Artūrs Lazdiņš (Foto: Sandra Škutāne)

Cīņa par titulu turpināsies Dobelē

Svētdien izbraukumā pret Dobeles “Tenax” plkst. 15:00 mūsu vīri “Celtnieks” aizvadīs trešo SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsērijas cīņu. Sērijā līdz trīs uzvarām mūsējie ir vadībā ar 2-0. Maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Pretēji regulārā turnīra sižetam, kurā “Celtnieks” vīri pret dobelniekiem piedzīvoja četrus zaudējumus, finālsēriju esam iesākuši ar divām uzvarām. Pirmajā spēlē uzbraukumā svinējām minimālu panākumu ar 31:30, bet nedēļu vēlāk savā laukumā Rīgā bijām pārāki ar 25:22.

Aizvadītajā nedēļā vairāki abu komandu spēlētāji darbojās kopā ar Latvijas izlasi. “Celtnieks” komandu tajā pārstāvēja Rihards Leja, Artūrs Lazdiņš, Raitis Puriņš un Igors Ignatjevs, bet “Tenax” – Andis Ērmanis, Emīls Kurzemnieks un Ņikita Pančenko. Divos mačos trīs vārtus guva Rihards Leja, bet vienu reizi izcēlās Andis Ērmanis.

Mūsējiem jau šajā nedēļas nogalē būs iespēja noslēgt finālsēriju un gāzt Dobeles “Tenax” no čempionu troņa. Dobelnieki valsts spēcīgākās komandas titula godu saglabā kopš 2014. gada.

Arī trešajā spēlē mūsējiem jāturpina spēlēt savu spēli, saglabāt vēsu prātu visas spēles garumā, neļaujot dobelniekiem izvērsties uzbrukumā. 

Finālspērijas pirmajās divās spēlēs uzbrukumā mūsējiem dominējuši divi spēlētāji – ar 16 gūtajiem vārtiem izcēlies Artūrs Lazdiņš, bet 14 pievienojis Rihards Leja. Jāuzteic arī mūsu aizsardzība, kas kopā ar Raiti Puriņu vārtos bijusi brīžiem necaurlaižama siena dobelnieku handbolistiem. 

“Tenax” sastāvā vislielākās galvassāpes mūsējiem sagādājuši Ņikita Pančenko un Egils Politers, kuri katrs guvuši pa deviņiem vārtiem.

Šajā spēlē svētdienā “Celtnieks” handbolisti darīs visu iespējamo, lai pirmo reizi pēc kluba atjaunošanas kļūtu par Latvijas čempioniem, kamēr dobelnieki lūkos sēriju pagarināt. Vēro to visu tiešraidē Sportacentrs.com TV.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.