Bez Vadzīša, bet ar trīs jaunieguvumiem

Jaunajai sezonai augusta sākumā gatavoties uzsāka arī mūsu komanda. Starpsezonā, pārtraucot handbolista karjeru, no vienības aizgāja komandas līderis Edgars Vadzītis, turpretī vienībai pievienojušies trīs jauni spēlētāji – Jānis Šteinbergs, Edgars Vimbulis un Mārtiņš Leitis.

25 gadus vecā Edgara Vadzīša nespēlēšana, kurš aizvadītajā sezonā Latvijas čempionātā tika atzīts par labāko uzreiz divās pozīcijās – līnijas spēlētāja pozīcijā un saspēles vadītāja postenī – mūsējiem ir sevišķs zaudējums. Atgādinām, ka arī pirms trīs gadiem Vadzītis ASK komandas rindās pārtrauca handbolista karjeru, tomēr pēc vienas sezonas atkal atgriezās sportā, divus gadus pēc kārtas mūsu vienības rindās kļūstot par Latvijas čempionu.

Joprojām uz jautājuma ir Latvijas izlases kandidāta Mārtiņa Dāvidnieka dalība komandā, kā arī 35 gadus vecā Normunda Blomes spēlēšana. Aizvadītās sezonā Blome cīnījās ar dažādiem savainojumiem, kuru dēļ spēlētājs šogad varētu handbola laukumā arī neatgriezties. Turklāt Dāvidnieks visticamāk pievienosies “S&A” vienībai, kļūstot par pirmo Latvijas izlases kandidātu, kas spēlē Latvijas 1. līgā.

Tikai epizodiski mūsējiem šajā gadā varēs palīdzēt arī vārtsargs Helmuts Tihanovs un viens no aizsardzības balstiem, līnijas pozīcijas spēlētājs Guntars Lejnieks. Līdz galam skaidrs nav arī Kaspara Lisovska liktenis, kurš, iespējams, darba apstākļu dēļ atgriezīsies savā mājas komandā “SK Latgols”.

Iepazīsimies nedaudz sīkāk ar mūsu jaunajiem spēlētājiem. Ludzas handbola skolas audzēknis Edgars Vimbulis šogad pabeidza Murjāņu Sporta ģimnāziju un iestājās LSPA. Aizvadītajā sezonā 19 gadus vecais līnijas pozīcijas spēlētājs pavadīja “SK Latgols” komandā. Arī otrs jaunieguvums, 21 gadus vecais kreisais malējais spēlētājs, Jānis Šteinbergs ir LSPA students (šogad mācīsies 2. kursā). Viņš pērn “ASK” komandas sastāvā Latvijas čempionātā izcīnīja 3. vietu. Turpretī 17 gadus vecais Mārtiņš Leitis, kurš spēlē labajā ārējā spēlētāja pozīcijā, septembrī uzsāks mācības Murjāņu Sporta ģimnāzijas 11. klasē. Vasarā kopā ar Skrīveru komandu Leitis izcīnīja otro vietu Latvijas Jaunatnes olimpiādē.

Ar komandu joprojām trenējas aizvadītās sezonas mūsu rezultatīvākais spēlētājs Artis Kurmēns, kurš starpsezonā meklēja sev jaunu klubu ārzemēs. Meklējumi joprojām nav vainagojušies ar panākumiem, tāpēc arī jauno sezonu 24 gadus vecais spēlētājs visticamāk iesāks mūsu vienībā. Atgādinām, ka jūlijā Kurmēns absolvēja LSPA, tāpēc aktīvi piedalās arī treniņprocesa organizēšanā.

Pirmo pārbaudes spēli “LSPA” aizvadīs 10. septembrī, kad plkst. 16:30 NBS sporta zālē tiksies ar Norvēģijas 3. līgas klubu “Kolstad”, kuru pārstāv Latvijas handbolisti Aleksejs Kuzmins, Arvis Laganovskis, Uldis Lībergs un Ivars Lācis. Arī šajā sezonā augstskolas komanda cīnīsies Baltijas līgā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.