Foto: Kārlis Briedis

Startēsim Baltijas līgā

Arī 2016./2017. gada sezonā mūsu “Celtnieks” handbolisti piedalīsies Baltijas handbola līgā. Turnīram reģistrējušās kopumā 12 komandas no sešām valstīm.

Turnīram pieteikušās komandas no Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas, Latvijas un Ukrainas, kas Baltijas līgā ir jaunpienācēja. Ukraiņi BHL plāno piedalīties ar divām komandām – “ZTR Zaporozhye” un “ZNTU-ZAB Zaporozhye”. Baltkrieviju pārstāvēs vienīgi vairākkārtējā turnīra uzvarētāja “SKA Minsk”, Somiju – pērnās sezonas čempione “Riihimaen Cocks”, bet Lietuva un Igaunija tiks pārstāvēta ar trim komandām. Pēc gada pārtraukuma BHL atgriezīsies Lietuvas klubs “VHC Sviesa Vilnius”.

No Latvijas turnīram pieteikušās divas spēcīgākās valsts komandas – čempioni Dobeles “Tenax” un vicečempioni “Celtnieks”.

Pērn “Celtnieks” handbolisti desmit spēlēs A apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras, trīs reizes cīnījās neizšķirti, bet piecos mačos piedzīvoja zaudējumu un finišēja piektajā vietā, nekvalificējoties finālturnīram.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, no Latvijas nestartēs “Ogre/Miandum”, bet no Baltkrievijas divas komandas – “Meshkov Brest 2” un “Vityaz”. Kopējais komandu skaits turnīrā gan nav mainījies – 12.

BHL 2016./2017. reģistrējušās:
Riihimäen Cocks (Somija)
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Igaunija)
Viljandi HC (Igaunija)
Põlva Serviti (Igaunija)
Celtnieks Riga (Latvija)
Tenax Dobele (Latvija)
Dragunas Klaipeda (Lietuva)
Granitas-Karys Kaunas (Lietuva)
VHC Sviesa Vilnius (Lietuva)
SKA Minsk (Baltkrievija)
ZTR Zaporozhye (Ukraina)
HC ZNTU-ZAB Zaporozhye (Ukraina)

Oficiāli visu komandu dalība tiks apstiprināta gan tikai tad, kad tās būs iemaksājušas dalības maksu. Pēc tam tiks publiskota arī izspēles kārtība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.