Artūrs Lazdiņš (Foto: Dragunas)

Daudz kļūdas un zaudējums Klaipēdā (+foto)

Diemžēl Baltijas līgas atbildes cīņā pret Lietuvas vicečempioniem Klaipēdas “Dragunas” mūsu “Celtnieks” handbolisti piedzīvoja zaudējumu, izbraukumā piekāpjoties ar 31:35 (16:16).

Diemžēl izbraukuma Baltijas līgas spēlē slimības dēļ mūsējiem nevarēja palīdzēt saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis un vārtsargs Artūrs Buračevskis, bet pēc pusgada pārtraukuma sastāvā atgriezās baltkrievu handbolists Aleksejs Sasuļins.

Spēles pirmajā puslaikā vairākkārt mūsējiem izdevās izvirzīties vadībā – 11 minūtē pēc Artūra Lazdiņa un Riharda Lejas bezatbildes vārtiem panācām 6:5. Diemžēl turpinājumā ne pārāk veiksmīgi spēlējām uzbrukumā. Pieļāvām kļūdas vai sasteidzām uzbrukumus, kas ļāva mājiniekiem vairākkārt aizskriet ātrajos uzbrukumos un sešu minūšu laikā iegūt jau +3 (8:11). Tomēr puslaika pēdējās 12 minūtēs pārāka bija mūsu komanda – rezultatīvi spēlēja Rihards Leja, Ritvars Balceris, Artūrs Lazdiņš un Roberts Freibergs, ļaujot puslaika izskaņā arī izvirzīties vadībā ar 16:15. Mača pēdējā minūtē “Dragunas” rezultātu tomēr izlīdzināja – 16:16.

Liktenīgas spēlē mūsējiem bija otrā puslaika pirmās četras minūtes. Lai arī puslaika sākumā izvirzījāmies vadībā (17:16), tomēr mājinieki ātri guva piecus bezatbildes vārtus un pārņēma vadību (17:21), liekot Normundam Blomem pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Diemžēl visa puslaika garumā mūsējie turpināja pieļaut kļūdas un būtiski tā arī neapdraudēja lietuviešu pārākumu. Četras minūtes pirms mača beigām “Celtnieks” vīriem bija arī sešu vārtu deficīts (28:34), tomēr pratām strauji samazināt rezultāta starpību un pat Artūram Lazdiņam bija iespēja pēdējās sekundēs panākt labvēlīgo divu vārtu deficītu, kas ļautu vienādu punktu gadījumā turnīra tabulā saglabāt priekšrocību pār “Dragunas”. Diemžēl pēdējais metiens lidoja garām un lietuviešu vārtsargs bumbu jau ieraidīja tukšos vārtus – 31:35.

Ar 11 vārtiem mūsu komandā rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, bet pa pieciem precīziem metieniem izdarīja Rihards Leja, Ritvars Balceris un Roberts Freibergs. Nākamās spēles Baltijas līgā aizvadīsim 4. un 5. februārī Rīgā, uzņemot Minskas SKA un “ZTR Zaporozhye”.

FOTOGALERIJA

Zaudētie divi punkti turnīra tabulā “Celtnieks” novirzīja uz pēdējo vietu A grupā, saglabājot vairs tikai teorētiskas cerības iekļūt ceturtdaļfinālā. Otrajā apakšgrupā cita Latvijas komanda Dobeles “Tenax” divos mačos pret citām Lietuvas komandām izcīnīja trīs punktus un nodrošināja vietu Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs.

Nākamo spēli aizvadīsim 28. janvārī Ludzā, kad Latvijas Handbola federācijas kausa izcīņā plkst. 17:00 tiksimies ar “HK Ogre/Miandum”. Uzvaras gadījumā dienu vēlāk plkst. 15:00 turpat Ludzā cīnīsimies finālā, šo maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Baltijas līga.
21. janvāris.
Klaipēdas Dragunas – Celtnieks Rīga 35:31 (16:16)
Celtnieks: Lazdiņš 11, Leja 5, Freibergs 5/1, Balceris 5/1, Eglītis 3, Čikuts 1, Sasuļins 1.

https://www.baltichandball.net/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.