Toms Lielais (Foto: handball.by)

Lielais rezultatīvs U-18, valstsvienībā pieticīgi

Rezultatīvi Latvijas U-18 izlases sastāvā 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēlējis mūsu Toms Lielais, savukārt Latvijas valstsvienībā 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijā mūsējie Artūrs Lazdiņš, Einārs Kiršteins, Artis Kurmēns, Žanis Malahovs un Raitis Puriņš spēlēja maz.

Ar 18/7 gūtajiem vārtiem Toms Lielais bija Latvijas U-18 rezultatīvākais spēlētājs 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Minskā. Mūsējie ar 26:36 zaudēja Baltkrievijai, bet ar Itāliju cīnījās neizšķirti 30:30, savā apakšgrupā ieņemot otro vietu un neiekļūstot finālturnīrā.

Diemžēl četrās 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēs Latvijas vīriešu valstsvienība piedzīvoja tikpat zaudējumus – divus pret Bosniju un Hercegovinu (26:27 un 21:23), pret Portugāli (24:26) un Igauniju (30:32) – un nekvalificējās nākamajai kārtai.

Visvairāk no mūsu handbolistiem pie minūtēm tika līnijas spēlētājs Einārs Kiršteins, kurš guva arī vienus vārtus pret Bosniju un Hercegovinu Dobelē. Vēl spēlē ar Igauniju divreiz izcēlās Artūrs Lazdiņš, bet valstsvienībā debitēja Žanis Malahovs. Katrā no mačiem pie minūtēm tika Artis Kurmēns, bet vārtsargs Raitis Puriņš vārtos spēlēja tikai pēdējā mačā Igaunijā.

Jau šajā nedēļas nogalē “Celtnieks/LSPA” ASK sporta zālē aizvadīs Baltijas līgas spēles – 18. janvārī plkst. 16:30 pret “HC Meshkov Brest” (Baltkrievija) un 19. janvārī plkst. 16:30 pret Minskas SKA (Baltkrievija).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.