Roberts Freibergs (Foto: GL Sports Photography)

Nosargājam uzvaru pret ASK/LSPA

Ar 32:31 (16:15) grūtā spēlē pieveicot ASK/LSPA, mūsu “Celtnieks” handbolisti šovakar Rīgā svinēja SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā jau piekto uzvaru sešos mačos.

Diemžēl mūsējiem nevarēja šodienas mačā palīdzēt Kaspars Lisovskis, kā arī savainojumu dēļ nespēlēja abas labās malas Artūrs Kļaviņš un Ričards Jablonskis. Viesu sastāvā iztrūka Ēriks Drobots un Māris Grēberis.

Spēli ar trīs vārtu guvumiem iesāka viesi, liekot jau trešajā minūtē mūsu trenerim Normundam Blomem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā pratām savākties, desmitajā minūtē panākot jau 6:4, liekot minūti jau pieprasīt pretiniekiem. Turpinājumā ASK/LSPA katrā uzbrukumā sāka mainīt vārtsargu pret septīto laukuma spēlētāju, ar ko mūsējiem visas spēles garumā līdz galam neizdevās tikt galā. Tiesa, viesi arī regulāri kļūdījās, ļaujot ar metienu tukšos vārtos izcelties arī vārtsargiem. Puslaika gaitā mūsējiem izdevās panākt arī trīs vārtu pārsvaru (10:7), taču tālāk atrauties neizdevās un viesi atkal rezultātu izlīdzināja – 12:12. Pēdējās minūtes tika aizvadītas līdzīgā cīņā, ļaujot atpūtā doties ar +1 (16:15).

Otro puslaiku atkal ar trīs bezatbildes vārtiem sāka ASK/LSPA, pārņemot vadību 16:18. Kā saspēles vadītājs otrajā puslaikā mūsējiem iejutās Rihards Leja, taču arī tas krasi nemainīja spēles ritējumu. Spēle no rokas negāja gandrīz nevienam no spēlētājiem – aizsardzībā spēlējām pavirši, bet uzbrukumā pietrūka drošuma un pārliecības.

Turpinājums bija veiksmīgāks. Izmantojot viesu kļūdas, atkal pārņēmām vadību – 21:20. Desmit minūtes līdz cīņas beigām pēc Linarda Drukmaņa, Igora Ignatjeva un Artūra Lazdiņa metieniem ieguvām jau četru vārtu pārsvaru (28:24), tomēr ar to intriga nebeidzās. ASK/LSPA vairākkārt samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (27:28, 30:31), sagādājot nervozi spēles galotni. Izšķirošajos brīžos precīzi bija Lauris Eglītis un Artūrs Lazdiņš, neļaujot viesiem pacīnīties par vienu punktu. Līdz ar to smaga uzvara ar 32:31.

Sešus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš un Igors Ignatjevs, bet piecus – Ritvars Balceris. Pa trīs vārtiem, raidot bumbas tukšos vārtus, guva arī vārtsargi Raitis Puriņš un Helmuts Tihanovs. Viesiem deviņas reizes izcēlās Emīls Reniņš, septiņas – Iļja Skopincevs.

Nākamo cīņu aizvadīsim jau sestdien 22.oktobrī, kad izbraukumā Ludzā plkst. 13:00 otro reizi sezonā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā tiksimies ar “SK Latgols”. Turnīra tabulā ieņemam otro vietu, kamēr “SK Latgols” – trešo.

SynotTip Virslīga.
19.oktobris
Celtnieks Rīga – ASK/LSPA 32:31 (16:15)
Celtnieks: Ignatjevs 6, Lazdiņš 6, Balceris 5, Puriņš 3, Tihanovs 3, Eglītis 3, Freibergs 2, Drukmanis 2, Čikuts 1, Leja 1.
ASK/LSPA: Reniņš 9, Skopincevs 7/2, Vilsons 5, Zariņš 4, Bunkus 3, Sūnaitis 2, Lubgāns 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.