Artūrs Lazdiņš (Foto: GL Sports Photography)

Zaudējums Dobele, uzvara pret Ogri (+foto)

Pēc aizvadītā pirmā apļa SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas otrā posma mūsu “Celtnieks” vīri, apsteidzot “SK Latgols” pakāpušies uz otro vietu. Trešdien piedzīvojām zaudējumu pret Dobeles “Tenax”, sestdien uzvarējām “HK Ogre/Miandum”.

Abās spēlēs mūsējiem savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt Kaspars Lisovskis, Toms Popens un Ričards Jablonskis. Dobelniekiem iztrūka tās līderis Austris Tuminskis, abi labie malējie spēlētāji Andis Ērmanis un Ņikita Pančenko, kamēr ogrēniešiem pirmo maču pēc savainojuma aizvadīja Artis Kurmēns.

Spēli pret līderiem Dobeles “Tenax” aizvadījām pagalam neveiksmīgi. Vāji darbojāmies abos laukuma galos, ļaujot mājiniekiem tikt pie daudz brīvām metienu pozīcijām – puslaika vidū mūsējiem jau -8 (12:4). Puslaiku noslēdzām jau ar -10 (14:24), bet visā spēlē zaudējums – 29:40. Desmit vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet pa četriem pievienoja Lauris Eglītis un Igors Ignatjevs.

Mačā pret Ogri mūsējiem bija jāreabilitējas par iepriekšējā mačā parādīto vājo sniegumu un cīņassparu. Daudz labāk darbojāmies aizsardzībā, pārķerot vairākas bumbas un puslaika vidū izvirzoties vadībā ar 8:4. Viesi daudz lielāku uzmanību pievērsa Artūra Lazdiņa segšanai, taču tas pavēra iespējas vārtus gūt citiem spēlētājiem. Vairākkārt rezultatīvi nospēlēja labā puse – Lauris Eglītis un Artūrs Kļaviņš, ļaujot puslaikā doties ar +3 (14:11).

Otrajā puslaikā nerealizējām vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, kas ļāva ogrēniešiem rezultātu izlīdzināt – 39. minūtē neizšķirtu panāca Dzintars Dravnieks. Jau nākamajā aizsardzībā Dravnieks nopelnīja noraidījumu, bet “Celtnieks” guva piecus bezatbildes vārtus, panākot +5 (24:19).

Lai arī ogrēnieši vēl samazināja rezultāta starpību (22:24), tomēr pēdējās astoņās minūtēs nospēlējām pārliecinošāk un izcīnījām uzvaru ar 30:24. Rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem mūsējiem bija Artūrs Lazdiņš, bet pa četriem guva Lauris Eglītis un Artūrs Kļaviņš.

FOTOGALERIJA (Foto: GL Sports Photography)

Divas izcīnītās uzvaras pirmajā aplī ļāva turnīra tabulā pakāpties uz otro vietu. Tuvākos sekotājus “HK Ogre Miandum” un “SK Latgols” apsteidzam par trīs punktiem. Nākamo maču aizvadīsim 17. februārī plkst. 17:00, kad pie sevis uzņemsim “SK Latgols”.

Latvijas 1. līgas čempionātā kārtējo panākumu izcīnīja “Celtnieks Rīga-2”, kas savā laukumā ceturtdien ar 34:27 (15:14) sakāva “RPI-Seniori”. Desmit vārtus mūsējiem guva Helvijs Bunkus, deviņus – Ritvars Balceris, bet sešus – Normunds Blome. Nākamais mačs 18. februārī izbraukumā pret Ulbrokas SK.

SynotTip Virslīga
7.februāris
Tenax Dobele – Celtnieks Rīga 40:29 (24:14)
Tenax: Kreicbergs 10, Lazda 7, Miķelsons 5, Kurzemnieks 5, Arājs 4/3, Krastiņš 3, Politers 3, Krivmanis 2, Križjus 1.
Celtnieks: Lazdiņš 10, Eglītis 4, Ignatjevs 4, Freibergs 3, Černousovs 3, Bunkus 2, Čikuts 1, Kļaviņš 1, Balceris 1.
10.februāris
Celtnieks Rīga – HK Ogre/Miandum 30:24 (14:11)
Celtnieks: Lazdiņš 9/2, Eglītis 4, Kļaviņš 4, Leja 3, Čikuts 3, Balceris 3, Petuhovs 2, Ignatjevs 1, Černousovs 1.
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 8/2, Strazdiņš 5, Art. Laganovskis 4, Svārups 2, Dravnieks 2, Mancurovs 2, Kurmēns 1.

Latvijas 1.līga
8.februāris
Celtnieks Rīga-2 – RPI-Seniori 34:27 (15:14)
Celtnieks: Bunkus 10, Balceris 9, Blome 6, Čikuts 3, Umbraško, Ignatjevs 2, Petuhovs un Kļaviņš 1.
RPI-Seniori: Strazdiņš 7, Akimovs 7/2, Desmitnieks 6/2, Butans 4, Eikens 2, Lazdiņš 1.

Ieskaties:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.