Zaudējums Dobelē, noslēdzam otrie

Pēdējā Latvijas čempionāta regulārā turnīra spēlē izbraukumā piedzīvojām zaudējumu, ar 23:26 (9:12) piekāpjoties sīvākajiem konkurentiem Dobeles “Tenax”. Līdz ar to regulārajā turnīrā ierindojāmies otrajā vietā.

Spēli ar vārtu guvumu iesāka Edgars Vadzītis, bet uzreiz ar precīzu metienu mājinieku izpildījumā atbildēja Gints Grandbergs. Spēle ar nelielu laukuma saimnieku pārsvaru ritēja līdzīgā cīņā. Puslaika vidū divu vārtu handikaps (7:5) pēc Nika Sproģa precīzā metiena bija “Tenax” handbolistiem, bet pēc tam mūsējiem, izmantojot skaitlisko vairākumu, izdevās uz mirkli atgūt vadību (8:7). Atlikušajās puslaika desmit minūtēs mūsējiem lieliski spēlējošo Daini Putru izdevās pārspēt tikai vienu reizi, kamēr dobelnieki guva piecus vārtus un ieguva +3 (12:9).

Pēc pārtraukuma ar Normunda Blomes, Guntara Lejnieka un Jāņa Šteinberga precīzajiem metieniem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (12:13), taču tuvāk mūsējiem vairāk tā arī neizdevās tikt. Lielas problēmas sagādāja Putras pārspēšana vārtos, kamēr mājiniekiem tik lielas problēmas ar mūsu vārtsargu nebija un viņi jau ieguva četru vārtu pārsvaru (18:14 42. minūtē). Vēl mūsējiem divas minūtes pirms spēles beigām pēc Oskara Arāja precīzā metiena izdevās samazināt mīnusus līdz diviem vārtiem (22:24), taču pēc tam “Tenax” nospēlēja precīzi, izcīnot uzvaru spēlē (26:23) un regulārajā turnīrā.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar septiņiem precīziem metieniem bija Oskars Arājs, bet četrus vārtus guva Lauris Rūtiņš. Pretiniekiem desmit reizes precīzs bija Aleksandrs Krastiņš.

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, tik un tā nodrošinājām iekļūšanu Latvijas čempionāta pusfinālā. Tiesa, laukuma priekšrocības pēc tam savstarpējā spēlē būs dobelniekiem, kā arī viņiem teorētiski pusfinālā stāsies pretī vājāks pretinieks nekā mums.

Latvijas čempionāts.
24. marts.
Dobeles Tenax – LSPA 26:23 (12:9)

Tenax: Krastiņš 10/3, Grandbergs 5, Sproģis 4, Politers 3, Miķelsons 2, Juzups 2.
LSPA: Arājs 7/1, Rūtiņš 4/2, Vadzītis 3, Černousovs 3, Šteinbergs 2, Lejnieks 2, Leja 1, Blome 1.

4 komentāri “Zaudējums Dobelē, noslēdzam otrie

  1. Varbūt beidzot Latvijas izlases treneri sāks saprats, kad latvijas izlases vārtusargs NR.1 stipri atpaliek no Putras :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.