Mokāmies, bet uzvaram

Edgars Vadzītis (Foto: Sandra Škutāne)

NBS sporta zālē šovakar izcīnījām smagu uzvaru Latvijas čempionāta otrajā spēlē, ar 32:25 (15:18) pieveicot Latvijas čempionus “ASK” handbolistus.

Mača sestajā minūtē pēc Andra Ērmaņa, Edgara Vadzīša un Kaspara Lisovska raidījumiem spējām izvirzīties vadībā ar 3:1, tomēr pēc Aleksandra Babras solo ASK vārtos, mājinieki 19. minūtē jau izvirzījās vadībā ar 9:8. Piekliboja iepriekšējā mačā demonstrētā aizsardzība, abi vārtsargi Ivars Lācis un Raitis Puriņš nebija uzdevumu augstumos, kā arī pārāk daudz kļūdījāmies, ļaujot regulāri bumbai šķērsot vārtu līniju. Trīs minūtes pirms puslaika beigām ASK handbolisti ieguva pat četru vārtu pārsvaru (17:13), tomēr pēdējā minūtē to samazināja Artis Kurmēns – 15:18.

Pēc pārtraukuma nesākām nervozēt, bet spēlējām mierīgi, pakāpeniski sadeldējot savus mīnusus. Labi vārtos nospēlēja Ivars Lācis, bet pretējā pusē mūsējie nospēlēja rezultatīvi, puslaika vidū panākot jau +6 (26:20). Pretiniekiem vēl izdevās rezultāta starpību sadeldēt līdz trīs vārtiem (23:26), tomēr mača izskaņā Andis Ērmanis turpināja stabilo sēriju no 7 metru soda metiena līnijas, ļaujot izcīnīt uzvaru – 32:25.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Edgars Vadzītis, bet septiņus vārtus guva Andis Ērmanis. Pretiniekiem pa pieciem vārtiem guva Jānis Gremzde, Agris Kušners un Kaspars Naglis.

Nākošo spēli aizvadīsim jau trešdien 21. oktobrī, kad NBS sporta zālē plkst. 19:45 aizvadīsim pirmo maču Baltijas līgā, tiekoties ar Igaunijas “Polva Serviti”.

Latvijas čempionāts handbolā.
17. oktobris.
HK ASK – LSPA 25:32 (18:15)

ASK: K. Naglis un Kušners 5, Gremzde 5/2, Šteinbergs un Blūms 4, Zvejnieks 2. 7 m: 4/2, 3 brīdinājumi, 8 soda minūtes, 1 sarkanā kartīte (Blūms 3×2 min.)
LSPA: Vadzītis 8, Ērmanis 7/5, Arājs 5/3, Trifanovs un Kurmēns 3, Lisovskis un Blome 2, Kiršteins un Lejnieks 1. 7 m: 9/8, 3 brīdinājumi, 2 soda minūtes.
Tiesneši: R. Līcis/Z. Stoļarovs.

1 komentārs “Mokāmies, bet uzvaram

  1. malači puikas, sen laiks to Gulbja kunga bandu sasist lupatās, cerams, ka Dobele vismaz līdzvērtīgi Jums spēlēs šogad, jo ASK ir norakstāmi
    Ar cieņu,
    ET

  2. pff… cik skalji un pretiigi skan taadi komentaari, ka pirmais!! “norakstaami”…
    savi pretinieki ir jaaciena!

  3. nu Dobele shogad naw tik speeciiga kaa pagaajushogad ;) driizaak jau Juurmala un ASK izraadis pretestiibu ;)

  4. Bij labs :), bet visu cieņu Gulbja kungam un ASK, pirmais puslaiks godam.
    Un pretinieki tiesham jaciena…

  5. Nespriežiet par dobeli, kad viņi ir vāji! Pretinieki nebij no speeciigakajiem!

  6. neviens jau nesaki ka vinji ir vaaji…vnk sastaavs shogad naw tik speeciigs ;)
    Dobele iespelesies un bus ok ;) galvenais lai ir interesants chempis ;)

  7. Nu es domāju ka Dobele nebūs vāja Dainis iesaistīsies un tad redzes kā būs.
    Jo lielaka konkurence jo labāk nav jau skatami ka viena komanda visus uzvar kā piem. ASK iepriekšējos gados. ;)

  8. Ja, sametam 32 vārtus, bet varētu vēl iemest kādus 10 noteikti.
    Un aizsardzībā bija daudz kļūdas.
    Tas nozīme, ka ir daudz kur progresēt!

  9. Raiti, vai tā ir taisnība, ka handbolā arī ir KHL kautkas līdzīgs KHL hokejā?

  10. No šīsdienas laikraksta Diena:

    LSPA komandas galvenais treneris Andris Molotanovs sarunā ar Dienu atklāja, ka saspringtu cīņu paredzējis jau iepriekš. «Pēc tam, kad Rīgas čempionātā bijām ASK uzvarējuši ar divdesmit triju punktu pārsvaru, spēlētājiem bija grūti psiholoģiski noskaņoties. Pārtraukumā puišiem teicu, ka uzvarēs tā komanda, kura būs morāli spēcīgāka,» stāstīja Molotanovs. Treneri visvairāk pārsteigusi ASK handbolistu mierīgā un prātīgā spēle. «Pretinieki spēlēja praktiski bez kļūdām, bez liekas skriešanas. Turklāt ļoti labu sniegumu demonstrēja vārtsargs Aleksandrs Babra.»

    Otrajā puslaikā LSPA trumpis bija pieredzējušie spēlētāji – ASK jaunie spēlētāji vēl nav gatavi aizvietot pagājušās sezonas vadošos handbolistus. Armijnieku galvenais treneris Andris Gulbis spiests konstatēt, ka no jaunsargu nometnēm ņemtajiem handbolistiem vispirms jāapgūst sporta veida pamati. Treneris atzīst, ka pēdējo desmit gadu Latvijas čempioni šosezon var palikt bez godalgām. «Ja ar šādu sastāvu iekļūsim trijniekā, tas nozīmēs, ka čempionāta līmenis ir ļoti zems.» Gulbis pauž sašutumu par bijušā valsts izlases bāzes kluba vadības vienaldzību. «Esmu gatavs strādāt, bet man nav ko trenēt.»

  11. Bet Andri Gulbi var saprast. Tik daudzus gadus strādāja ar profesionālu, valsts izlases bāzes klubu, bet te pēkšņi ar amatieriem un jauniņiem jāstrādā!

  12. Parasti jau trenera speeks un talants paradas, kad ar vaajku sastavu var aizcinieties lidz lielam uzvaram un medaljam.

    Varbut ari Gulbja kungam shi bus laba maciiba dzive un varbut vinsh saks skatities un handbolu savadak :)kas palidzes sevi pilnveidot sevi, un iemacities kaut ko jaunu sava dziive :)

    :) lai veicas

  13. Katrā ziņā liels paldies tieši Gulbja kungam par doto iespēju izmantot ASK sporta zāli viņam paredzētajā treniņa laikā, lai LSPA komanda varētu aizvadīt spēli BHL pret HK Polva!
    Tas pierāda, ka šim trenerim tiešām rūp kas notiek Latvijas handbolā!
    Paldies!

    Peace,Love,Harmony.

  14. Plakāts Baltijas handbola līgas spēlei ar Polva Serviti pieejams šeit:
    http://www.hk-lspa.lv/lp.jpg

    drukājam, liekam albumos, dienasgrāmatās, pie sienām durvīm, uz pieres un citur. reklamējam, lai sanāk miljoni un NBS zāles tribīnes salūztu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.