Par zeltu Baltijā

Edgars Vadzītis (Foto: Sandra Škutāne)

Nedēļas nogalē aizvadīsim izšķirošās divas spēles Baltijas līgas finālturnīrā Pilvē. Šovakar plkst. 19:00 tiksimies ar Igaunijas “Polva Serviti”, bet sestdien plkst. 15:00 spēlēsim ar Somijas “Riihimaen Cocks”.

Jau tagad esam nodrošinājuši trešo vietu Baltijā, tomēr mums ir labas cerības uzvarēt arī visā turnīrā. Spriežot pēc regulārā turnīra rezultātiem, labākās cerības uzvarēt ir mājiniekiem “Polva Serviti”, kurai savstarpējo spēļu bilance ir 3-1 (zaudējums somiem izbraukumā), pēc tam seko “Riihimaen Cocks (2-2, zaudējums mums un igauņiem), bet mūsu vienība četrās spēlēs reizi pieveikusi tikai Somijas komandu savā laukumā.

Arī visu trīs komandu treneri atzīst, ka komandas ir labi sagatavojušās izšķirošajām cīņām. “Pēc trešdien izcīnītā Latvijas čempionāta zelta medaļām komanda jūtas ļoti labi,” stāsta mūsu komandas galvenais treneris Andris Molotanovs. “Ceru, ka pozitīvās emocijas atspoguļosies rezultātā arī Baltijas līgas finālturnīrā.” Jāatzīmē, ka visām komandām nav robu sastāvos, un tās ir gatavas cīņai ar 100 procentu atdevi.

Abu pretinieku komandu treneri atzīst, ka mūsu stiprākā puse ir ārējie spēlētāji (Edgars Vadzītis, Kaspars Lisovskis un Artis Kurmēns), kuri abām komandām regulārajā čempionātā sametuši daudz vārtus. Daudz kas būs atkarīgs arī no vārtsargu un aizsardzības snieguma, jo, lai uzvarētu turnīrā, var pietikt pat ar vienu uzvaru divos mačos.

Organizatoru mājas lapas baltichandball.com eksperti prognozē, ka zelta medaļu liktenis izšķirsies svētdienas spēlē starp “Riihimaen Cocks” un “Polva Serviti” handbolisti, bet mūsu komandas uzvara visā turnīrā būtu liels pārsteigums. Vietējie speciālisti atzīst, ka latviešiem ir vairāki labi ārējie spēlētāji, tomēr tajā pašā laikā arī trūkst līdzvērtīgas maiņas, kas varētu būtiski ietekmēt kopējo vienības sniegumu. Igaunijas un Somijas klubu rezultātu būs ļoti atkarīgi no vārtsargu un aizsardzības spēles. “Riihimaen Cocks” labi darbojas pozicionālajā uzbrukumā, savukārt “Polva Serviti” mēģinās izmantot savas mājas sporta zāles priekšrocības, kas tajā pašā laikā dod papildus spiedienu. Jāatzīmē, ka uz Igauniju dosies pilns autobuss ar somu faniem.

Visas spēles tiesās starptautiskās kategorijas pāris no Lietuvas Vaidas Mazeika un Mindaugas Gatelis. Atgādinām, ka no dalības finālturnīrā atteicās regulārā turnīra uzvarētāja Minskas “Dinamo”.

Baltijas līgas finālturnīra kalendārs.
26. marts.
19:00 Polva Serviti (Igaunija) – LPSA
27. marts.
15:00 LSPA – Riihimaen Cocks (Somija)
28. marts.
13:00 Riihimaen Cocks (Somija) – Polva Serviti (Igaunija)
14:30 Apbalvošana


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.