Mērķējam uz zeltu

Preses konferencē

Šīsdienas mūsu kluba preses konferencē viesu namā “Grīziņš” komandas galvenais treneris Andris Molotanovs pastāstīja, ka vienība pastiprinājusies ar bijušo Latvijas izlases handbolistu Edgaru Vadzīti, kā arī atklāja, ka komandas mērķis šogad ir uzvarēt Latvijas čempionātā.

“Jau pavasarī sākām jauno spēlētāju meklēšanu,” iesāka Molotanovs. “Salīdzinot ar pagājušo sezonu, komandu atstāja Vitālijs Borisenko, bet tai pievienojās seši handbolisti – Andis Ērmanis, Oskars Arājs un Egils Politers no Dobeles “Tenax”, Emīls Reniņš no “RVR/Vangaži”, Einārs Kiršteins no “S&A”, kā arī Edgars Vadzītis, kurš pagājušo sezonu izlaida, bet pirms tam spēlēja ASK vienībā, kā arī pārstāvēja Latvijas izlasi. Beidzot parādījusies konkurence par vietu sastāvā. Līdz ar to arī spēles laikā varēs variēt ar sastāvu, jo pagājušajā sezonā ar spēkos līdzīgām komandām varējām līdzvērtīgi cīnīties apmēram 45 minūtes, bet atlikušajā laikā pretinieki mūs pārspēja. Līdzīgi kā šahā, arī handbolā vieglāk spēlēt ar 16 figūrām, nevis piecām.”

“Mūsu galvenais sezonas mērķis ir uzvara Latvijas čempionātā,” turpina treneris. “Savukārt viens no uzdevumiem ir turpināt nostiprināt komandas sastāvu, lai nākamajā sezonā tā varētu startēt Baltijas līgā un, iespējams, arī Eirokausos. Sava iespēja šogad ir jāizmanto. Mēs esam pastiprinājušies, bet neesam palikuši superstipri, turpretī galveno pretinieku spēki ir kritušies. Visinteresantākās spēles Latvijas čempionātā gaidāmas starp četrām komandām – mums, ASK, Dobeles Tenax un Jūrmalas sports. Fiziskie sezonai gatavi jau esam šobrīd, tāpēc Rīgas čempionātā būs jāpārbauda pēdējie taktiskie zīmējumi.”

Mūsu komanda šogad diemžēl nestartēs Baltijas līgā, kurā piedalīsies sešas vienības – divas igauņu, trīs baltkrievu un viena somu. “Ja spēsim atrast finansiālos līdzekļus, tad noteikti nelaidīsim šo iespēju garām,” turnīra vērtīgumu uzsver treneris. “Igauņi turpina meklēt variantus, kā samazināt līgas izmaksas. Viņi grib, lai arī mēs spēlētu Baltijas līgā.”

Arī mūsu kapteinis Ivars Lācis preses konferencē atzina, ka beidzot grib uzvarēt Latvijas čempionātā: “Mēs neteiksim “tagad vai nekad”, bet cīnīsimies par uzvaru katrā mačā. Man ar Guntaru Lejnieku šī būs desmitā sezonā Latvijas čempionātā, tāpēc būtu patīkami tajā beidzot izcīnīt zelta medaļas.” Savukārt viens no mūsu vienības līderiem pauda prieku, ka komandā palielinājies spēlētāju skaits, kas mācās akadēmijā: “Pērn bijām tikai trīs, bet šosezon mūsu skaits jau ir dubultojies. Uz mums tad arī liks akcentu, gatavojoties Latvijas čempionātam.”

Pirmo oficiālo spēli aizvadīsim jau 8. septembrī LSPA sporta zālē, plkst. 19:45 tiekoties ar “RVR/Vangaži” vienību, pirmajā Rīgas atklātā čempionāta mačā.


6 komentāri “Mērķējam uz zeltu

  1. Lācis 9 minūtē neizturēja, paņēma ielēja sev un kolēģim Raitim. Švaks pulveris – nevar pagaidīt līdz beigām, nevar un viss :D

  2. smuki jau visi izskatījās, gudri runāja (īpaši uz Kreipāna kunga jautājumiem) un sastāvs jau nolasīts ne pa jokam (lasīt iespaidīgs); tik veca latvju gudrība vēsta – kas pa daudz, tas pa skādi (lasīt- konkurence īpaši uz līniju) ;)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.