Foto: Polva Serviti

Uzņemsim Igaunijas klubus, skaties tiešraidē

Nedēļas nogalē Baltijas handbola līgas ietvaros mūsu “Celtnieks” vīri savā laukumā Rīgā uzņems Igaunijas komandas “Polva Serviti” un “HC Tallinn”. Abus mačus demonstrēsim video tiešraidē.

Brīvdienas cīņas O.Kalpaka RTDP sporta zālē uzsāksim 3. februārī plkst. 17:00 ar spēli pret Igaunijas čempioniem “Polva Serviti”, bet dienu vēlāk turpat plkst. 14:00 uzņemsim tiešos konkurentus par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā “HC Tallinn”.

“Polva Serviti”, izcīnot tikai uzvaras, ir Igaunijas čempionāta līdere, kā arī tikai viena no divām Baltijas līgas komandām, kas nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Apakšgrupā igauņi gan ieņem otro vietu, jo līderi Minskas SKA aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Pirmajā savstarpējā spēlē novembrī pret “Polva Serviti” izbraukumā piedzīvojām zaudējumu ar 24:36 (12:17).

Nedēļas nogales svarīgākā spēlē mūsējiem būs pret “HC Tallinn”, kura ar diviem punktiem aizvadītajos septiņos mačos dala 4.-6. vietu savā apakšgrupā kopā ar mūsu “Celtnieks” un Kauņas “Granitas”. Savu vienīgo uzvaru līgā Tallinas komandas izcīnīja pret mūsu vīriem – 21:27 (10:15). Šajā mačā nevarēja palīdzēt pamata saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis, kurš šoreiz būs sastāvā.

Pirms mača Rīgā sestdienā “HC Tallinn” viesosies pie Kauņas handbolistiem, kuriem pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 26:31 (12:16). Tikmēr mūsu vīri vienīgo uzvaru svinēja tieši pret lietuviešiem – 29:27 (17:10).

Tallinas handbolistiem Igaunijas čempionātā noslīdējuši jau uz piekto vietu, kamēr “Celtnieks” pēc aizvadītajā nedēļā izcīnītā uzvaras SynotTip Virslīgā pret “SK Latgols” pakāpās uz otro pozīciju. Šajā kalendārajā gadā mūsu pretinieki vēl nav sajutuši uzvaras garšu, piedzīvojot kopumā jau piecus zaudējumus abos turnīros. Mūsējiem jāturpina šī sērija, lai saglabātu cerības par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

“Mums jāizmanto savas 100% iespējas vārtu gūšanā,” pirms mača atzina Ritvars Balceris. “Jāspēlē nedaudz ātrāk, lai pavērtos iespējas gūt vieglos vārtus arī ātrajos uzbrukumos.” Saspēles vadītājs arī piebilda, ka varam par uzvaru pacīnīties arī pirmajā dienā. “Pozicionālais uzbrukums mums ir labs, noteikti ne sliktāks kā Tallinas komandai. Un, ja izmantosim savas iespējas, tad varam cīnīties par uzvaru arī pret Pilvu.”

“Mēs apzināmies šo spēļu vērtību,” iznākuma svarīgumu izcēla Rihards Leja. “Uzvaras pret Tallinas un vēlāk Kauņas komandu pavērs durvis uz iekļūšana Baltijas līgas ceturtdaļfinālā. Tas arī noteikti palīdzētu labāk nobriest izšķirošajām spēlēm Latvijas čempionātā.”

Arī Leja atzīst, ka komandas lielākā problēma ir vārtu gūšanas iespēju realizācija: “Tas traucē parādītu mūsu labāko sniegumu. Momentus spējam izveidot, taču tos realizēt – nespējam. Ja vēl pavilks vārtsargs un labi nospēlēsim vairākumā, tad arī uzvaras nekur nepazudīs.”

Sniegums iepriekšējās divās Baltijas līgas spēlēs pret turnīra favorītiem Minskas SKA un “ZTR Zaparozhye” parādīja, ka esam spējīgi iekļūt labāko astoņu komandu vīdu. Tagad tas tikai jāpierāda laukumā pret tiešajiem konkurentiem.

Ja nevari atbalstīt mūs klātienē, tad abas spēles tiešraidē varēs vērot mūsu Facebook lapā.

Ieskaties:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.