Artūrs Kļaviņš (Foto: Sandra Škutāne)

Finālsērijā panākam 2-0

Arī otrajā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsērijas spēlē uzvaru svinēja mūsu “Celtnieks” handbolisti, savā Rīgas laukumā pārpildītu tribīņu priekšā Dobeles “Tenax” uzvarot ar 25:22 (14:9). Sērijā līdz trīs uzvarām esam vadībā ar 2-0.

Trešo finālsēriju komandas aizvadīs pēc nacionālu izlašu pauzes 14. maijā plkst. 15:00 Dobelē.

FOTOGALERIJA (Foto: Sandra Škutāne)

Pēc līdzīga mača sākuma, kad vadībā pabija abas komandas  – vispirms ar 3:1 “Celtnieks”, bet pēc tam ar 3:4 dobelnieki, mūsējiem turpinājumā izdevās gūs trīs vārtus pēc kārtas (6:4), liekot viesiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Lai arī pēc tā “Tenax” izdevās vairākkārt pārspēt veiksmīgi spēlējošo Raiti Puriņu, tomēr mūsu uzbrukumu ar Artūru Lazdiņu priekšgalā apstādināt neizdevās. Puslaiku noslēdzām ar +5 (14:9).

Pēc pārtraukuma “Tenax” handbolisti ar diviem gūtajiem vārtiem samazināja rezultāta starpību (14:11). Taču mūsējie atbildēja ar vairākiem vārtu guvumiem un, spītējot noraidījumiem, desmit minūtes līdz mača beigām pēc Riharda Lejas un Roberta Freiberga metieniem ieguva jau septiņu vārtu pārsvaru – 22:15. 

Viesi pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura uzreiz individuāli uzsāka segt abus mūsu līderus Artūru Lazdiņu un Kasparu Lisovski. Mūsējie uz mirkli apjuka, pieļāva vairākas kļūdas un nerealizēja savas vārtu gūšanas iespējas, ļaujot “Tenax” handbolistiem īsā laika posmā iemest četrus vārtus pēc kārtas (divus no tiem tukšos vārtos), sadeldējot starpību vairs tikai līdz diviem vārtiem – 22:20.

Nu jau minūtes pārtraukumu pieprasīja mūsu Normunds Blome, pēc kura atkal izdevās gūt vārtus. No līnijas precīzs bija Roberts Freibergs, pēc tam divreiz arī Artūrs Kļaviņš, nodrošinot uzvaru finālsērijas otrajā cīņā – 25:22.

Ar astoņiem vārtiem rezultatīvākais mūsējiem bija Artūrs Lazdiņš, bet pa pieciem pievienoja Rihards Leja un Roberts Freibergs. “Tenax” rindās piecas reizes izcēlās Egils Politers.

“Pēc pirmās spēles vairāk noticējām paši sev,” pēc mača atzina mūsu rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Lazdiņš. “Tagad cīnīsimies līdz galam.”

SynotTip handbola Virslīga. Fināls.
30.aprīlis.
Celtnieks Rīga – Tenax Dobele 25:22 (14:9)
Celtnieks: Lazdiņš 8, Leja 5, Freibergs 5, Kļaviņš 4, Lisovskis 1, Sasuļins 1, Balceris 1/1.
Tenax: Politers 5, Pančenko 3, Bilkštis 3, Kreicbergs 3, Krastiņš 3, Straume 2, Arājs 2, Kurzemnieks 1.
Sērijā: Celtnieks 2 – 0 Tenax

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.