Iekļūstam pusfinālā

Artis Laganovskis, Edvīns Latkovskis un Guntars Lejnieks (Foto: Sandra Škutāne)

Arī Latvijas Virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla atbildes spēlē izcīnījām uzvaru, ar 26:25 (14:11) izbraukumā pieveicot “HK Vaiņode” handbolistus. Divu spēļu summā uzvarējām ar 56:46 un iekļuvām pusfinālā, kur spēlēsim ar “SK Latgols”.

Maču Vaiņodes handbolisti iesāka ar diviem vārtiem, taču mūsu vienībai ātri vien izdevās apturēt mājiniekus un pārņemt vadību. Pēc Arta Laganovska un Anda Ērmaņa vārtiem puslaika vidū izvirzījāmies vadībā ar 7:4.

Turpinājumā “HK Vaiņode” handbolistiem ar Andi Grundmani priekšgalā izdevās gūt piecus vārtus piecu minūšu laikā un rezultātu izlīdzināt (10:10). Tomēr puslaika izskaņā mājinieki guva vairs tikai vienus vārtus, bet mūsējie pēc Riharda Lejas diviem precīzajiem metieniem panāca 14:11.

Pēc pārtraukuma rezultāta starpība ilgstoši svārstījās 2-4 vārtu robežās, līdz desmit minūtes pirms beigām pēc Arta Laganovska metiena mūsējie panāca +5 (25:20). Tā kā Vaiņodes handbolistiem nebija reālas iespējas apdraudēt mūsu uzvaru divu spēļu summā, veicām pārmaiņas sastāvā. Tas apturēja mūsu rezultatīvo uzbrukumu, bet “HK Vaiņode” pēc diviem Anda Grundmaņa precīzajiem metieniem rezultātu izlīdzināja – 25:25.

Uzvaras vārtus mūsu komandā aptuveni 20 sekundes pirms mača beigām guva Rihards Leja (26:25). Vēl gan mājiniekiem bija iespēja rezultātu izlīdzināt, bet vārtsarga Rūdolfa Zitmaņa metiens trāpīja pa vārtu stabu…

Mūsu komandā astoņus vārtus guva Artis Laganovskis, bet septiņus – Rihards Leja. Mājiniekiem astoņas reizes izcēlās Andis Grundmanis, četras – Valts Lapiņš.

Jau nākamajā nedēļas nogalē aizvadīsim pirmo pusfināla spēli, ASK sporta zālē tiekoties ar čempioniem “SK Latgols” (spēles laiks tiks precizēts). Pusfinālā cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
20. aprīlis.
HK Vaiņode – LSPA/NB SAN 25:26 (11:14)
Vaiņode: Grundmanis 8/2, Lapiņš 4, K.Mickus, Jurjāns, A.Pāvils un Taujēns 2, Ķergalvis, N.Pāvils, Auders un Tiškus 1, O.Pāvils 1/1.
LSPA/NB SAN: Laganovskis 8, Leja 7, Latkovskis 4, Ērmanis 3, Lejnieks 2, Čikuts un Freibergs 1.

1 komentārs “Iekļūstam pusfinālā

  1. Izskatas, ka LSPA/NB SAN problēmas ar 7m realizāciju.
    Nedēļu atpakaļ 5/1, šodien 2/0…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.