un pēc Riharda Lejas ceturtajiem vārtiem mačā ieguva +5 (22:17). Murjāņu handbolisti vairākkārt spēja sadeldēt deficītu līdz trim vārtiem, tomēr panākt mūsu pieredzējušos vīrus nespēja – visā mačā uzvara ar 32:27 un vieta Rīgas čempionāta finālā.

Ar septiņiem vārtiem mūsējiem izcēlās Linards Drukmanis, bet sešiem – Roberts Freibergs un Ritvars Balceris. Kaspars Lisovskis savā debijas spēlē guva četrus vārtus. Pretiniekiem desmit precīzus metienus izdarīja Raivis Gorbunovs.

Izšķirošās spēles par medaļām risināsies jau 11. septembrī mūsu O.Kalpaka RTDP sporta zālē – plkst. 13:00 par Rīgas čempionāta bronzu sacentīsies MSĢ/LAT-98 un “Ogre/Miandum”, bet čempionu jau otro gadu pēc kārtas noskaidros mūsu “Celtnieks Rīga” un Dobeles “Tenax”. Pērn finālā cietām zaudējumu ar 17:27 (8:16).

Rīgas čempionāts. A apakšgrupa
9.septembris
MSĢ/LAT-98 – Celtnieks Rīga 27:32 (14:17)
MSĢ/LAT-98: Gorbunovs 10/3, Usāns 4/2, Strazdiņš 4/2, Meikšāns 3, Pančenko 2, Ignatjevs 2, Šuleiko 1, Rubins 1.
Celtnieks: Drukmanis 7, Freibergs 6, Balceris 6/3, Lisovskis 4, Eglītis 4, Leja 4, Čikuts 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.