Rihards Leja (Foto: Jānis Līgats)

Lejam pieci vārti pret Ungāriju un Dāniju

Diemžēl abās 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Ungāriju un Dāniju Latvijas valstsvienība piedzīvoja zaudējumus. No mūsu “Celtnieks” handbolistiem ar pieciem gūtajiem vārtiem izcēlās Rihards Leja.

Pirmajā mačā izbraukumā Latvijas izlase ar 16:24 piekāpās spēcīgajai Ungārijas izlase. Leja izcēlās ar vienu precīzu metienu. Otrajā cīņā savā laukumā Valmierā pret olimpiskajiem čempioniem Dāniju mūsu Leja guva četrus vārtus, bet Latvija piedzīvoja sakāvi ar 23:36.

Otrs “Celtnieks” pārstāvis Latvijas izlasē Artūrs Lazdiņš spēlēja maz, spēles protokolā atzīmējoties ar vienu divu minūšu noraidījumu. Lejas pieci gūtie vārti pēc divām spēlēm izlases rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ierindo trešajā vietā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs turpināsies 2017. gada maijā un noslēgsies jūnijā. Nākamo spēli Latvijas handbolisti aizvadīs 3. vai 4. maijā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā uzņemot Nīderlandi, kas tāpat kā Latvija, pirmajos divos mačos piedzīvojusi divus zaudējumus. 2018. gada Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece.

Bet “Celtnieks” vīri jau šajā nedēļas nogalē Salaspilī aizvadīs Baltijas līgas spēles – sestdien plkst. 20:00 uzņemsim “ZTR Zaporozhye” (Ukraina), bet svētdien plkst. 13:000 – Minskas SKA (Baltkrievija).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.