Trešo reizi pēc kārtas

2010. gada Rīgas atklātā čempionāta finālā ar 33:25 (15:10) pieveicot Dobeles “Tenax”, trešo gadu pēc kārtas izcīnījām galvaspilsētas stiprākās komandas godu.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm mūsu handbolisti parādīja, ka neļaus dobelniekiem aizvest Rīgas kausu prom no galvaspilsētas. Pēc Edgara Vadzīša, Normunda Blome un Egila Politera precīzajiem metieniem piektajā minūtē izvirzījāmies vadībā ar 5:0.

Sešu minūšu laikā, izmantojot skaitlisko vairākumu, dobelniekiem ar Ginta Grandberga, Sergeja Kalniņa un Mārtiņa Līberga vārtu guvumiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (3:5), tomēr mūsējie neļāva viesiem vairāk pietuvoties. Turpinājumā mūsējie pakāpeniski palielināja rezultāta starpību, sešas minūtes pirms puslaika beigām panākot +7 (14:7). Pirms pārtraukuma pēc Kalniņa un Līberga precīzajiem metieniem “Tenax” izdevās samazināt savus mīnusu līdz pieciem vārtiem (10:15).

Otrajā puslaikā jau pēc nospēlētājām astoņām minūtēm mūsējie pēc diviem Anda Ērmaņa un Oskara Arāja vārtiem izdevās panākt +9 (21:12). Vairākkārt Dobeles komandai izdevās pietuvoties līdz sešu vārtu deficītam, tomēr mājinieki tuvāk pretiniekus vairs nelaida. Līdz ar to mūsu handbolisti trešo gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas čempionātā – 33:25.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 9/3 vārtiem bija Andis Ērmanis, bet piecus vārtus guva Normunds Blome. Pretiniekiem septiņas reizes precīzs bija Sergejs Kalniņš, bet piecreiz – Mārtiņš Lībergs un Aleksandrs Krastiņš.

Rīgas atklātais čempionāts.
2. oktobris.
LSPA – Dobeles Tenax 33:25 (15:10)

LSPA: Ērmanis 9/3, Blome 5, Politers, Vadzītis un Kurmēns 3, Lejnieks, Arājs un Rūtiņš 2, Lisovskis 2/1, Dāvidnieks un Eglītis 1.
Tenax: Kalniņš 7, M. Lībergs 5, Krastiņš 5/3, Auziņš un Grandbergs 2, Pintāns, Bisenieks, Alps un Apals 1.

2 komentāri “Trešo reizi pēc kārtas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.