Jūrmala uzvarēta

Trešajā Latvijas virslīgas čempionāta spēlē izcīnījām uzvaru Spuņņciemā, ar 30:18 (15:11) pieveicot trešo spēcīgāko Latvijas komandu “Jūrmalas sports”.

Pēc plaušu karsoņa pārslimošanas ierindā atkal šodien bija Oskars Arājs. Pirmo reizi laukumā viņš parādījās pirmā puslaika vidū, tomēr treneris Andris Molotanovs 20 gadus vecajam spēlētājam lika taupīt spēkus Baltijas līgas mačiem nedēļas nogalē.

Spēles sākumā pēc trīs Arta Laganovska un Rolanda Ivanova precīzajiem trāpījumiem mājinieki izvirzījās vadībā sestajā minūtē ar 4:1. Trīs minūšu laikā Edgars Vadzītis un Normunds Blome rezultātu izlīdzināja 4:4. Līdzīga spēle turpinājās līdz pat puslaika vidum, kad mūsējiem, izmantojot arī skaitlisko vairākumu, izdevās 22. minūtē panākt +4 (11:7). Šāda rezultāta starpība saglabājās līdz pat puslaika beigām – 15:11.

Otrajā puslaikā ļoti veiksmīgi vārtos spēlēja Helmuts Tihanovs, kas vairākkārt ļāva mūsējiem aizskriet ātrajos uzbrukumos un gūt vieglus vārtus. Izskatījās, ka arī jūrmalnieki bija jau zaudējuši cerības glābt spēli, tāpēc beigās izcīnījām vieglu uzvaru ar 30:18. Mača otrajā pusē vairāk spēlēja mūsu otrais sastāvs, lai mūsu labākie spēlētāji, lai mūsu labākie taupītu spēkus mačiem ar Lietuvas komandām.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Lauris Rūtiņš, kurš guva sešus vārtus, savukārt pa pieciem vārtiem guva Kaspars Lisovskis, Edgars Vadzītis un Oskars Arājs. Jāizceļ arī Egils Politers, kurš aizvadīja kārtējo lielisko maču aizsardzībā. Pretiniekiem 8/1 vārtus guva Artis Laganovskis.

Jau nedēļas nogalē aizvadīsim divas Baltijas līgas spēles ar Lietuvas komandām. Sestdien pl. 19:20 spēlēsim ar “VHC Sviesa”, bet svētdien pl. 15:00 tiksimies ar “Dragūnas” vienību.

Latvijas čempionāts.
13. oktobris.
Jūrmalas sports – LSPA 18:30 (11:15)

Jūrmalas sports: Laganovskis 8/1, E. Latkovskis 4, Probaks 2, K. Ence 2/1, R. Ence un R. Ivanovs 1.
LSPA: Rūtiņš 6, Vadzītis un Lisovskis 5, Arājs 5/2, Lejnieks un Eglītis 2, Ērmanis 2/1, Politers, Blome un Kurmēns 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.