Beidzot somi pieveikti

Artis Kurmēns (Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com)

Ar ceturto piegājienu šodien savā laukumā pieveicām Somijas čempionus “Riihimaen Cocks”, svinot panākumu Baltijas līgas pēdējā cīņā ar 33:28 (17:13).

Pirmos vārtus guvām tikai sestajā minūtē, kad mazākumā Guntars Lejnieks beidzot atslēdza somu vārtus, samazinot jau mīnusu līdz 1:4. Viesi ātri atjaunoja +4 (5:1), taču turpinājumā piecus bezatbildes vārtus guvām mēs, izvirzoties vadībā ar 6:5. Somi vairāk uzmanības pievērsa Edgaram Vadzītim, kas vairāk brīvas vietas atstāja Kasparam Lisovskim un Artim Kurmēna, kas līdz puslaika beigām droši spēlēja uzbrukumā, panākot +4 (17:13).

Lai arī pēc pārtraukuma pirmie guvām vārtus, tomēr somi līdz 36. minūtei jau rezultātu bija izlīdzinājuši (18:18). Līdzīga spēle turpinājās līdz pat 47. minūtei (24:24), tomēr viesi neprasmīgi izmantoja vairākumu, bet mūsējie uzbrukumā ar Arti Kurmēnu un Andi Ērmani priekšgalā atkal ļāva izvirzīties vadībā (27:24). Viesi vēl mēģināja glābt spēli, tomēr spēles beigās, lai arī Oskars Arājs nopelnīja sarkano kartīti, pārliecinošāk nospēlējām mēs, izcīnot pelnītu panākumu ar 33:28.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Artis Kurmēns, kurš guva 13 (!) vārtus, savukārt piecas reizes precīzs bija Kaspars Lisovskis. Pretiniekiem 10/2 vārtus guva Tēmu Taminens.

Tā bija izcīnītā otrā uzvara Baltijas līgā, tomēr par ceturto vietu vēl nevaram būt droši. Mums ir seši punkti, savukārt Kehras handbolistiem ir trīs, bet vēl divas spēles rezervē pret Minskas “Dinamo”. Kur un kad notiks “Final 4″, vēl nav zināms, taču visticamāk, ka šīsdienas mačs bija pēdējā Baltijas līga spēle Latvijā.

Baltijas līga.
6. marts.
LSPA – Riihimaen Cocks 33:28 (17:13)
LSPA: Kurmēns 13, Lisovskis 5, Ērmanis 4, Lejnieks 3, Politers, Arājs un Blome 2, Vadzītis un Rūtiņš 1.
Riihimaen Cocks: T. Tamminen 10/2, Rogenbaum, V. Noodla un Viljanen 4, Jarve 2, Valo un Tudminen 1.

13 komentāri “Beidzot somi pieveikti

  1. Kurmis ir dzīvnieks, kas aktīvs gan dienā, gan naktī. Viņš nenogurdināmi rok ejas, meklējot barību.
    Kurmju alas atrodas dažādos dziļumos, sekli zem zemes vai 70 centimetru dziļumā. Kad rok zem virsmas, kurmis izmet zemi no tuneļa un veidojas kurmja rakums. Pēc šīm kaudzītēm var noteikt, uz kurieni ved dzīvnieka ceļš pazemē. Tuneļi var būt līdz 150 metrus gari, vidējais garums ir 40-50 metri. Ejas, kas kalpo ēšanai, parasti atrodas tuvu virsmai. Mazuļi un nepieredzējušie kurmji bieži vien izvēlas neatbilstošas vietas savām ejām un noslīkst, kolīdz ir stiprāks lietus.
    Kurmis veido migu pazemes eju sistēmā, 30-50 centimetru dziļi. Apmēram četras stundas viņš pārvietojas pa ejām un pēc tam tikpat ilgi atpūšas.
    Kurmju iecirkņi reizēm pārklājas. Dzīvnieki cits no cita izvairās un satiekas tikai pārošanās periodā. Ja atsevišķi īpatņi tomēr satiekas, sākas nikna cīņa, kas bieži beidzas ar nāvi. Iespējams, ka kurmji iezīmē savu teritoriju ar smirddziedzeu sekrētu. Šis dzīvnieks ir lieliski pielāgojies dzīvei zem zemes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.