Rihards Leja (Foto: Kārlis Briedis)

Sāksim cīņu par Latvijas zeltu

Nedēļas nogalē izbraukumā pret pašreizējiem čempioniem Dobeles “Tenax” mūsu vīri “Celtnieks” sāks finālsēriju par SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas zelta medaļām.

Sērija ritēs līdz trīs uzvarām. Pirmo spēli aizvadīsim 22. aprīlī plkst. 17:00 Dobelē. Šo maču tiešraidē demonstrēs arī Sportacentrs.com TV. Pēc nedēļas cīņa turpināsies Rīgā. 

Dobelnieki valsts čempionātā triumfēja iepriekšējās trīs sezonas. Pēdējās divās finālsērijās “Tenax” handbolisti tikās tieši ar mūsu “Celtnieks” vīriem, abas reizes sagādājot mūsējiem zaudējumu ar 0-3.

SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā šajā sezonā ar Dobeles komandu esam tikušies četras reizes, piedzīvojot četras neveiksmes – 17:23, 20:23, 27:36 un 27:32. Vienīgo uzvaru šosezon par čempioniem mūsējie izcīnīja septembra sākumā Rīgas atklātā čempionāta finālspēlē (27:24), pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriežot galvaspilsētas titulu atkal mājās.

Titulu ziņā dobelniekiem šī sezona nav bijusi veiksmīga. Tāpat kā mūsu “Celtnieks” handbolisti, arī “Tenax” cīņu par Latvijas Handbola federācijas kausu noslēdza pusfinālā un šobrīd vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru kādā no turnīriem. 

Sezonas izskaņā Dobeles sastāvā no Vācijas atgriezās viens no iepriekšējās sezonas uzbrukuma līderiem Nils Kreicbergs (3 spēlēs 15 vārti), savukārt “Celtnieks” rindas papildināja līnijas spēlētājs un aizsardzības balsts Guntars Lejnieks. 

Regulārajā turnīrā “Tenax” 20 spēlēs izcīnīja 19 uzvaras, vienīgos punktus zaudējot pret “SK Latgols” (26:26) un pārliecinoši to noslēdzot pirmajā vietā. “Celtnieks” ar pieciem zaudējumiem un vienu neizšķirti finišēja otrajā vietā. Pusfinālā dobelnieki viegli ar 2-0 pārspēja “HK Ogre/Miandum”, bet mūsējie saspringtā divās spēlēs ar 2-0 pieveica “SK Latgols”.

“Pusfinālā izcīnījām ļoti svarīgu uzvaru pār “Latgols”, tas dod mums pārliecību par saviem spēkiem pirms fināla cīņām. Sezonas sākumā “Celtniekam” prognozēja aptuveni ceturto vietu, pierādījām, ka ar mums ir jārēķinās un, ka cīnīsimies visiem spēkiem par mērķi, ko vēlamies sasniegt,” sarunā ar LHF norādīja mūsu līnijas spēlētājs Roberts Freibergs.

“Treneru korpuss cenšas vēl vairāk morāli atbalstīt un iedrošināt pirms svarīgajām spēlēm, lai būtu iekšējā sajūta, ka varam uzvarēt Dobeli,” piebilda spēlētājs. “Līdzšinējās divas finālsērijas pret “Tenax” mums ir bija pagalam neveiksmīgas, galvenokārt pašu kļūdu dēļ. Domāju, ka tas bija psiholoģiskā spiediena dēļ, kā nekā fināls. Cerams, ka šogad ar to nebūs problēmu.”

Pašreizējie Latvijas čempioni savus skatītājus šosezon priecējuši ar sabalansētu komandas spēli. Par to liecina arī rezultatīvāko spēlētāju tabula. Visaugstāk tajā ar 101 vārtiem atrodas Oskars Arājs (101 vārti), kuram kopējā tabulā tas dod vien 12 vietu. Pēc tam seko Andis Ērmanis (96), Ansis Bilkštis (83), Egils Politers (75), Kaspars Straume (70) un Nils Miķelsons (58).  

Mūsējiem pārliecinoši rezultatīvākais uzbrukumā kārtējo sezonu bijis Artūrs Lazdiņš, kurš 22 spēlēs guvis 167 vārtus, kopējā čempionāta tabulā ierindojoties otrajā vietā. Ar 92 vārtiem seko Lauris Eglītis, ar 83 – Kaspars Lisovskis, ar 71 – Ritvars Balceris, ar 63 – Roberts Freibergs, ar 54 – Rihards Leja.

SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas fināls.
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax

Kalendārs.
2017-04-22, 17:00, Dobelē
2017-04-30, 16:00, RTDP, Rīga
2017-05-14, 15:00, Dobele
2017-05-19, 20:15, RTDP, Rīga (ja nepieciešams)
2017-05-21, Dobele (ja nepieciešams)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.