Artūrs Lazdiņš, Robrts Freibergs un Aleksejs Sasuļins

Pārliecinoši uzvaram LHF kausa ieguvējus

Trešdien savā laukumā mūsu “Celtnieks” vīri guva pirmo uzvaru SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas otrajā posmā, pārliecinoši ar 30:19 (18:8) uzvarot LHF kausa ieguvējus “HK Ogre/Miandum”.

Pirms divām nedēļām LHF kausa izcīņas pusfinālā mūsu vīri piedzīvoja zaudējumu tieši “HK Ogre/Miandum”, par kuru šoreiz Rīgā izdevās pārliecinoši revanšēties. Sekmīgi spēli iesāka Lauris Eglītis, ar kuru priekšgalā sestajā minūtē izvirzījāmies vadībā ar 5:2. Otro izšķirošo izrāvienu veicām puslaika vidū. Labi vārtos spēlēja Raitis Puriņš, lieliski cīnījāmies aizsardzībā, bet pretējā laukuma pusē turpinājām veiksmīgi spēlēt uzbrukumā un guvām sešus vārtus pēc kārtas, panākot jau 11:4. Lai arī turpinājumā viesi nedaudz atguva rezultativitāti, “Celtnieks” puslaiku noslēdza ar vēl vienu izrāvienu piecu vārtu izskatā, pārtraukumā dodoties jau ar +10 (18:8).

Otrā puslaika sākumā “HK Ogre/Miandum” handbolisti nerealizēja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, kas ļāva mūsējie saglabāt iegūto pārsvaru. Lai arī rezultativitāte kritās, tomēr pamazām turpinājām audzēt savu pārsvaru, puslaika vidū iegūstot jau +14 (25:11). Veiksmīgi mūsu komandas vārtos iesaistījās Artūrs Buračevskis. Tas arī ļāva atlikušajā spēles laikā nosargāt pārliecinošu uzvaru – 30:19.

Pa septiņiem vārtiem mūsējie guva Lauris Eglītis un Artūrs Lazdiņš, bet sešus pievienoja Rihards Leja. Viesiem piecus precīzus metienus izdarīja Arvis Laganovskis un Artis Kurmēns.

Turnīra tabulā ar pieciem punktiem esam pakāpušies uz otro vietu. Nākamo turnīra spēli aizvadīsim 25. februārī plkst. 13:00 Ludzā, tiekoties ar “SK Latgols”.

SynotTip handbola Virslīga. 2.posms (1.-4.vieta)
15. februāris.
Celtnieks Rīga – Ogre/Miandum 30:19 (18:8)
Celtnieks: Lazdiņš 7, Eglītis 7, Leja 6, Freibergs 4/2, Balceris 3/2, Kļaviņš 2, Lisovskis 1.
Ogre/Miandum: Kurmēns 5, Art. Laganovskis 5, Pozņaks 3, Strazdiņš 2, Arv. Laganovskis 1, Bauze 1, Lepers 1, Ivanovs 1/1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.