Celtnieks Rīga - Latvijas čempioni handbolā 2017

Celtnieks Rīga – Latvijas čempioni 2017 (+video)

Svinot uzvaru pār Dobeles “Tenax” arī trešajā SynotTip Virslīgas finālspēlē (30:28), svētdien pirmo reizi pēc kluba atjaunošanas par Latvijas čempioniem kļuva mūsu “Celtnieks” vīri. Sērijā līdz trīs uzvarām svinējām uzvaru ar 3-0.

Līdz ar to mūsējiem beidzot izdevās revanšēties par neveiksmēm iepriekšējo divu sezonu Virslīgas finālsērijās, gāžot “Tenax” handbolistus no čempionu troņa.

Diemžēl uz šo spēli pozitīvu ģimenes apstākļu dēļ nedevās divi spēlētāji Lauris Eglītis un Aivars Čikuts, bet tāpat mūsējie bija noskaņoti kaujinieciski, lai čempionu kausu beidzot atvestu uz Rīgu jau šajā dienā.

Spēles sākumā abas divas komandas paspēja vairākkārt pabūt vadībā. Pirmo reizi divu vārtu pārsvaru kādai no komandām izdevās iegūt vien 22. minūtē, kad divreiz ātrajos uzbrukumos precīzi bija mūsu Ritvars Balceris un Dmitrijs Petuhovs (10:8). Turklāt pēc Petuhova metienu diskvalifikāciju par spērienu mūsu handbolistam saņēma viens no dobelnieku līderiem, vārtsargs Ivars Lācis (tādējādi vārtos nācās iet jaunajam Uldim Jansonam), mirkli vēlāk ļaujot iegūt arī +3 (13:10). Tiesa, puslaika izskaņā mājinieki guva trīs vārtus pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (14:13).

Pēc pārtraukuma dobelniekiem veiksmīgi izdevās izmantot mūsu kļūdas uzbrukumā un uz mirkli pārņēma iniciatīvu. Veicot izrāvienu ar 7:2, “Tenax” 40 minūtē pirmo reizi spēlē ieguva trīs vārtu pārsvaru – 16:19.

Bet mūsu “Celtnieks” atbildi parādā nepalika. Lieliski vārtos spēlēja Raitis Puriņš, bet uzbrukumā nekļūdīgi darbojās Kaspars Lisovskis, Igors Ignatjevs, Artūrs Kļaviņš, Artūrs Lazdiņš un Guntars Lejnieks, astoņu minūšu laikā atjaunojot vadību – 22:21.

Mājinieki, individuāli sedzot Lisovski un Lazdiņu, vēl centās lauzt spēles gaitu, taču ar to bija par maz. Turpinājumā veicām vēl vienu izrāvienu un nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām Ignatjevs atjaunoja “Celtnieks” trīs vārtu pārsvaru – 28:25. “Tenax” vīri vēl centās atspēlēties, bet skaistu punktu ar diviem vārtu guvumiem finālsērijai pielika Kaspars Lisovskis, nodrošinot “Celtnieks” vīriem uzvaru mačā un triumfu čempionātā – 30:28.

“Atslēgas spēle bija pirmā,” pēc uzvaras čempionātā komentēja Kaspars Lisovskis. “Gandrīz neviens neticēja, ka varam uzvarēt. Kad paņēmām pirmo maču Dobelē, tad arī sapratām, ka vajadzētu ņemt šo finālu.”

Ar astoņiem gūtajiem vārtiem rezultatīvākais mūsējiem bija Artūrs Lazdiņš, bet septiņus vārtus pievienoja Kaspars Lisovskis. Mājiniekie pa sešiem vārtiem guva Oskars Arājs un Ansis Bilkštis.

Tas bija “Celtnieks Rīga” pirmais valsts čempionu tituls pēc kluba atjaunošanas 2012. gadā. To pirms četriem gadiem atjaunoja Normunds Blome, kura vadībā šajā sezonā triumfējām Rīgas atklātajā čempionātā un Latvijas Virslīgas čempionātā.

Pirms tam vēl kā meistarkomanda “Celtnieks” par čempioniem kļuva 1992. gadā.

Latvijas čempionāts handbolā. Finālsērija.
14.maijs.
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 28:30 (13:14)
Tenax: Arājs 6/3, Bilkštis 6/2, Kreicbergs 5, Pančenko 4, Ērmanis 3, Krastiņš 2, Hovratovičs 1, Politers 1.
Celtnieks: Lazdiņš 8/2, Lisovskis 7, Ignatjevs 5, Lejnieks 3, Kļaviņš 3, Petuhovs 2, Balceris 2.
Sērijā: 3-0 Celtnieks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.