Lauris Eglītis (Foto: Sandra Škutāne)

Speram soli tuvāk LČ finālam

Latvijas Virslīgas čempionāta pirmajā pusfināla sērijas spēlē “Celtnieks/LSPA” izcīnīja uzvaru Spuņciemā, ar 24:20 (15:9) smagā spēlē pieveicot “Jūrmalas Sports” handbolistus. Sērijā līdz divām uzvarām mūsējie ir vadībā ar 1-0. Otro maču aizvadīsim 18. aprīlī plkst. 19:30 Rīgā, to tiešraidē varēs vērot arī Sportacentrs.com TV.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm “Jūrmalas Sports” handbolisti individuāli sedza mūsu līderi Artūru Lazdiņu. Bijām gatavi šādai pretinieku spēles stilam, tāpēc, sūtot saspēles vadītāju Vladimiru Maslaku kā septīto laukuma spēlētāju vārtsarga formā, pratām atrast ceļu līdz mājinieku vārtos. Vairākkārt rezultatīvi uzbrukumā nospēlēja Lauris Eglītis, 17. minūtē mūsējiem panākot jau piecu vārtu pārsvaru – 10:5.

Vēl pēc septiņām minūtēm, kad precīzus metienus izdarīja Vladimirs Maslaks, Žanis Malahovs, Guntars Lejnieks un Artūrs Lazdiņš, ieguvām jau +8 (14:6). Atlikušajās minūtēs pieļāvām kļūdas, guvām vairs tikai vienus vārtus un atpūtā devāmies ar sešu vārtu handikapu – 15:9.

Pēc pārtraukuma “Jūrmalas Sports” pamainīja savu aizsardzību. Līdz ar to pirmajās 15 minūtēs bija grūtības arī ar vārtsarga Viktora Turkupola pārspēšanu un izcēlāmies tikai trīs reizes, kamēr mājiniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību vairs tikai līdz bīstamajiem diviem vārtiem (18:16).

Mūsējiem izdevās aptūret jūrmalnieku uzbrukumu un, gūstot četrus bezatbildes vārtus, atkal atjaunojām +6 (22:16). Pēdējās desmit minūtēs laukuma saimniekiem izdevās uzvarēt ar 4:2, taču uzvaru pusfināla sērijas pirmajā cīņā svinēja “Celtnieks/LSPA” – 24:20.

Ar sešiem vārtiem mūsējiem rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, bet pa pieciem precīziem metieniem izdarīja Lauris Eglītis un Vladimirs Maslaks. Jūrmalas komandā piecas reizes izcēlās Jānis Šteinbergs, četras – Rolands Ivanovs un Edvīns Latkovskis.

Otro cīņu ar “Jūrmalas Sports” aizvadīsim savā laukumā 18. aprīlī plkst. 19:30 O.Kalpaka RTDP sporta zālē, bet trešo, ja nepieciešams, turpat dienu vēlāk plkst. 18:00. Mačus tiešraidē varēs vērot arī Sportacentrs.com TV. Sērijā cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Otrajā pusfināla sērijas pirmajā mačā Dobeles “Tenax” smagā cīņā izbraukumā tikai mača galotnē ar 29:27 (15:15) pieveica “HK Ogre/Miandum” vienību, izvirzoties vadībā duelī ar 1-0.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
8. aprīlis, pusfināls.
Jūrmalas Sports – Celtnieks/LSPA 20:24 (9:15)
Jūrmalas Sports: Šteinbergs 5, Ivanovs 4/3, Latkovskis 4, Narme 2, Kupčs 2, Ence 1, Grīnbergs 1, Lībergs 1.
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 6, Maslaks 5/4, Eglītis 5, Lejnieks 3, Malahovs 2, Iljinihs 1, Rūtiņš 1, Blome 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.